2 HARI TERAKHIR DI HOSPITAL BESAR KUALA LUMPUR. INI BUKAN TINGKAH LAKU SOPAN

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

Sudah 5 hari kakak kesayangan ku berkampung di Hospital Besar Kuala Lumpur
kerana demam denggi, 3 hari sebelum itu suaminya terlantar di hospital yang sama, juga disebabkan demam denggi.
 selama itu juga sudah berbotol-botol air dimasukkan ke dalam badan kakak ku, begitu juga darah, yang diambil sehari lebih kurang 3 kali
selama itu juga jiran-jiran se wad bertukar-tukar berbagai-bagai bangsa dan agama,
dan berbagai-bagai penyakit dapat dilihat
dari kritikal, separa kritikal hingga ke sederhana

Hingga satu ketika warga wad itu diserbu perasaan sedih
kerana dua orang dari mereka 
telah mati dan kembali kerahmatullah
akibat penyakit kanser hati serta penyakit tua

AL-FATIHAH
REST IN PEACE



2 hari terakhir di hospital ini, jiran baru kakak ku
seorang p***s wanita, dimasukkan ke wad kerana masalah kesihatan
disini tingkah laku tidak sopan telah berlaku
dimana p***s wanita itu ditemani tunangnya juga seorang p***s

TUNANG!!
bukan
SUAMI!!

mereka berdua seolah-olah pasangan yang paling bahagia diabad ini mungkin
si tunang kelihatan sungguh 'caring' dengan mengurut perut si wanita itu
tolong mengikat rambut, tolong mensisirkan rambut
Alangkah bahagianya kan?
kalau SUAMI
belum tentu mampu buat se 'caring' si tunang tadi

tapi setengah orang mungkin itu perkara biasa
tapi bukan bagi warga tua
mereka merasa itu pemandangan paling hina 
kalau si TUNANG tadi telah menjadi si SUAMI mungkin warga tua ini tidak ambil pusing

itu belum menunjukkan si tunang betul-betul 'caring'
kali ini lagi 'caring'
memapah wanita itu menuju ke tandas yang sememangnya di khas kan untuk pesakit wanita di wad itu
mereka bukan buat apa-apa pun
cuma si tunang memandikan wanita itu sahaja
tanggalkan pakaiannya, lapkan, dan pakaikan baju yang di khas kan di wad
'caring' bukan?

nampak nya mereka berdua telah menganggu pesakit wanita lain
yang berada di tandas itu
dengan adegan 'caring' mereka
pesakit wanita yang lainnya terpaksa menangguhkan aktiviti mereka di tandas itu

Ingat TUNANG belum lagi menjadi SUAMI kita yang sememangnya hak kita, maka aurat masih perlu
dipelihara.



41 comments:

ouh iena said...

semoga kakak cepat sembuh ye :))

btw , anda di tag di blog iena .

Aida Omar said...

@ouh iena Alhamdulillah dah sembuh..
yea?? thnkz tau..

J.M.R said...

semoga kakak sembuh cpt..get well!

skang ni musim dmm denggi..kena hati2..

aRa ❤ aFiq™ said...

wow.. TLAMPAU caring plak.. huhu

aRa ❤ aFiq™ said...

also.. SMOGA KAKAK CIK AIDA get WELL SOON!! ^^

NARDtheNERD said...

xsuka gi hospital...
huhu..

..miss hana.. said...

semoga kakak cik aida cepat sembuh..
kat hospital pun ada jgak adengan caring2 macam tu...sabar aje la =)

Bunga said...

semoga kakak dan abg ipar cepat sembuh :)

Bella One ♥ said...

semoga kakak, abg ipar awk cepat sembuh. =)

biase lah, macam2 perangai manusia nie.

mrcrazee said...

terlebeyh caring lak dah..haiihh..macam2 hehe..

qellissa said...

Semoga kakak kamu cepat sembuh ye..

fadh leyanie said...

semoga mereka cepat sembuh..kalau dah ddk wad macam2 penyakit kita jumpa..caring betul erk si pol..tut..harap lpas kawin pn camtu jugaklah..haha

IFA Athirah said...

apsal depa x kawen cpt2?kn snang si tunang tu nak ber"caring2x".hehe http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

FA said...

aida dear cmna kakak aida skg? harap cepat sembuh k....

shafmechy said...

semoga kakak cepat sembuh..

tak patut tunang tu..kena tahu gak batas-batas...

Scya Lollita said...

dah sembuh ye ? alhamdulillah ^_^

batu baiduri said...

adik kpd adik ipar baiduri pon bru t'kena dmam denggi jgk.....musim demam denggi la skrg...so, hati2 la sume.....

wachak said...

Semoga kakak cepat sembuh.


Niat tak menghalalkan cara. Tapi x pelik cause terlalu ramai yg jahil bab2 agama dewasa ini. Dorang ikut sesedap rasa jer.

syrupmasin said...

adoii..macam takot je..semoge cepat sembuh akak nye :)

Aida Omar said...

@J.M.R Alhamdulillah dah sihat..
tq ^_^

Aida Omar said...

@aRa ❤ aFiq™ Alhamdulillah dah sihat kini :) tu la pasal terlebih2 la plak caringnya. hihi

Aida Omar said...

@NARDtheNERD pergi hospital tak apa lagi, kalau jadi pesakit tu yg xbest..hihih

Aida Omar said...

@..miss hana.. Alhamdulillah dah sihat kini :) tu la..sabar je la.

Aida Omar said...

@Bunga Alhamdulillah dah sihat skrg :)
tq tau dear bunga..

Aida Omar said...

@Bella One ♥ Alhamdulillah dah sihat..thnkz dear :)

Aida Omar said...

@mrcrazee hehe.. bahagia la katakan :P

Aida Omar said...

@qellissa Alhamdulillah dah sembuh ^_^
thnkz dear..

Aida Omar said...

@fadh leyanie Alhamdulillah kakak dah sembuh skrg..tu la mcm2 jenis leyh jumpa, takut!! haha..hope gitu juga lepas kawen tetap caring.

Aida Omar said...

@IFA Athirah haha.. kawen x nk erk. ka senang.

Aida Omar said...

@FA dah sihat dah skrg FA :)

Aida Omar said...

@shafmechy thnkz shafmechy, Alhamdulillah dah sihat skrg :)
batas2 tetap ada kan..

Aida Omar said...

@Scya Lollita Alhamdulillah dah sembuh :)

Aida Omar said...

@batu baiduri skrg mmg musim kan? Alhamdulillah la skrg dah sembuh semuanya :)

Aida Omar said...

@wachak Alhamdulillah skrg dh sembuh.. tnkz dear :) tu la.. skrg bab agama dah tolak tepi. hope jauhkan la begitu :)

Aida Omar said...

@syrupmasin dok hospital mmg takut..hehe. Alhamdulillah dah sembuh dah skrg :) tnkz syrupmasin

Si KuCar KaciR said...

sekarang ramai yang kena denggi. moga,kakak sembuh ye. :)

Chu Lyen said...

emm..moga cpat smbuh..klu kg sy owg ckap demam dngi kena mkn sup ketam nipah..tapi susah nk jmpe..try la..insyallah..smbuh nt

Aida Omar said...

@Si KuCar KaciR Alhamdulillah dah sembuh skrg :)

Aida Omar said...

@Chu Lyen Alhamdulillah dh sembuh skrg..tu la ada gak tahu petua tu. hari tu buat sup ketam biasa je. x jumpa ketam nipah..hihi
tnkz dear :)

QA's ~ mamapapa said...

aduhaii..xpasal 2 plak menambah dosa waktu2 sakit mcm tukn..alhmadulillah kakak awk dh sembuh..jmput follow sy kmbali,ye :)

Diari Si Froggie said...

@QA's ~ mamapapa itu lah.. Alhamdulillah semua dah sihat kini.. ok aida terjah.. :) sory baru perasan komen QA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar