TUTORIAL : CARA MEMBUAT AYAT BERGERAK DI TAB


tutorial untuk emilyaqamelia

Dalam print screen nie memang la korang nampak tak bergerak kan? senang cita contohnya korang tengok je kat tab untuk blog saya itu

tak silap saya banyak jenis tab bergerak ini, tapi yang saya punya simple sahaja lah

1. Log in blog > Design > Edit HTML > Ctrl F > cari code <head>

dah jumpa paste kan code ini dibawah <head> tadi

<script language='JavaScript'> var txt=&quot;AYAT KORANG&quot;; var kecepatan=200;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt; txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0); segarkan=setTimeout(&quot;bergerak()&quot;,kecepatan);}bergerak(); </script>

* pada AYAT KORANG itu korang ubah la ayat korang sendiri ok?

contoh :


preview dahulu dah ok semua baru SAVE TEMPLATE


14 comments:

Misz Emiylia said...

terina kaseh! sgt sgt membantu! thanks lagi skali!

= d = said...

style...
nyway nak tanye..
ur comment ade "[♥ balas ♥]"..
ape function die..??
n cam ne nak wat..
nak tahu juga..
heheh..
:)

fyna said...

waaaa...gud tutorial...





jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com

Aida Omar said...

@Misz Emiylia welcome ^_^

Aida Omar said...

@= d = fungsi[♥ balas ♥] memudahkan kita mereply comment orang siap dah ada nama orang itu di bahagian depan. contoh comment saya ini bhg dpn ada ''@=d='' ^_^

Aida Omar said...

@fyna tq fyna.. =)

NUR AIN AZMAN said...

sangat membantu.
thanks :)

Aida Omar said...

@NUR AIN AZMAN welcome dear ^_^

ixara sofea said...

naper sy buat x jdi..huhu.!
help me,froggie>.<

ixara sofea said...

awk..!
tQ.!dh jdi dah,awk follow lar blog sy eh!

Athirah Roslan said...
This comment has been removed by the author.
QasehSuci said...

saya mintak izin guna widget tu yer...thanx 4 sharing...:)

Diari Si Froggie said...

@ixara sofea oh aida baru tengok komen nie.. maaf2. dah jadi? Alhamdulillah.. tahniah.. ok nanti aida terjah :)

Diari Si Froggie said...

@QasehSuci sila2 Qaseh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar