BAHAYA TAU TAK??

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

korang mesti suka makan junk food kan? kan? korang tahu tak betapa buruknya kalau mengamalkan pemakanan junk food ini? jangan pura-pura tak tahu memang nak kena la tu, siapa boleh tahan junk food nie kan sedap di makan begitu sahaja
( pinjam ayat iklan komersial ). 

bukan cakap korang, aida sendiri suka junk food nie..semua sedap-sedap belaka, kalau dapat memang tak ingat dunia lah, dari sebungkus ke dua bungkus, seguni pun mampu habiskan. 





cetengok..cetengok sedap kan? kalau bagi lah kat korang gerenti seminit je boleh habis kan..buat apa tengok je kan, membazir ya tak? salena gomez pun sakit bila dia banyak makan junk food ini.

nampak sedap, tapi banyak kesan buruk nya. Antara kesan buruk mengamalkan pemakanan junk food ini ialah

1. Kerosakan gigi 
2. Sembelit 
3. Pembuluh darah tersumbat
4. Tekanan darah tinggi
5. Penyakit jantung
6. Kanser usus besar
7. Obesiti

BAHAYA TAU TAK??



kalau nak kan kesihatan yang baik, korang jangan amalkan selalu junk food ini ok? sekali sekala tak apa..jangan berkala-kala..hehe. kalau tak korang akan jadi cute macam dia nie





44 comments:

NasZ said...

hehe...tapi sedap..

MOHD NASER.com

muz said...

nasib saya tak suka makan junk food... :)

Miliki Keyboard Tahan Lasak Ini

AmalinaNashihin said...

tahu.
tapi amaran tu diendahkan sebab sedap XD

Pojiekyra said...

jnuk food y sedap n slalu mlantak ialah burger hohoho

skemaituehot said...

katak pun suka junk food...hihi...ingatka lalat jew katak bedal...hihihi

Ayie Abas said...

SELALUNYA MAKANAN JUNK FOOD nie RASANYA SEDAP...tu YG JADI MASALAH.

Aida Omar said...

@NasZ sedap memang sedap...ekeke

Aida Omar said...

@muzyeke? beruntung badan kalau tak suka mkn junk food :)

Aida Omar said...

@AmalinaNashihin ha tau xpe..hehe

Aida Omar said...

@Pojiekyra burger?? hahaha...mmg sedap..lagi2 kalau burger special..peh!! ehehe

Aida Omar said...

@skemaituehot hahaha...asyik lalat je telan bosan dah :P

Aida Omar said...

@Ayie Abas tau xpe ayie..tu yg susah nk kawal :)

najihah sahami said...

haha..doktor aida dh mmbebel..so semua..jgn mkn junkfood okis. makanan ringan sahaja dibenarkan. ehee..

wachak said...

x suker makan sebab dulu masa kecik2 dah puas makan cause abah meniaga kedai runcit.

cikqila said...

qila lg suke..xmkn ns pon xpe :p

Syazwani Amira said...

kte pun ske junk food ms kecik2 dlu,, tp skg da kurang la ;)

faidah misnan said...

bahaya2 . . tp kalau dah lapar . nmpak yg tu jek depan mata nafsu tak ley tahan . . hehhehe

CAKAP GUNA MULUT , TAIP GUNA JARI♥ said...

sedap sampai i dah gedempol :D

Lieyly ︱ Alia said...

semua sedap2 kan..

tpi bahaya ~

aRa ❤ aFiq™ said...

napew la bnda bhaya 2 cdap eh.. hehe

☆ ★ e m m a N Y ☆ ★ said...

Btw, sy tetap suke..hehe

Umi Asura Sanusi said...

i like junk food..x leh tak suke da..hehe

Nur Sulastri said...

tapi sangat sedap. satu cabaran besar utk stop makan. HEHE

ehah helmi said...

sdp la...xbole x makan...hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Qis yg kecik2 ni pun suka mkn junk food..adeiilah..x tau mcmana nk cegah dia dr mkn junk food ni..

Misz Emiylia said...

mmg bahay, tapiiii sedap :) eheks ta leh tahan lahh. hukhuk :D

kiwi said...

tau bahaya tapi tetap suka :p

Aida Omar said...

@najihah sahami kan aida dah membebel erk? hehe..makanan ringan tak apa..sebab die meringan kan badan :P ekeke

Aida Omar said...

@wachak haha.. so dah jemu rasanya ea..

Aida Omar said...

@cikqila tau xpe tu lah masalah nya.. kuat makan jajan..

Aida Omar said...

@Syazwani Amira dah tua-tua nie rasa mcm malas nk makan junk food kan.. eheh

Aida Omar said...

@faidah misnan hahaha.. adui godaan betul lah.

Aida Omar said...

@CAKAP GUNA MULUT , TAIP GUNA JARI♥ sama lah kita..haha

Aida Omar said...

@Lieyly ︱ Alia selalu gitu lah yang sedap tu yang bahaya

Aida Omar said...

@aRa ❤ aFiq™ hahaha..nasib lah

Aida Omar said...

@☆ ★ e m m a N Y ☆ ★ hehe..saya pun suka.

Aida Omar said...

@Umi Asura Sanusi haha...

Aida Omar said...

@Nur Sulastri haha..kalau dpt stop memang satu usaha yg berbaloi2 lah..hihi

Aida Omar said...

@ehah helmi hahaha...

Aida Omar said...

@LiLy @ MumMyQiStInA hihi..yg kecik pun mkn lom lagi yg big2 nie..adui..

Aida Omar said...

@Misz Emiylia mmg x dapat tahan..hihih

Aida Omar said...

@kiwi tu la pasal..hish3

❤❤haguluvkpop❤❤ said...

kalo dah nmpk mne igt dunia..
makan aje..
bkn slalu pon..hehehe..

Diari Si Froggie said...

@❤❤haguluvkpop❤❤ haha.. nafsu tu. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar