BLOG DIARI SI FROGGIE BERSIH DENGAN VIRUS

Assalammualaikum & Salam sejahtera

Dulu blog Diari si froggie pernah di serang oleh virus malware mommypinky85
saya sendiri pun tak sedar blog saya telah di serang virus ini
seorang sahabat saya iaitu encik APIT yang menyedarkan saya tentang hal ini
first time dapat tahu tu agak tak tentu arah jugak la saya
try tanya encik APIT macam mana nak padam virus ini, malang nya encik APIT kurang tahu tapi dia tetap maintain cuba menolong dengan memberi idea cari link virus tu dekat Edit HTML dan deleted
so dengan hati yang bulat tanpa bersegi-segi saya cuba cari kod mommypinky85 dan akhirnya berjumpa so apa lagi

DELETED

so pada sesiapa yang blog nya didapati mempunyai virus tersebut sila lah deleted sebab sesetengah follower tidak dapat membuka blog anda, macam saya, saya gunakan google chrome so memang tak dapat nak buka blog yang ada virus ini

virus yang biasa menyerang :

1. mommypinky85
2. nikbir
3. ripway

so kalau korang nak check sama ada blog korang penternak berjaya virus ini, korang boleh check dekat sini


contoh saya buat pada blog aen yang saya dapati telah diserang virus nikbir



so pada aen boleh la search kod nikbir dan deleted kod itu

tutorial tentang cara buang virus malware ini ada di blog ini :

Blog Encik Apit



20 comments:

♥CIK IERA♥ said...

btol...kdg2 takot nk bukak...

http://ieralifejourney.blogspot.com/2011/06/bila-wujud-insan-ketiga.html

najihah sahami said...

dah lama menyepi kes2 virus ni eh...aih..

UYC said...

umar perasan skg ramai blog yg letak gadget2 pelik mst ade virus. so ht2 la ble pilih gadget.

kiwi said...

yeke......blh pulak virus. mana tau ada virus ke x?

Mrs.Yie said...

virus malware ni x bahaya pun aida..lain kali kalau kena lagi buat x tau sajalah..lepas sehari dua dia ok la balik.. :)

fadh leyanie said...

yane pernah kena jugak aida..lpas padam kod ade virus baru hilang.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ADA JUGA KEKDNG NK MASUK BLOG ORG TU..DIA TULIS ADA vIRUS malware..kekdng takut gak nk buka lg..

sya hassan said...

pernah kena skali.. luckily ade org bgitaw.. try google psal malware tue.. godek punye godek.. alhamdulillah.. blh buang.. :)

shida'R said...

dah kena skali huhu risaukan..skg da bersih happy la skit aida ^_^

Aida Omar said...

@♥CIK IERA♥ tu la pasal, fobia terus erk? hihih

Aida Omar said...

@najihah sahami sekarang timbul balik suda.. :)

Aida Omar said...

@UYCtu la mmg pon umar..bile pakai byk gadget pelik2 timbul virus nie..

Aida Omar said...

@kiwitry la check guna unmaskparasites tu..

Aida Omar said...

@Mrs.Yie erk sis? tak tahu plak..takut dgr virus2 nie..hihih..

Aida Omar said...

@fadh leyanie tu la kan..takut followers xdpt bukak je blog kite.

Aida Omar said...

@LiLy @ MumMyQiStInA aida selalu kena..cepat2 tutup ea..hihih

Aida Omar said...

@sya hassan nasib baik akhirnya dah dibuang :)

Aida Omar said...

@shida'R risau gile shida...hihi

aris said...

Ternyata blog bisa kena virus ya..Semoga blogku ga kena virus seperti ini...

Diari Si Froggie said...

@aris InsyaAllah.. jauh2 kan. hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar