AKU SUKA MAKAN KATAK..DAGING DIA MANIS!

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

Dekat tempat aku hujan dari petang tadi sampai sekarang ini
bila hujan kawan aku yang sekor ini selalu bawak geng dia menyanyi
betul-betul tepi rumah aku 
macam-macam lagu boleh dengar
ong sini ong sana

aku pulak hujan-hujan macam ini perut selalu lapar 
dah lama kot tak makan daging katak ini
aku tangkap la sekor, rasa hati nak makan tempoyak
so aku masak la tempoyak katak

dah siap macam biasa aku tak makan sorang-sorang
aku ajak APIT dengan kawan-kawan dia
selalunya dia ini makan mesti ada kicap

haiyooo...rugi korang tak rasa
daging katak ini sungguh manis
manis dari ayam
banyak khasiat orang kata
korang tak caya korang pergi terjah blog APIT
tanya dia sedap tak tempoyak katak cicah kicap



korang gila aku nak makan katak??
agak la aku tak makan katak tau
aku cuma minat kat katak aje
bak kata ADIK AMIN
akak nieh memang suka katak ek??....ker suka katak cartoon jer...hehe
akak suka katak hidup juga
mana nak tahu nanti cium dapat putera raja seorang
haha..

p/s : entri merepek dari aku.. ^_^ disamping aku merepek ini, aku promote la blog sempoi APIT & AMIN sekali. Aku nak join contest cikgu wan sebab aku nak header!! ekeke..KLIK SINI kalau nak join. 


24 comments:

myra yusreena said...

eeyuww..geli katak..toink toink..atu berlendir2..cne bole minat katak neyh?haihh plek2..haha

Izzie said...

erk,ade org makan katak ke?

Aida Omar said...

@myra yusreena memang minat dgn katak.. ular pun syok kalau pegang..suka benda2 yg berlendir agaknya.. :)

Aida Omar said...

@Izzie
ada.. tapi bukan saya la..hik3

hamzah ian said...

oh katak

@ Syima Raaif @ said...

eee katak..tak suke..tapi putera katak suke huhu

suha said...

hehehe saya suke katak..belog kamu sgt cantik dan sweet..suke sangat2!!

mama shifa said...

Naperla suka katak?
ce cite ce cite

nelly said...

katak ?
OMG ! huhu

Norhafsham said...

mati2 ngat btol da tempoyak katak.bley gk rase sambil tutop mate n idong. hikhik

Obat Sakit 2011 said...

aku tak suka katak gan hehe

Otakku Otaku said...

katak masak merah

HALIM said...

tajuk entri yang sangat seram...hehe

Aida Omar said...

@hamzah ian ea katak disini :P

Aida Omar said...

@@ Syima Raaif @ try cium katak, mana nak tahu menjelma putera impian nanti..ehehe

Aida Omar said...

@suha
kita geng la macam ini kan? kan?
biasa-biasa je la awk..hehe.
tnkz suha :)

Aida Omar said...

@mama shifa ce cite ce cite.. hihi. sebab depa sangat cute..haih!!

Aida Omar said...

@nelly ooh.ohh.lalala. hehe

Aida Omar said...

@Norhafsham hahaha.. kalau nak saya boleh masak kan.. nk x? nk x? haha

Aida Omar said...

@Obat Sakit 2011 geli erk? hehe

Aida Omar said...

@Otakku Otaku resepi baru nie..leyh try

Aida Omar said...

@HALIM nasib seram je kan.. kalau seram + pengsan.. jenuh nanti :)

deqjamucuxx said...

kite sama , tp saya suka si bear katak ! ihhihi :)

n nama si bear katak tu froggy 4eye ! sbb saya bg dia pkai spek mcm saya ~ iihihih

Diari Si Froggie said...

@deqjamucuxx awak pun suka bear katak eh? wah nama dia mat saleh gitu.. 4eye pun ada. hehe.. mesti comel :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar