Kisah Misteri Balai Polis Lama Gombak


Atas permintaan Arol Mubin yang teringin nak baca kisah seram, Aida dengan gigihnya mengoogle macam-macam kisah seram kisah mistik tapi tetap tak jumpa yang berkenan dihati. Tiba-tiba teringat dulu pernah tengok gambar dekat Wujud Paranormal Team pasal Balai Polis lama Gombak. 

Gambar : theothersclan

Aida try tanya abah Aida, abah Aida just cakap dulu masa zaman komunis memang ada tapi bukan balai polis yang besar lah, yang besar yang dekat batu 6 kata abah. Kiranya betul lah kot. haha.. orang lama kan, mesti depa tahu lebih dari kita. 

Gambar : theothersclan

Dulu balai polis gombak ini dipercayai digunakan ketika zaman komunis, balai ini dibina untuk keselamatan orang-orang asli daerah gombak dari ancaman dan gangguan komunis. Balai polis ini terletak berhadapan dengan jalan lama Bentong-Kuala Lumpur sekarang jalan itu hanya dilalui oleh lori-lori bermuatan berat sahaja. Tempat ini tidak jauh dari tapak tinggal Mimaland

Gambar : theothersclan

Sila click Entry Penuh Click Sini untuk melihat lebih banyak gambar



Gambar : theothersclan

bekas tapak latihan polis

ramai pengkaji paranormal telah datang ke balai ini termasuk seekers, antara gambar yang mereka dakwa mempunyai entiti yang sempat Aida cedok dan tempek untuk tatapan follower Aida pulak :P jangan risau Aida akan kreditkan blog tuan punya gambar dibawah nanti ^^

yang nie korang fikirlah sendiri :P

Gambar : theothersclan

dalam bulatan merah yang dikatakan batu nesan dan ada sesetengah orang kata ada kubur dikawasan sekitarnya.

yang nie korang nilai sendiri eh? :P

Aida baca dekat blog Dya Mohamad tentang pengalaman dia ikut wujud paranormal team terjah balai polis nie malam hari memang seram ada yang mengajuk bunyi dia buat, bunyi mengekek-ngekek, ada kelibat lah, ada yang memerhati lah. Korang bacalah sendiri entry pengalaman beliau memang seram.. 

Gambar : Dya Mohamad

Gambar : Dya Mohamad

Gambar : Dya Mohamad

Aida jarang pi sampai jalan lama bentong tu paling koman pun depan sikit dari alang sedayu, lepas tu tak berani dah nak pergi sunyi semacam dah lah hutan saja. Tak banyak info sejarah pasal balai polis nie puas google tak jumpa. 

P/s : Macam biasa tempat tidak berpenghuni kan? sudah semestinya ada tetamu tak diundang menginap :)

Gambar & Info :





82 comments:

Condoriano said...

My brothers went there with his friends on early morning when they using that roads.. Its really spooky from what I saw in his video o_o

Kathy Rbain said...

seramnyer.....tapi kita tak boleh nafikan wujud makhluk2 halus di tempat yang telah di tinggalkan...

AzieYanz Rahim said...

wahh best sebab ada slot pasal kes seram2 ni..teringin jugak nak ada pengalaman terjah tapi tak berani..hahaha!

Nurfaezah Abdullah said...

err tgk gmbr dh buat sy takut >.<

Harith Iskandar said...

nmpak mcm seram lah jugak, tp xpe sbb dorang wujud dlm alam lain je.xkacau kite pun :)

Lady said...

seram.. hehehe

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Huhuhu...seram jugak ni. :)

paripariputih said...

Perghhhh! Nasib balai polis gombak sedia ada tak macam ni == kbai... Aida sungguh menyeramkan :P

fadh leyanie said...

tgk gambar pn dah seram, kalau pi situ lagi seram..

hana hadi said...

hana kalau p tempat2 macam ni xberani ambil gambar. pengaruh ceta shutter. hehe

teringin nak p. nak merasai sendiri tapi kena p dengan org yang berani lebih dari berani hana.hehe

Iha Zaliza said...

Ok, besar kemungkinan iha akan menggigil ketakutan dek kerana malam ni malam jumaat :D

my notes said...

wahhh! kat dinding tu ada print huruf jepun ya ...

Kina said...

next gath gbs kt sini,...hahaha

mohon kak aida comei jd kn ini entry seram pertama n terakhir,...-_-

azizah :) said...

tengok menyeramkan jer..tapi takutnya kalau merasainya..

aisya said...

scary! nasib baik baca siang2.. dah la duduk sorg2 kat hostel time cuti ni..

caliph shuriken said...

klau pegi tgk waktu mlm mmg seram giler...

boni kacak said...

uish... memang sangat menyeramkan.. tengok gambar pun dah nampak seram. kalau ke sana mesti boleh pengsan anytime je..haha

BUNDA a.k.a KN said...

Bunda terus terang cakap bunda memang penakut...takut tengok drama atau filem2 seram...nanti termimpi2..

Lynn Munir said...

Tengok gambar pun dah seram..., lebih baik tak payah lalu situ.

Khairul Zamri said...

rase nk pegi siasatlah sekali seram ke x huhu

aswadz said...

jalan lama bentong-kl yg mana ek? yg aku tau turun dr highway karak ikut bentong je.

Hatimi Tahirruddin said...

tak pernah perasan tempat ni padahal masa sekolah dulu rajin jugak naik sampai ke sana nak main sungai....haha

Nama Saya Fatin. said...

tengok gambar2 tu..teringatkan kronologi kes pembunuhan kejam mona fendi.uihhh..macam sama.

yayangherbal said...

ikh menyeramkan ..

Aku Penghibur said...

wow agak menakutkan

Nasrul Muhaimin Ariff said...

seriau jugak bca entri nie... :)

Diera Tekikushika said...

nasib baca siang hari. kalo malam close terus tab neh. hehehehe=)

Remy hazza said...

tengok gambar pun dah seram.... hu3

ct cheery said...

seram la aida..uwargghh!!!

sHaRiNa eLyaNa said...

salam dear sha baru ada kspmtan utk BW..thnks sbb join Segmen 5 hari by sharina

meh jenguk
http://www.opzzpinky.my/2013/04/pemenang-brooch-dan-sabun-susu-beras.html

❤Kamsiah❤ said...

sapa yg berani dok situ sorg2..malam2..

thomas said...

memang menyeramkan tempat2 yg dah lama ditinggalkan.

lynn kamarul said...

seramnya tempat ni aida

Cik Bluewendy Wendy said...

woahh..seram jek.. huhu.. balai polis lama..

puteri kasih said...

tempat yang terbiar macam ni memang seram

Si Matatajam said...

Tengok keadaan balai tu pun dah seram..hu hu

zainatul abu bakar said...

Zai suke kisah2 seram macam ni, hehe. Sori lambat berkunjung ke sini. Btw follow u :)

zainatul abu bakar said...

Zai suke kisah2 seram macam ni, hehe. Sori lambat berkunjung ke sini. Btw follow u :)

Ain Dzaya said...

baca entri sambil usha gambar..takut tibe2 muncul hantu..hehew

MyFreeMinded said...

tengok tempat pun seram Aida...

Diari Si Froggie said...

@Condoriano Buat apa ur brother ke sana? pemandangan disana sangat fresh :) tapi itu lah memang spooky..

Diari Si Froggie said...

@Kathy Rbain betul tu kak, kita tak boleh nafikan sebab benda tu memang wujud :)

Diari Si Froggie said...

@AzieYanz Rahim InsyaAllah akan sentiasa ada slot2 kisah atau kes seram kat blog aida.. hehe.. aida pun tapi tu lah penakut =,='

Diari Si Froggie said...

@Nurfaezah Abdullah kalau tengok malam2 memang menakutkan.. hehe.

Diari Si Froggie said...

@Harith Iskandar seram sebab malam.. kalau siang2 mungkin kurang seram.. tapi kalau pi sorang2 seram jugak. haha.. betul2. :)

Diari Si Froggie said...

@Lady ngeee.. tutup mata. hehe.

Diari Si Froggie said...

@Mohd Ridzwan Abdullah seram eh? hehe..

Diari Si Froggie said...

@paripariputih haha.. balai polis gombak yg sedia ada nie tgh2 bandar gerenti tak seram kalau tinggal pun. :P

Diari Si Froggie said...

@fadh leyanie mahu tak pi kan? haha.. dekat dah tu dengan UIA :P

Diari Si Froggie said...

@hana hadi penangan filem itu memang cukup hebat.. takut2 lepas cuci keluar gambar 'org lain' haha.. betul2 kena ada org yg sungguh berani.. kalau tak mahu dua2 pengsan sat lagi :P

Diari Si Froggie said...

@Iha Zaliza haha.. nasib badan terbaca malam jumaat :P

Diari Si Froggie said...

@my notes a'ah sis ada org tulis tulisan bahasa jepun.

Diari Si Froggie said...

@Kina ok note.. kinah mohon survey dulu. haha.. eh mana boleh kinah comel sampai bebila kak aida akan keluarkan cerita seram :P

Diari Si Froggie said...

@azizah :) kan? tengok pun dah seram belum lagi pi sana..

Diari Si Froggie said...

@aisya alolo.. sian aisya, tak pe nanti aida up lagi entry seram eh? :P

Diari Si Froggie said...

@caliph shuriken kan? dah lah sunyi, gelap.. huuu.

Diari Si Froggie said...

@boni kacak haha.. boleh dah bayangkan boni kacak pengsan :P agak2 kacak tu masih ada tak? lalala

Diari Si Froggie said...

@BUNDA a.k.a KN aida pun penakut jugak bunda.. tapi termimpi tu belum la. cuma menghantui je. haha. kita serupa. :P

Diari Si Froggie said...

@Lynn Munir hehe.. tak ramai org pun lalu situ, lori2 je yang lalu. Memang kawasan tu seram.

Diari Si Froggie said...

@Khairul Zamri jom.. boleh singgah sungai mandi. keke. :P

Diari Si Froggie said...

@aswadz a'ah jalan tanpa tol yang kiri kanannya penuh dengan hutan dan gaung.. memang scary. org tak ramai lalu situ pun banyak org lalu highway baru.

Diari Si Froggie said...

@Hatimi Tahirruddin depan lagi dah tak ada sungai rasanya ada kuil je.. jarang org ke sana ada pun org asli. hehe.

Diari Si Froggie said...

@Nama Saya Fatin. hehe.. kisah mona fandey kisah legend tu. teringat muka mona fandey =,='

Diari Si Froggie said...

@yayangherbal hehe.. grrrr.. seram!!

Diari Si Froggie said...

@Aku Penghibur agak lah eh? haha..

Diari Si Froggie said...

@Nasrul Muhaimin Ariff haha.. aida yang buat pun seriau :P

Diari Si Froggie said...

@Diera Tekikushika ala janganlah close tab mohon lah baca tgh2 malam baru seram. hehe.

Diari Si Froggie said...

@Remy hazza hehe.. baru tengok eh remy :)

Diari Si Froggie said...

@ct cheery hehe.. eh mana ada seram lah :P

Diari Si Froggie said...

@sHaRiNa eLyaNa wasalam.. its ok sharina. welcome dear :) hehe

Diari Si Froggie said...

@❤Kamsiah❤ kalau sorg2 memang tak berani.. kalau ramai2 10 org pun belum tentu aida berani. haha

Diari Si Froggie said...

@thomas betul tu thomas tempat dah lama ditinggalkan memang seram..

Diari Si Froggie said...

@lynn kamarul seram jugak la kak.. laluan nak pergi ke tempat nie pun dah seram..

Diari Si Froggie said...

@Cik Bluewendy Wendy yang lama yang tinggal mesti seram kan?

Diari Si Froggie said...

@puteri kasih betul tu.. dah lama tak berpenghuni.

Diari Si Froggie said...

@Si Matatajam hehe.. itu lah pasal, dengan kotor nya berkulatnya.. huuu.

Diari Si Froggie said...

@zainatul abu bakar ea? nanti datang selalu tau boleh baca kisah misteri lagi. hehe.. its ok zainatul :) tq ea sudi follow aida..

Diari Si Froggie said...

@Ain Dzaya haha.. itu yg menakutkan. aida pun takut tu yang tak tempek gambar hantu :P

Diari Si Froggie said...

@MyFreeMinded itu lah sis.. tempat dah lama tinggal..

MawardiYunus said...

eh eh eh tetiba rasa macam tak dpt tidur malam nie87

Diari Si Froggie said...

@MawardiYunus eh eh eh.. tidur tidur tidur :P

Anonymous said...

Ketua Belia MCA Gombak YIP JIUN HANN,
Berkenaan bapa U (YIP KUM FOOK, MCA GOMBAK) bertiga, Empat Isteri dan kaya, itu hal U sendiri,
Mengapa U cuba Menbangkitkan Nama NABI MUHAMMAD S.A.W. bagi menburukkan nama kebaikannya. U cuba ingat memalukan Muslim?
Yip Jiun Hann, U bukan Muslim kami harap jangan menyetul hal Agama Muslim dan kebaikan NABI MUHAMMAD S.A.W.
Kalau tidak kami akan ajar U seperti perkara yang terjadi di U.S.A

Kami Yang Benar,
RAKYAT GOMBAK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar