Pandelela Rinong PAMG | Penyumbang pingat GANGSA Malaysia


Sebelum



Dato Lee Chong Wei penyumbang pingat PERAK untuk Malaysia

Akhirnya 



Pandelela Rinong PAMG juga berjaya menambah pingat GANGSA untuk Malaysia

Hasilnya


2 Pingat untuk Malaysia ^^

Bina yakin diri 
Mampu kita lakukan
Tiada yang mustahil
Segalanya boleh!

Bangga tak? bangga tak? tengok bendera Malaysia berkibar kat situ ^^

Note : Peserta negara kita Bryan Nickson Lomas akan beraksi pada 10 Ogos jam 2.00 Pagi waktu Malaysia dalam acara Men's 10m Platform


p/s : Happy sangat sampai entry nie dah macam Rabu yang bisu :P 

41 comments:

shida'R said...

bangga shida sbgai warga rakyat jelata malaysia :)

shida'R said...

tahniah Lee Chong Wei dan Pandelela Rinong :)

caliph shuriken said...

best laa dh dapat 2 medal ^^

Nadia Elena said...

alhamdulillah..yeayh!! =D

aisya said...

Bangga tengok bendera Malaysia berkibar.. tahniah Pandalela! =D

Phat said...

tahniah..x sempat nk tgk malam td tv yg tgk abg hehe

KorN said...

tahniah buat Lela n tahniah buat Malaysia... tak sia2 pandalela bwk bendera masa pembukaan hari tu...

azizah :) said...

bangga sgt Malaysia!! bendera Malaysia berkibar megah di situ..tahniah pandelela n Datuk!

trah zain said...

bangga bila tgk dorang, rasa mcm nk jugak berjasa bawa nama baik Malaysia ni, tapi nak bersukan xmampu, moga kita dpt jd wkl academician Malaysian...aminn

Sop said...

x sangka pandelela boleh menag pingat
sb tu ada yg kena bambu sbb perkecil pandelela dlm status FB.. hehehe

shameel Iskandar said...

Walaupun kejayaan skuad negara kurang membanggakan tapi sebagai rakyat Malaysia kita perlu berbangga dgn pencapain ini. Atlet2 kita telah melakukan yg terbaik.

PotiaCasaDelarossa said...

Magga betol... X sia2 berkawan dgn PAN selama ni ekekekeke...

PotiaCasaDelarossa said...

Malaysia kurang menyerlah? Sememang begitu sebab atlit kita x masuk semua acara yg di pertandingkan... Klu semua acara kita masuk mcm china, us, britain... Sure kita ada byk pingat... Tgk jamaica dia lbh kpd acara larian... Wpon berapa kerat tp dia meyerlah sbb semua acara larian dia konker... Harap coming soon kita akan masuk dlm semua acara...

PotiaCasaDelarossa said...

2016 potia akan masuk acara lari dlm guni secara berkumpulan... Skrg tgh cari partner untuk acara lari dlm guni berganti2... Ekekekeke...

deno said...

tahniah buat atlit malaysia! bangga! :)

Hartina Arssid said...

Congrats to both of them ! At least they make Malaysian proud .

-meeSUPERGIRL- said...

yeah . Pandalela harus tntut sesuatu dpd yg hina dy dkat fb hrituh. Kecoh kt fb. . Haha

Iefa Ujang said...

alhamdulillah . ade jgk kemenangan tuk kita wlaupown ckit

syahirooAhmad said...

tahniah kepada semua wira2 negara.. ape pun mereka dah lakukan yang terbaik.. atleast nama kita ada la jugak dipersada dunia..

missha said...

tahniah kepada mereka. tahniah malysia !! ^_^

Aida Omar said...

@shida'R kan? bangga gitu. :)

Aida Omar said...

@caliph shuriken mmg best kan, bangga gitu.. :)

Aida Omar said...

@Nadia Elena yeah!! :)

Aida Omar said...

@aisya yeah! bangga2..

Aida Omar said...

@Phat haha.. tv yg tgk abg tu x tahan..

Aida Omar said...

@KorN time dia bawak bendera tu lain betul muka dia.. kena tacap dek mekap. hehe

Aida Omar said...

@azizah :) tang bendera Malaysia ada tu bangga sangat2.. :)

Aida Omar said...

@trah zain InsyaAllah trah boleh! sumbangkan sesuatu untuk negara kita :)

Aida Omar said...

@Sop tang tu aida nak tergelak org yg update status gitu, buat naya diri sendiri je. haha

Aida Omar said...

@shameel Iskandar membanggakan jugak la sikit.. hehe. betul2.. mereka dah melakukan yg terbaik dan kita sepatutnya bangga :)

Aida Omar said...

@PotiaCasaDelarossa tudia tak bitau pun kan potia kawan dengan lela. hahaha..

Aida Omar said...

@PotiaCasaDelarossa yg nie aida setuju, kita tak banyak masuk acara, kalau tak mahu banyak jugak pingat dapat, atlet kita boleh sebenarnya..

Aida Omar said...

@PotiaCasaDelarossa nie kena pakat2 ajak org kampung pi stadium nie. sorak nama potia. hahaha. aida boleh tak partner dia? :P

Aida Omar said...

@deno trimas2 eh2 aida pulak yg jawab. hehe.. :P

tirahzairi said...

ok la drpd xdpt ape2 kan...huhu

Aida Omar said...

@Hartina Arssid yes! sis.. bersyukur dengan kejayaan mereka. bangga gitu ^^

Aida Omar said...

@-meeSUPERGIRL- haha.. abeh le org tu kena kerat :P

Aida Omar said...

@Iefa Ujang sedikit tapi makna dia mendalam :)

Aida Omar said...

@syahirooAhmad nama negara diharumkan oleh mereka ke persada dunia ^^

Aida Omar said...

@missha malaysia boleh!!. hehe

Aida Omar said...

@tirahzairi betul2.. dua nie pun dah rasa bangga gitu.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar