MAAF ENTRI KALI INI BERSIFAT TIDAK PUAS HATI

Assalammualaikum & Selamat sejahtera


Serius sangat tak puas hati..



Surat nie aku dapat semalam bukti pihak ASTRO menyelaraskan bayaran langganan


sudah lah kena bayar gov. service tax RM 3.00, dulu masa mula-mula nak beli ingat nak ambil pakej yang high profile la banyak sikit rancangan nya..tapi bila fikirkan balik ambil pakej low profile je la pun dah ok..beruntung gak la kan..dari ambil pakej high-high pastu plus dengan gov. tax jenuh nak bayar. Kalau biar POTONG pula..nak SAMBUNG kena langsai kan semua tunggakan.

MASYARAKAT..MASYARAKAT..

aku nie bukan lah gaji besar.. anak dato' pun bukan..datuk 10 cucu lagi ada lah, kalau tak memang aku pejam mata je nak bayar setakat RM 55.49 alah..hujung bulu roma nya tu. Masalahnya aku nie hanya lah insan biasa yang punyai hati dan perasaan..haha. Aku ambil yang paling rendah tu tau.. asal harga pakej tu RM 49.95 + dengan gov. service tax RM 3.00 yang mula berkuatkuasa 1 JAN 2011, jumlahnya sudah
RM 52.95. Tak kisah sangat lah kan pasal gov. service tax itu..tapi kalau di tax tayangan berkualiti tak apa juga..berbaloi-baloi. Lupa sekejap RM 3.00 itu kan..

SEKARANG lagi tak puas hati..


'Dukacita dimaklumkan akibat tekanan kos yang berterusan, termasuk kos kandungan global dan tempatan serta hak-hak siaran, harga pakej-pakej tertentu akan disemak, termasuk pakej langganan anda'  

TEKANAN lah sangat income bulanan saja melebihi bank..

kesian ASTRO kan mengalami 'tekanan' korang nie pun cuba faham sikit situasi pihak ASTRO..Tidak aku tak faham sebab ASTRO pun tak nak faham masalah pelanggan mereka, bayaran nak.. kualiti langsung 'zero' tayangan berulang-ulang dekat 10 kali..budak-budak siap dah boleh hafal jalan cerita tu.. bila hujan siaran tergendala..kalau siaran tergendala caj diberhentikan sementara tak apa lah juga kan? kan?


sekarang disebabkan sedikit TEKANAN yang mereka alami.. kita sebagai pengguna lagi lah berdouble-double TERTEKAN dengan masalah ini. Aku rasa macam nak terminated je terus 'natang' nie..senang. Tengok siaran free pun dah ok sekarang nie..drama pun sedap-sedap apa..

lepas baca article ini aku macam setuju pula JANGAN BAYAR BIL ASTRO 3 BULAN



Ntah jadi ntah tidak..jangan hangat-hangat tahi ayam sudah la...

aku dengan redha dan lapang hati bayar bil bulan ini sebanyak RM 55.95 atas perubahan pembayaran yang di buat oleh ASTRO.

cittttt.....haha

p/s : Maaf TERpanjang pula entri aida kali ini..siap ber 'AKU' lagi...Geram punya pasal.

22 comments:

fawzeah zea said...

sshlah klu mcm tue,,,rmai da org merungut psl hal nie..sbar erkk cik aida ;)

najihah sahami said...

rumah mish mmg xpakai astro ni. layan tenet je 24 jam. tgk kat tenet pun ada kan citer2 yg disiarkan tu. haha. tp bab sukan la dia lebih sikit.^^

TeAqArH said...

sabar erk..kat umah tqah pun ade astro..dah la ayah amek pakej byk,...lg tertekan...

Pojiekyra said...

jom boikot astro..!!

mfz said...

yela, makin jadi-jadi astro skg. nie msty abis duet kat maharaja lawan.

SweetLikeWhat said...

alah kadang-kadang tu astro ni siar rancangan tah pape jer pun..borink..huhu..kalau lah ade siaran tv swasta selain astro dah lame dah tukar..huhuhu

Terbelog said...

boikot
kita tgk kat youtube je
he3

ismiladyjaja said...

yeah... bak kate usop: "kite bako jer"... hehe tp xkn nk bako kan...
so..., "kite boikot!!"

ChaCha said...

itu le pasal.makin lama makin naik..
cite berulang2..huhu

eintan nurfuzie said...

jengah kawan lama cik en...rindu kt cik froggie ni...huhu

Aida Omar said...

@fawzeah zea nak terminated je la kalau tak de pemantauan..hihi

Aida Omar said...

@najihah sahami tgk tenet line plak cm hape je..tu la maslh2..haha

Aida Omar said...

@TeAqArH huish..lagi la masak kn ayah nk bayar..

Aida Omar said...

@Pojiekyra amri..mari.boikot!!!

Aida Omar said...

@mfztu la pasal..pastu tekanan la ape la..hampeh je

Aida Omar said...

@SweetLikeWhat tau xpe..dah lama beralih arah erk

Aida Omar said...

@Terbelog kalau line laju tahap gaban..kalau slow..mereng sudah nye.. hahaha

Aida Omar said...

@ismiladyjaja hahaha.. bako..bako..

Aida Omar said...

@ChaCha tu la kan cha..sgt x puas hati

Aida Omar said...

@eintan nurfuzie tau xpe lama dah kot cik en tak on9 :(

A retarded kitty said...

kenapa ni? Nak saya belanja aiskrim 20 sen

Diari Si Froggie said...

@A retarded kitty ala.. aida baru perasaan komen kitty la nie.. melepas aiskrim :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar