NAK EDIT DAN DELETED POST?? BOLEH SAJA..

jangan risau post korang yang telah di publish kan masih boleh di edit atau di deleted semula..

1. macam biasa log in korangnya blog..

2. ok nak edit dan deleted post nie ada tiga cara : -

a. Di dashboard klik pada edit post (seperti di bawah ini)


b. atau pada ruangan posting korang just klik edit post (seperti di bawah ini)


c. atau pada ruangan blog, korang just klik pada gambar pensil bawah posting korang (seperti di bawah ini)


nak buat yang mana ikut kemudahan dan kesenangan korang la kan..kalau cara pertama dan kedua tu
korang terpaksa menghadapi satu windows iaitu : -


korang pilih posting mana yang korang nak edit or deleted tu kemudian nak edit klik pada edit kalau nak deleted klik pada deleted yang dekat hujung sekali tu...

kalau korang klik edit secara automatiknya keluar posting yang korang pilih tu..so boleh lah korang edit kat situ..

kalau korang klik deleted pula...nanti pihak blog akan mintak permission sama ada korang yakin nak deleted posting itu atau tidak..bila yakin nak deleted just klik deleted je...nanti posting korang akan di deleted..

cara yang ke 3 pulak direct pada posting korang..so terus edit saja..tapi cara ini tak boleh deleted posting pula..nak deleted kena guna cara pertama atau kedua...

ok..semoga berjaya...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar