TUTORIAL : BLOGLIST

Semalam borak sakan dengan sahabat baik saya salah seorang blogger iaitu FA , blog FA nie best sebab dia selalu update berita terkini, panas-panas pula itu. Tak percaya korang terjah sendiri blog dia. Lagi satu FA seorang blogger yang sangat peramah..

FA pernah tanya saya macam mana nak buat bloglist, saya tak sempat nak jawab dia dah tahu sendiri melalui kawannya tapi tak apa saya tetap akan buat tutorial ini.

macam biasa korang pergi ke DESIGN dekat dashboard korang

klik ke ADD A GADJET


dan cari BLOGLIST 


dekat bahagian bawah sekali klik ADD TO LIST untuk masukkan URL blog atau cara mudah korang klik Blog I'm Following dan pilih blog pilihan korang.


dah siap pilih klik SAVE dan lihat hasilnya di blog korang

contoh blog saya




4 comments:

Fantastic Ajane said...

tq dear..heheheh terharu sangat2 ada yg prihatin kat FA ni..tq sangat2 tau dear..:)

Azza Firza said...

FA , comel nama diaaa , hikssss

Aida Omar said...

@Fantastic Ajanewelcome FA..sayang FA. hehe..

Aida Omar said...

@Azza FirzaFA memang cumey macam adik azza juga. (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar