Segmen Raya Sakan : Teka Juadah Raya


Click banner untuk melihat syarat-syarat segmen

Segmen ini ditaja oleh dua orang abang perasan hensem iaitu Afzalsukasuki serta MK Syahir dan seorang kakak yang gambarnya diblurkan iaitu Arrazwa :P 

curik gambar dekat entry Shida

Hadiah beg tangan dengan wang tunai RM50
Tarikh tutup : 5 Ogos 2012 (11.59 pm)

Gambar yang perlu diteka 

Hint : Berinti

Lapar pulak perut dok google macam-macam kuih nie, haha.. Penat dah cari, nampak macam ada persamaan tapi bila tengok lama-lama macam tak sama pulak. Haih! tapi tak pe la aida teka jela eh betul ke tak ke lantak pi.. haha.. (frust sebab tak dapat teka)

ramai je teka dua kuih aida pun nak teka dua kuih jugak la :P


Jawapan : Kuih Nekbat kuih tradisonal terengganu ke kelantan ntah 
(berinti ke kuih nie? bukan sira je ke?) dengan popia mini.

Meh join meh kita memeriahkan lagi segmen nie :)


37 comments:

paripariputih said...

Jom ramai2 join.. mudah, cepat macam buat maggie mee jer ha ha ha... tak menang pun x pe la.. janji kita bagi moral support kat derang ni... ^^

yusuflaili(Goku) said...

salam;
selamat bersegmen dan semoga berjaya.

Arra Ahmad said...

hehe..saloh2.:P

KorN said...

kuih nekbat? ape 2? haha.. pestime dgr.. kalo ade nekbat, mesti ade kueh tokbat kan.. kah kah kah

afzalsukasuki said...

kuih nenek sebat?jaatnya nenet tu?kahkahkah

azizah :) said...

gudluck aida... jijah pon nak join lah..hahaha

Sop said...

nekbat x der inti.. ia tepung biasa dimasak/rendam air gula sahaja :)

Sally Yatiey said...

Goodluck :D

caliph shuriken said...

gud luck aida.. sy x reti teka2 cmni, hukk...

ayut said...

all the best aida..tu la..tgk gak entry shida smlm..haha..tp mcm pulut jela tekstur dy tu aida.eh yeke? :p

Nurul Husna Mohd Hassan said...

gd luck aida :)

aisya said...

gudluck sis.. kuih nekbat? 1st time dgr.. hehe

M.sagha MA said...

Salam Ramadhan, kunjungan perdana di blog yang penuh dengan entry menarik ini. salam silaturahmi..

O CIKTEDDY said...

salah2..hehe *ah sejak bile cik jd jahat ni..*

all the best kak ^^

tirahzairi said...

tirah xtaw...so xjoin...xde idea lngsung...hihi...all da best yunk..

aswadz said...

aku pun maen bedal jwb. sj nak join segmen...

putryteya said...

good luck ! patot pun tak pernah dengar kuih nekbat . org pantai timur punya ...

Kazen said...

boleh tru cuba join nie

Aida Omar said...

@paripariputih haha..betul2 saja suka2 menyokong kawan2 memeriahkan lagi segmen2 mereka :)

Aida Omar said...

@yusuflaili(Goku) wasalam.. terima kasih yusuf :)

Aida Omar said...

@Arra Ahmad adesh.. salah dah.. mencik2 :P

Aida Omar said...

@KorN kah3.. tokbat tak da sebab tok baik je tak garang. :P

Aida Omar said...

@afzalsukasuki kejap nenek kejap nenet.. yg mana satu nie afzal oii? hahaha..

Aida Omar said...

@azizah :) meh3 jijah join sekali.. hehe. menghasut :P

Aida Omar said...

@Sop tula kan sop.. haha.. nak tibai punya pasal.. dia disiram dengan air gula merah je. hik3

Aida Omar said...

@Sally Yatiey terima kasih sally :)

Aida Omar said...

@caliph shuriken terima kasih caliph.. aida pun tak reti jugak nie.. main tibai je tu. hehe

Aida Omar said...

@ayut terima kasih ayut.. kan? konpius la aida, macam pau pun adam, apam pun ada.. hish. haha

Aida Omar said...

@Nurul Husna Mohd Hassan terima kasih husna :)

Aida Omar said...

@aisya terima kasih aisya.. kuih org pantai timur tu aisya.. hehe.

Aida Omar said...

@M.sagha MA Salam Ramadhan buat M.sagha MA.. terima kasih sudi singgah di blog aida :) InsyaAllah.. salam kenal. ^^

Aida Omar said...

@O CIKTEDDY ala.. cik teddy sama mcm arra atas tu.. mencik2.. haha

Aida Omar said...

@tirahzairi aida pun men hentam je tu tirah.. puas memikir tetap tak tahu gak. hehe

Aida Omar said...

@aswadz haha.. tau xpe aswadz kita bedal jela.. janji join. hik3

Aida Omar said...

@putryteya Terima kasih putry.. a'ah org pantai timur tahu lah kuih nie. hehe

Aida Omar said...

@Kazen meh3 kazen sekali join.. hehe. mane nak tahu kazen tahu ke kuih ape tu.

amranaiman said...

macam apam balik pun ade :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar