Segmen di mana anda beraya bersama phat corner



Segmen nie dijemput sendiri oleh abg phat dekat GBS, tak silap aida segmen ini kali kedua abg phat buat dan aida pula telah ditag oleh Shida

Kalau hampa nak tengok syarat-syaratnya boleh pi blog abg phat click je banner atas tu tau?

 Soalan utamanya : Dimanakah anda beraya tahun ini?
Macam tahun-tahun, kurun, dekad yang lepas aida maintain beraya di Gombak, sikit pun tak berganjak. Haha.. sebabnya memang kampung aida di Gombak, Mak abah aida memang asal Gombak, kira macam menetap di kampung dah la. So selalunya raya pertama kami pi beraya rumah saudara mara area KL nie saja, raya kedua baru kami pi jauh sikit ke Labu Negeri Sembilan melawat besan (kampung abg ipar) itu pun sebab dekat, abg ipar dengan kak ipar lain jauh sangat kampungnya ada jugak pergi tapi tahun nie tak kot. 

Lepas ke Labu kami mesti singgah area Bangi dan Serdang, ramai saudara mara disana. Raya ke tiga selalunya aida yang hilang, hehe.. hilang pi beraya rumah kawan-kawan. Jenuh menadah perut makan kuih raya kalau dapat duit raya tak pela jugak :P hehe.. bagi yang beraya di bandar macam nie la rutinnya, tak sehebat di kampung hampa semua. Jeles tahu! 

Kalau dapat "calon" orang kampung berasalah beraya dikampung, kalau dapat "calon" orang bandar, beraya di bandar la lagi gamaknya. haha. tudia kemain.. haish.

-sekian-

Nak tahu jugak depa bertiga nie beraya dimana tahun ini?

p/s : KL sunyi masa raya? mana ada oih.. kat giant, Jaya Jusco, Sogo, Jalan TAR ramai je semua pakat shopping. Apa daa orang beraya dia sibuk shopping. 

mungkin ini segmen, contest, GA terakhir aida join. Nak update entry seperti biasa :)


24 comments:

mr pot n mrs lat said...

nice entry . . lamenyee takk blogwalking . . btw , nice entry . . jom singgah page sy . . ade entry cdey pasal hari raye :)

ayut said...

slmt bersegmen aida..beraya kat bandar pon best jgk...hihihi.tak sunyi ea aida kl time raya?jalan ttp jammed ke time tu?

azizah :) said...

wah.. beraya di bandar la yer aida..ala sama je janji suasana raya tu meriah..hehee

Cik Rongoks said...

yeah ! raya kat bandar . huhu

boni kacak said...

selamat bersegmen awak :)

Phat said...

Tq join segmen..aida kena cari orang kampung tau baru leh rasa camne raya kat kampung camne balik kg..hehe anyway selamat berpuasa & selamat hari raya maaf zahir batin

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kat mana2 pun tetap meriah :)

salam 25 ramadhan :)

caliph shuriken said...

aisey, klau sy beraya kt kl msti area gombak setia.. x jauh kn kita, huh...

amranaiman said...

gd luck aida.. :D saya pun ade wat segment :D

Kathy Rbain said...

ok aida..nanti akak join ye?

Kazen said...

saya beraya di melaka je tahun nie...hehe so sape2 yg ade kat melaka sila jemput sy pergi beraya di rumah anda :)

LaLa mhdnor said...

Lala dah join, thank sebab tag Lala :)

Aida Omar said...

@mr pot n mrs lat thankz dear.. aida pun lama dah tak blogwalking ha. :) nanti aida terjah blog kamu ea mr pot.

Aida Omar said...

@ayut Terimas ayut.. best jugak la, sebab dah biasa kan. hehe.. tak jugak ayut masih ramai je lagi kat kl nie. Pendatang asing pun ramai. hehe.. jalan tak jam dah la time raya cuma ada jugak la kenderaan. :)

Aida Omar said...

@azizah :) a'ah jijah beraya dibandar jela. haha.. betul2. kalau kat kampung tapi tak meriah mood down jugak eh. hehe..

Aida Omar said...

@Cik Rongoks haha.. yeah! yehaaa! :P

Aida Omar said...

@boni kacak trimas bonz :)

Aida Omar said...

@Phat nampak gayanya la abg phat.. kena cari org kampung. haha.. selamat berpuasa dan selamat hari raya abg phat :)

Aida Omar said...

@Nurul Husna Mohd Hassan betul tu husna.. :) salam 25 ramadhan ^^

Aida Omar said...

@caliph shuriken la ea ke caliph.. mmg tak jauh mana la kalau situ je. rumah siapa tu? sedara eh?

Aida Omar said...

@amranaiman trimas ayam penyek.. eh2! tak sempat nak join dah.. aida baru je bukak blog ha. :( maaf eh..

Aida Omar said...

@Kathy Rbain ok sis.. sila2 :) hehe

Aida Omar said...

@Kazen ingatkan nak suh jemput org dtg rumah dia.. upenye org jemput dia datang rumah org tu. hahaha..

Aida Omar said...

@LaLa mhdnor dah join eh.. hik2 tak perasan pulak.. welcome lala ku sayam :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar