PELIK BETUL BANGUNAN-BANGUNAN INI

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

Bangunan pelik, memang pelik..cuma tak misteri sahaja..
pelik sampai tak pernah terpikir oleh akal ada bangunan macam ini di dunia
memang dasyat la orang yang membinanya 
tabik spring!!

cuba buat satu dekat Malaysia mana nak tahu boleh tarik pelancong ke kan?
buat bangunan bentuk ketupat, lemang, atau kartun boboboi yang cute itu
tak pun ipin dan upin
haha..orang tua tak sedar diri betul dah tahu tua mahu juga layan kartun..

jom..jom kita lihat bangunan yang sungguh pelik ini



macam zaman aladin


susah nak rompak bangunan ini besar benar kunci nya ha


sian bangunan ini sekeping je


awat la nie? baru lepas kena langgar ke?


penangan cerita gorilla


rumah yang baru lepas dilanda tsunami tapi untung atap bocor senang nak baiki


ha sudah!! terbalik pulak dah


alahai..tak dapat nak kata apa


ha apa macam?? pelik tak? ke unik? hehe...macam-macam kan dia orang ini bina..
memang kreatif betul..tapi kukuh ke tidak tu tak pasti la
korang pi lah tanya sendiri dekat arkitek nya ya?

p/s : kesan photoshop agaknya




25 comments:

najihah sahami said...

haha..macam real je gmbar ni. adess....pape pun kalau btol2 ade..mmg hebakkk ah~

missSandwich said...

ehe!! cekal giler arkitek dowg!! agkny, if kt Mlysia, wt bangunan lmbg "1" kot~ knela ngn tema la nih~~ =))

Misz Emiylia said...

Haha, macam betol jee. memang hebadla kan arkitek dia kalau dapat buat bangunan camtu! Fuh,kalau dapat bangunan boboiboy/upin&ipin cam akak cakap tu, kan best! Hihi :DD

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, sempoila bangunan2 tu suma.. kan best kalaw ada kat malaysia.. HUHU

MySuaraBlog: Ranking Negeri Kejuaraan Piala FA

FarhanahAdzlan said...

nice picture..xdpat byangkan klau malaysia ada bangunan upinipin..hahaha..^_^

Munna said...

haih pelik2 bangunan tu...yang sekeping tu ha mcm xkukuh je...tkut nak naik..

btw,
blog ni senang dh nk komen....bgus2...hehe

muz said...

agak2 bangunan ne selamat untuk didiami kah?

Cik Azizah said...

haah la aida mmg pelik..yg bangunan sekeping tu stabil ke..takut runtuh je..hehe

acan ketot said...

haha..
lau adew kat m'sia..
kompem kne serbu..
hehe

chipshoes said...

hello, Followers (622)

gades ain said...

teruja tengok gambar2 bangunan nie.. :)

Ayie Abas said...

AIDA...AYIE RASA GAMBAR2 tu BETUL BUKAN PHOTOSHOP.

Nur Najwa said...

salam sis aida =))
saye singgah sini ^__^ btul2, mane tawu pelancong lagi byk dtg kalau ade banyak bangunan unik =D

Aida Omar said...

@najihah sahamiAida pun x pasti real ke dak..haha. tp mmg hebat kn.

Aida Omar said...

@missSandwich btol2..baru la 1 MALAYSIA erk?

Aida Omar said...

@Misz Emiylia hehe..lagi2 upin dan ipin erk..

Aida Omar said...

@ZWAN SABRI tu la Malaysia x mo buat cm nie..hihi

Aida Omar said...

@FarhanahAdzlan kalau ade kan, aida la org pertama nk pegi..ekeke

Aida Omar said...

@Munna tu la pasal cm x confident je an..
tnkz munna comment blog aida :)

Aida Omar said...

@muzntah..kalau tgk mcm cuak je..hihi

Aida Omar said...

@acan ketot mmg gempak habis la..haha

Aida Omar said...

@chipshoes tnkz chipshoes sudi follow :)

Aida Omar said...

@gades ain 2 la kan..sgt2 kreatif :)

Aida Omar said...

@Ayie Abas erk ayie..aida pon xpasti..xreti nk tgk real ke x. hihi

Aida Omar said...

@Nur Najwa 2 la kan.. mana nk tahu.. bertambah lagi pendapatan malaysia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar