HANTU

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

Korang mesti tahu kan apa itu HANTU
hantu itu syaitan
syaitan itu makhluk tuhan
bukan makhluk tuhan paling seksi ea..

sekarang ini musim cerita hantu agaknya kan? iklan saja bersepah-sepah versi seram nie
dengan cerita senjakala, seru, karak 
macam-macam lah
budak-budak pun takut nak pergi tandas malam-malam
bukan cakap budak saja, bapak budak pun ada yang takut

PESERTA 1 : Kuntilanak / Pontianak


yang nie dia suka kacau manusia dengan ketawa mengilai-gilai
pehal tak tahu, nak kata kita buat lawak dengan dia tak juga
agaknya baru lepas tengok maharaja lawak kot
sawan ketawa sekejap
kalau korang jumpa korang try gelak duet dengan dia sekali
lama-lama mesti dia blah sebab boring dengar ketawa korang tu


PESERTA 2 : Toyol


yang ini saya suka, sebab hijau..muka pun ada ala-ala katak. haha
cuma bertanduk sahaja
bijak dalam acara curi harta orang
simpan je la celah mana pun mesti si dia nie dapat cari
korang cuba letak duit kertas tipu pulak
letak la berapa banyak tak pun korang letak duit satu sen banyak-banyak
conferm kena penyepak dengan tuannya


PESERTA 3 : Hantu galah


dah nama pun galah, of coz tinggi dan kurus macam galah
kalau korang rasa tak sampai nak amik sesuatu korang boleh suruh dia
tak pun kalau nak suruh dia nie repair bangunan tinggi-tinggi pun boleh juga
tak try mana nak tahu kan..

PESERTA 4 : Hantu raya


dia nie suka beraya, suka kumpul duit raya dengan sampul duit raya
( menipu )
kalau dia ini datang rumah korang hari raya pertama, korang ajak la masuk
sian dia..bagi la makan rendang, ketupat ke
tak lah dia kempunan
sekurang-kurangnya ada gak aktiviti dia selain kacau orang je kan?


PESERTA 5 : Pocong


yang ini saya paling takut, apa kahenya pun saya tak tahu lah
nie pun pecah rekod gak la saya berjaya letak kan gambar sekali
part pocong nie saya terpaksa taip entry sambil tutup mata
( menipu lagi )
serius pocong saya tak suka tengok, kalau ada cerita pasal pocong-pocong ini
saya tarik diri awal-awal
kalau poco-poco tak apa
sebab tu saya letak pocong nie akhir-akhir sekali
haha

PESERTA 6 : ???


Yang ini saya tak pasti hantu apa..nak berfesyen tapi pelik-pelik
memang pelik la
kalau korang jumpa ala-ala macam nie korang pi bisik kat depa
suh depa balik tukaq imej
buat malu ja haih


PESERTA 7 : Manusia nak jadi hantu


opsss...gambar agak overdose. Mana yang obses nak jadi kurus 
jangan sampai macam nie ya?
manusia nak jadi hantu memang banyak sekarang
bersepah-sepah
dah elok-elok tuhan bagi jadi manusia yang mulia
dia orang nak jadi hantu pula
( korang paham tak?? )

p/s : lepas nie saya tgk entry nie hanya di siang hari sahaja..sebab ada makcik lepat si pocong kat sini. 



32 comments:

faja12 said...

seram kali hantu2 tu.. kalau hantu comel tak ape.. hehe :)

ChaCha said...

pocong! xske lah aida!!!!

♥♥LiSsA♥♥ said...

nasib baik baca nga siang2 cenggini:P:P

fadh leyanie said...

dalam banyak2 hantu..paling takut hantu pocong..huargh..!

annublirozi said...
This comment has been removed by a blog administrator.
annublirozi said...
This comment has been removed by a blog administrator.
annublirozi said...
This comment has been removed by a blog administrator.
annublirozi said...
This comment has been removed by a blog administrator.
najihah sahami said...

hahaha...bnyklak versi hantu si aida ni. aida ni penakut eh? erk..:P

Syahirah Suhaili said...

hehe..bukan stakat budak2 yang takut ke tandas..adiela pon takut..tdo malam pun xaman di buat nya :D

= d = said...

hahha..
d x minat citer hantu2 nie..
x tido mlm nnti..
:)

Pojiekyra said...

terberenti jap hehe....

Cahaya Kehidupan said...

tau takpe,lepas tengok citer hantu,mulalah dengar benda2 pelik *penakut cakap penakut...hek2..=P

cik kacak said...

macam2 jenis hantu ade , tapi takpe dye x makan org , HHI

sya hassan said...

betul2.. byk sgt kot citer hantu skunk neh.. mcm dah xde genre laen nk buat film..

nenek budak pon kdg2 takot nak p tandas malam2 buta.. :P

fybest said...

serius takkan pi tgk lgsg citer hantu...habis duit jer..dlm wyg asyik kena ttp mata jer~~ =.=

Aida Omar said...

@faja12 hantu comey?? hehe..

Aida Omar said...

@ChaCha cepuk gak cha nie nnt.. :P

Aida Omar said...

@♥♥LiSsA♥♥ 2 yg aida post waktu siang2 je..ekeke

Aida Omar said...

@fadh leyanie huahhhh..sama la kita.

Aida Omar said...

@najihah sahami hantu versi aida erk? hihi..penakut gak la. x la segagah org lain. hehe

Aida Omar said...

@Syahirah Suhaili haha..tau xpe, langkah terbaik xpyh tgk cite seram2. ekeke

Aida Omar said...

@= d = tau xpe =d= xpyh tgk senang. tak takot. kan? kan? hehe

Aida Omar said...

@Pojiekyra sambung lah..sambung lah..

Aida Omar said...

@Cahaya Kehidupan hahaha..tu mainan perasaan je kadang2 sbb dh penakut. hihi.

Aida Omar said...

@cik kacak dia mmg tak makan org tp dia suka kacau orag tu yg x best tu..hihi

Aida Omar said...

@sya hassan tu la pasal..24 jam cite hantu, budak2 smpai takut jd nya.
hahaha..
nenek budak pun takut erk..hihi

Aida Omar said...

@fybest ekekeke...rugi la mcm tu, sudah nye x tgk..hihi

A retarded kitty said...

sian anorexic tu,nak lemak saya sikit?

Aida Omar said...

@A retarded kitty hahaha..nnt aida bg no tel die kat awk ea? hihi

She's Gee said...

hantu makcik karipap xde ke?


Gee baru tulis"Ko rase boleh ke Couple?"

Diari Si Froggie said...

@She's Gee hantu makcik karipap popular sangat terus terkeluar dari carta. hehe.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar