TUTORIAL : CARA TRANSPARENTKAN BACKGROUND POST ENTRI


nampak tak background belakang entri saya itu, transparent kan? 
kalau korang nak buat macam ini juga
mari saya ajarkan
tutorial ini khas buat sahabat saya CIKMISI 

1. Log in blog > Design > Template Designer 

2. Contoh bergambar

Advance > Backgrounds > Post Background > Transparent

3. Dah siap boleh klik APPLY TO BLOG

senang je kan? kalau korang nak ubah warna post background ke warna lain pun boleh..
just pilih warna yang korang nak dekat situ..

kalau tak faham boleh tanya..






8 comments:

Cik Misi said...

toce..toce....cpt betul respon awk...jmput ke blog CikMisi selalu ye..

Aida Omar said...

@Cik Misi kalau aida online mmg cepat la..kalau tak. kena tunggu la cikmisi. hehe..

of cz nanti aida singgah selalu dkt blog cikmisi tu..

renovate kasi gempak ea. =)

Kazen said...

bgus jugak tutorial nie...trimas

Aida Omar said...

@Kazen sama-sama kazen.. lama dah awk tak tulis entri kan? tunggu jugak..

Wani Holi said...

arigato , tiche , nandre , syukran . . jadik dh . .singgh lh blog sya .. www.awakinisiapa.blogspot.com

Aida Omar said...

@Wani Holi baru nak singgah tapi dah removed blog nya :(

a.d.n.i.n said...

akak..mcmna nk remove transparent background pd sidebar?? saya punyer blog nmpak x cntek bila ade background transparent tuuu..saya da x tau nk buat mcmna..hope akak dpt tolong.. :(

Diari Si Froggie said...

@a.d.n.i.n Allah akak baru perasan komen awak hari nie..maaf2 dear. Akak pi blog awak tapi nampaknya macam awak dah stop berblogging ea? kalau on semula try contact akak kat fanpage tentang masalah awak yg nie ea.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar