Kembali Lagi dan Hilang Semula



Aida dah lama tak berceloteh kat sini, rindu korang semua.. kalau sekali tinggal blog jenuh nak kembali aktif macam dulu. Korang apa khabar? walaupun nampak Aida macam senyap tak update blog tak komen blog korang tapi sebenarnya tak lah sesenyap tu, Aida banyak skodeng dari jauh je.. so tak ada lah ketinggalan sangat kan. Ada jugak lah yang Aida perasan ramai blogger rapat dulu dah kahwin.



Kredit : Zyraroxx


*Semua gambar yang diatas adalah gambar curi.. mohon empunya gambar tak saman Aida hamba yang kerdil ini..

Selamat Pengantin Baru buat mereka bertiga, semoga kekal bahagia until Jannah dan dikurniakan zuriat yang soleh serta solehah.. Amin.. 

Korang yang single tu bila lagi? Smiley

Aida nak mintak tolong korang sikit boleh tak? tolong follow blog Pejabat Aida nie ha.. itu pun kalau korang tak kisah lah. hehe.. Apa-apa pun Terima Kasih eh korang. 

Pejabat Pertanian Daerah Gombak / Petaling

Jumpa lagi nanti  Welcome to the free smiley index





Misteri Apartment Tinggal Riviera II Cheras


Mood : Sedang mengagahkan diri mengupdate blog 
Motif : tetiba terasa rindu pada kawan-kawan blogger 

Majoriti pembaca blog aida adalah peminat kisah-kisah misteri, selama aida tak update nie pun traffic kisah misteri maintain tinggi. Disebabkan gitu lah gayanya, jadi aida carilah satu kisah misteri pasal Apartment tinggal Riviera II yang terletak di Jalan Bunga Cempaka Cheras. 


Sekitar tahun 1990 an apartment ini dijadikan penempatan pelajar-pelajar daripada kolej dan universiti yang berdekatan, sebelum itu apartment ini adalah kediaman untuk orang awam dan beberapa warga asing. 
Pada awal penempatan tiada apa yang tidak kena dengan bangunan ini, suasana dan keadaan seperti apartment-apartment berdekatan yang lain riuh, ceria, dan sesak. Upacara keagamaan juga sering dilakukan di apartment ini, bukan itu sahaja acara-acara perpisahan pelajar pun turut diadakan disitu. 


Kolam renang juga sentiasa penuh dengan pelajar-pelajar, bangunan juga diselenggarakan dengan baik. Tahun demi tahun berlalu keadaan mula berubah, pelajar-pelajar mula melakukan maksiat secara terang-terangan berdua-duaan. Bermula dari situ timbul beberapa kisah mistik yang menganggu para penghuni apartment ini.


Menaiki atau turun melalui lift dan tangga adalah satu perkara yang gerun bagi pelajar-pelajar, lift terhenti sendiri, butang lift menyala secara tiba-tiba dan berhenti di aras yang tiada penghuni, terserempak lembaga yang ngeri ketika pintu lift terbuka.. hendak menggunakan tangga lain pula ceritanya entiti juga kadang kala muncul menganggu mereka. 

Click pada ayat Click Sini untuk cerita seterusnya... 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar