Silence Day Of Wednesday #11 - ALLAH is a better planner




"Bersangka baik dengan setiap apa yang Allah berikan nescaya hati kita akan redha dan tenang"

Silence Day Of The Wednesday by Potia Casadelarossa




84 comments:

paripariputih said...

Well said ^_^ have a great Wednesday Aida love ppp

Aku Penghibur said...

setuju !! ALLAH memang sebaik baik perancangan. :)

ANNA MARIANA said...

setuju! :)

❤ Si Budak Vanilla ❤ said...

yup. . :) juz keep praying. . :)

AyueJean AJ said...

Setuju....

Mime MF said...

Apa yg Allah rancangkan utk kita adalh yg terbaik & sempurna:))

Nadia Elena said...

nice words! so true.. =)

puteri kasih said...

setuju..semuanya yang telah tertulis untuk kita adalah yang terbaik. Yang penting kita kena redha dengan segala ketentuanNYA :)

azizah :) said...

sesungguhnya Allah sebaik2 perancangan..

kimi jamai said...

Allah itu sebaik baik pengatur... Kita hanya perlu redha.. Semuanya akan baik baik saja.. :D

QasehCinta EkmalYana said...

kte hanya mampu merancang tapi Allah yang menentukan segalanya..:)

novel still available dear... nak beli ke? just sms 0108995288 (yana)

http://qasehcinta88.blogspot.com/2013/04/novel-tuk-dijual.html

luqman zakaria said...

tq follow sy..follow sini balik.hepi blogging.

Ayie Abas said...

salam aida :)

setiap apa yg berlaku telah ditakdirkan..dan ada hikmah disebaliknya...klu x di dunia..di akhirat akan nampak hikmahnya...

Allahu a'lam..

baby comel said...

ye, betul tu. berusaha dan berserah. Allah sebaik2 perancang

my notes said...

assalamualaikum ... redha . Allah mmg mernacang yg terbaik utk kita .

iu-hazirah said...

jom join

http://iu-hazirah.blogspot.com/2013/04/mini-giveaway-topup-by-nabila-izzaty.html

Kathy Rbain said...

betul tu...berserahlah pada DIA..

Nurul Hidayah said...

Kita mampu merancang, Allah menentukan..

amy said...

apa yg tsurat dan tesirat smua Allah yg tentukan... nice silence day aida...

Mar Haini Abdul Rahim said...

Allah knows the Best :)

Yumida Huda said...

aah...sokong
Dia merancang yg terbaik buat kita
nice ww

diana said...

betul2..jgn kusut2 kan...

Bahrain Ramlan said...

Have a great day for tomorrow...
all what we need to, we need to refer ALLAH..be positive. :)

~didiey~ said...

setuju!!!!
Allah perancang terbaik :)

nea lopah said...

salam perkenalan..done polow adik jugak.

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

kita hanya mampu merancang ;) tade sesiapa yang mampu lawan kehendak Allah. hana follow sini ;)

Puan Kutu said...

setuju..aturan Allah adalah terbaik..:)

QA's ~ mamapapa said...

this is so truekn..Allah knows better :)

Yana Sakura said...

yeah! sentiasa bersangka baik kerana pasti ada kebaikan yang akan tersingkap di sebalik itu :)

Zira Aziz said...

Sooo TRUE...

Zira Aziz said...

Sooo TRUE...

QasehnyaRania said...

ya setuju..
sabar menanti kerana perancangan ALLAH yg terbaik..
doakan saya ye..
salam kenal

Shakirah Rosli said...

ramai org yang trlalu cpt menyalahkan. pentingnya bersgka baik trhadp Allah :)


alang2,
jom join #2 Day Big Giveaway !
Hadiah semua menarik :)
jom la join 2 hari jew giveaway nie berlangsung :D sampai besok 7/4

--->http://awesomesr.blogspot.com/2013/04/2-day-big-giveaway-by-mohd-zuhri.html

wantie said...

dan..yang paling penting bersangka baik dengan Allah

done. follow you

Bella D'secret said...

Kita hanya merancang Allah SWT yang menentukan... done follow u

el said...

sukalah ngan ayat ni..ohsem sgt
aah betul tu
kita hanya merancang
Dia yg lebih mengetahui dan tentukan..
hope apa yg k.el rancang ok ok je huhuhu

shuhaida saad said...

betul.. kita hanya mampu merangcang. DIA yang menentukan semuanya. insyaAllah..:)

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Suka dgn message yg disampaikan itu...Allah adalah sebaik-baik planner. :)

Remy hazza said...

betul...Allah dah tentukan jln terbaik utk hambanya.....

tirahzairi said...

hanya padaNya kita berserah

miz ruha said...

Allah tahu apa yang terbaik buat hamba-Nya... yakin dan percaya...

cik kaki ketawe said...

perancangan Allah yg terbaik...kerana Allah Maha Mengetahui...

Diari Si Froggie said...

@paripariputih Love u too PPP :)

Diari Si Froggie said...

@Aku Penghibur Betul tu acik :)

Diari Si Froggie said...

@ANNA MARIANA terimas Anna sebab setuju.. hehe. :)

Diari Si Froggie said...

@❤ Si Budak Vanilla ❤ yup berdoa dan terus berdoa :)

Diari Si Froggie said...

@AyueJean AJ terimas AJ comel sebab setuju :)

Diari Si Froggie said...

@Mime MF betul tu Mime.. setuju!! kita kena bersangka baik dengan pemberian Allah :)

Diari Si Froggie said...

@Nadia Elena :) sangat2 betul Nadia

Diari Si Froggie said...

@puteri kasih betul tu puteri.. kadang2 kita rasa benda tu tak baik rupanya benda tu baik untuk kita. :)

Diari Si Froggie said...

@azizah :) yea betul jijah.. kita kena bersangka baik denganNYA kan? :)

Diari Si Froggie said...

@kimi jamai yeah!! setuju.. redha dengan segala ketentuanNYA. :)

Diari Si Froggie said...

@QasehCinta EkmalYana setuju juga dengan yana :) ok dear.. tinggal nak bank in duit je lagi nie. hehe :)

Diari Si Froggie said...

@luqman zakaria welcome Luqman :) thankz ya sudi follow aida juga.. :) me too..

Diari Si Froggie said...

@Ayie Abas wasalam ayie :) betul tu ada hikmah disebaliknya.. hope diakhirat sana semuanya baik2 saja :)

Diari Si Froggie said...

@baby comel tawakal je kan baby comel.. asalkan kita dah berusaha :)

Diari Si Froggie said...

@my notes wasalam.. betul tu my notes :)

Diari Si Froggie said...

@iu-hazirah InsyaAllah kalau sempat aida join :) thankz jemput aida dear..

Diari Si Froggie said...

@Kathy Rbain kan kak? percayalah pada pemberian Allah :)

Diari Si Froggie said...

@Nurul Hidayah setuju :)

Diari Si Froggie said...

@amy betul tu amy.. semua yang Allah tentukan adalah yang terbaik buat diri kita :)

Diari Si Froggie said...

@Mar Haini Abdul Rahim setuju dengan Mar.. betul tu :)

Diari Si Froggie said...

@Yumida Huda segalanya yang terbaik :) terimas yumida..

Diari Si Froggie said...

@diana kan? jangan serabut2.. tawakal je. :) hehe.

Diari Si Froggie said...

@Bahrain Ramlan be positive.. yeah!! :)

Diari Si Froggie said...

@~didiey~ betul tu didiey :)

Diari Si Froggie said...

@nea lopah terimas kak nea lopah sudi follow aida.. :)

Diari Si Froggie said...

@вʋввℓɛ ρσρƨ betul2 setuju sesangat.. thankz ea bubble papz sudi follow blog aida :)

Diari Si Froggie said...

@Puan Kutu betul tu Puan kutu sebaik2 aturan :)

Diari Si Froggie said...

@QA's ~ mamapapa yup sis QA'S Allah maha mengetahui :)

Diari Si Froggie said...

@Yana Sakura :) betul tu Yana.. setuju dengan apa yang Yana kata.

Diari Si Froggie said...

@Zira Aziz :) sangat2 true

Diari Si Froggie said...

@QasehnyaRania InsyaAllah akan baik2 saja :) salam kenal dear..

Diari Si Froggie said...

@Shakirah Rosli kan? mula menyalahkan dan memaki hamun.. wah ada big giveaway :) InsyaAllah kalau sempat aida join ea.. Good luck tau.

Diari Si Froggie said...

@wantie betul tu watie :) thankz ya sudi follow blog aida :)

Diari Si Froggie said...

@Bella D'secret yup betul tu Bella :) thankz ya sudi follow blog aida..

Diari Si Froggie said...

@el :) terimas el sebab suka dengan ayat cedok google nie.. hehe. Betul tu.. InsyaAllah dipermudahkan segala perancangan el :)

Diari Si Froggie said...

@shuhaida saad betul tu.. Allah yang tentukan dan sudah tentu segalanya yang terbaik bagi kita :)

Diari Si Froggie said...

@Mohd Ridzwan Abdullah :) sebaik2 planner.. kita je selalu tak perasan kan?

Diari Si Froggie said...

@Remy hazza betul tu remy.. :)

Diari Si Froggie said...

@tirahzairi yeah!! berserah dan bertawakal :)

Diari Si Froggie said...

@miz ruha betul tu ruha.. kita perlu percaya pada pemberian Allah :)

Diari Si Froggie said...

@cik kaki ketawe yeah!! betul tu CKK. :)

MawardiYunus said...

betoi tu cheq setuju

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar