Jom Bertindak Kit Tindakan


Sebenarnya lama dah nak up entry pasal Jom Bertindak Kit Tindakan nie.. tapi memanjang terlupa. hehe. Tadi lalu kat blog Jijah nampak entry pasal Jom Bertindak Kit Tindakan nie, terus teringat nak up dari peram-peram je pun buat apa kan?


Bagi pendapat Aida lah, Kit Tindakan nie betul-betul berguna buat pengundi baru mahupun pengundi yang dah ingat-ingat lupa cara mengundi, sebab dalam kotak nie ada buku panduan mengundi. Antara isi kandungan buku ini :

Adakah Anda Boleh Mengundi?
Semakan Status Pemilih Anda
Siapakah Yang Tidak Layak Untuk Mengundi?
Tips Berguna Untuk Mengundi
Cara Untuk Mengundi
Cara Mengundi Dengan Betul
Pembetulan Maklumat Pemilih


Bukan saja buku panduan mengundi, dalam kotak ini juga terdapat sebatang pen, 1 pelekat kereta, 3 pelekat kecil, dan juga 1 pin baju. 

Kepada yang nak try dapatkan Jom Bertindak Kit Tindakan nie boleh layari laman sesawang :


Korang just daftar, ikut step yang diberikan, siap dan tunggu sampai Kit Tindakan nie selamat tiba kat rumah korang :) tak lama pun dalam 2-3 hari dah sampai paling lewat pun seminggu. Sempat kot kan sebelum korang pi mengundi.

Paling penting benda nie FREE :p 

P/S : Dalam buku nie PM tak ajar/hasut suruh undi dia, hanya ada ayat 'kita sokong Najib Razak' je. PM just tunjukkan cara mengundi dan mengingatkan pengundi je.. don't worry ^^ sokong dan undi kalian hak kalian. Kalau PR buat pun Aida ambik dah kata FREE. ;p




71 comments:

Harith Iskandar said...

bagus kit ni.tp sy pon blom ade lg.sok luse br nk 'oder' :)

Munir Arbain said...

wah...saya pun minat jugak lah..

Carlos Santiago said...

oh..tebal tak. ingat aritu aku nak apply gak. tapi byk sgt information dia mintak. tak jadi la.

husna zahidi said...

umur x cukup lg..nnti2 lah dapatkan..hehe..

nuyui a.k.a miss YUI said...

bgus ada bnda cmni..

deno said...

betul tu.... undi jgn tak undi! kupilih malaysia... eceh.. nyanyi pulak^^

hana hadi said...

ingat bg setiap rumah. rupa2nya kena daftar dulu. hehe

Ibnuismaini Ismail said...

"Marilah-mari, kita mengundi..."

Dah khatam lom panduannya? ;)

Mia Liana said...

kak mia pun dapat juga dan dah update kat blog ;)

Abdul Munir said...

yang free tu yang paling penting..hehe..bagus ni..

ZWAN SABRI said...

nak registerlah.. btw thanks.. ;)

Cikgu Bada said...

undilah dgn bijak

Noor Mala Shahar said...

tunaikan kewajipan kita kepada negara...

Shakira Pathi said...

Marilah mari, kita mengundi~~

azizah :) said...

benda free amik jelah kan...ada pen siap tu..siapa nak bagi..hee

Azhafizah Md Nor said...

nak try mendaftar nanti jugak.

Lynn Munir said...

Undilah mereka yang layak memegang jawatan bukan sekadar nak jadi orang berkuasa dan seterusnya rakyat yang menderita. Jangan perjudikan undi untuk sesuatu yang kita tak pasti.

Remy hazza said...

jom ikut remy balik mengundi kat taiping........ tak sabar rasanya.....

Aku Penghibur said...

wwahhhh bagus benda ini :) percuma yer.. apa lagi nak juga la

aswadz said...

kalo free harus la amek.

Lady said...

free tu.. best :)

my notes said...

assalamualaikum ... mmg bagus kit nih utk org baru ... akak org lama ... heheheee

Haryati Faizal said...

apapun undi kita yg penting keamanan malaysia terjamin...

Bahrain Ramlan said...

dah lambat kot nak daftar..hehehe.. tgk facebook je, ada lah orang yang tunjuk ajar..hehe

Fatin Nihh said...

tak layak lagi nak mengundi..hehe~..tapi,sy minat nak amik tau(:

caliph shuriken said...

bgus jgak ada kit cmni.. bole ref apa2 yg patut kn ^^

ct cheery said...

hehe..jom balik cuti..!!

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Amanina Mads said...

dpt free jugak.. selamat mengundi :)

Ayie Abas said...

as salamualaikum aida :)

ayie baru tahu pasal nih...ketinggalan betul kan? hehe

nak try laa isi nanti..insnya Allah :)

terima kasih aida..berkongsi dgn kengkawan :)

Kathy Rbain said...

aida sayang,jom baca entri kathy ni
http://resipidarihati.blogspot.com/2013/05/5-blogger-terbaik-pilihan-kathy-januari.html

fadh leyanie said...

bagus ada kit ni,jom mengundi :P

BUNDA a.k.a KN said...

Jom kita mengundi..

kopi pasta said...

barang free jangan ditolak. rebut cepat2 sblom kehabisan...

jaakechik said...

jaa x dapat pun..... heeee!

Diari Si Froggie said...

@Harith Iskandar apa macam harith dah order ke? hehe.. PRU pun habis dah ha..

Diari Si Froggie said...

@Munir Arbain silakan munir :) free saja nie.. hehe.

Diari Si Froggie said...

@Carlos Santiago tak tebal pun lah Carlos.. nipis je. Ha tang tu agak payah sikit lah banyak maklumat dia nak. hehe.

Diari Si Froggie said...

@husna zahidi hehe.. tak pe kalau PM buat 5 tahun akan datang husna boleh apply :)

Diari Si Froggie said...

@nuyui a.k.a miss YUI yup betul tu yui.. untuk rujukan :)

Diari Si Froggie said...

@deno tudia semangat deno ha siap nyanyi lagi.. hehe. bagus deno bagus :)

Diari Si Froggie said...

@hana hadi hehe.. kena daftar dulu hana.. Baru dia bagi :)

Diari Si Froggie said...

@Ibnuismaini Ismail mari2.. mengundi pun sudah habis. hehe.. Khatam abis dah ha.. 5 tahun akan datang pulak bukak balik :P

Diari Si Froggie said...

@Mia Liana kak mia pun ambil jugak eh? oh kak mia sama dengan jijah lah nie.. aida je yang terlambat. hehe.

Diari Si Froggie said...

@Abdul Munir tahu tak pe Munir :P free tu yang nak tu.. haha

Diari Si Froggie said...

@ZWAN SABRI dah dapat belum Zwan? ke tak register pun hari tu? hehe

Diari Si Froggie said...

@Cikgu Bada yes!! undilah dengan bijak untuk agama, bangsa dan negara :)

Diari Si Froggie said...

@Noor Mala Shahar betul tu sis.. :)

Diari Si Froggie said...

@Shakira Pathi mari2.. mengundi pun sudah habis. hehe.

Diari Si Froggie said...

@azizah :) itulah pasal jijah.. benda free rugi tak ambik :P

Diari Si Froggie said...

@Azhafizah Md Nor dah dapat fiza kitnya?

Diari Si Froggie said...

@Lynn Munir yup Lynn.. aida setuju dengan Lynn.. kalau kita tak pasti tak konpiden baik jangan. :)

Diari Si Froggie said...

@Remy hazza nak..nak.. tapi dah lepas lah pulak :P

Diari Si Froggie said...

@Aku Penghibur acik dapat dah kit nie?

Diari Si Froggie said...

@aswadz haha.. asalkan free cepat je eh? :P

Diari Si Froggie said...

@Lady haha.. free saja. :)

Diari Si Froggie said...

@my notes wasalam sis.. org lama pun boleh sis, mengingatkan semula cara2 mengundi. hehe. :)

Diari Si Froggie said...

@Haryati Faizal betul tu Haryati bila aman semua akan berjalan dengan lancar :)

Diari Si Froggie said...

@Bahrain Ramlan pun boleh.. hehe. :)

Diari Si Froggie said...

@Fatin Nihh bagus Fatin ambil tahu untuk persediaan akan datang bila dah layak nanti :)

Diari Si Froggie said...

@caliph shuriken sangat bagus caliph untuk rujukan.. :)

Diari Si Froggie said...

@ct cheery jom2.. haha. tapi dah habis pun mengundi. :P

Diari Si Froggie said...

@Batu Adventure :) tq Batu atas motivasinya

Diari Si Froggie said...

@Amanina Mads hehe.. memang free :) selamat habis mengundi :P

Diari Si Froggie said...

@Ayie Abas Wasalam ayie.. ayie apply tak kit nie? hehe.. aida baru nak komen kat sini ha :P

Diari Si Froggie said...

@Kathy Rbain oh sis aida baru nampak komen sis nie.. ok aida terjah sekarang.. jeng3.. :)

Diari Si Froggie said...

@fadh leyanie memang sangat bagus fadh.. jom.. habis dah mengundi ha. hehe.

Diari Si Froggie said...

@BUNDA a.k.a KN aida baca lambat komen nie ha.. hehe. Tq sis Bunda :)

Diari Si Froggie said...

@kopi pasta haha.. tahu tak pe miko sebelum habis kang melepas :P

Diari Si Froggie said...

@jaakechik Jaa apply tak ikut syaratnya tu?

Pendaftaran CPNS 2014 said...

Selamat Mengundi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar