UITTTT...KENAPA? MENGAPA?

Kenapa? Mengapa? bila result SPM keluar je habis semua surat khabar pakat berebut nak tayang...alahai!!! nak sorok kat mana nie..nak tipu kata result tak kuar lagi surat khabar plak potong line, penat aku sembunyi kan tarikh result nie..bukan setakat surat khabar je buletin utama pun dok hebohkan...

ha mana mau lari ha??

mana result kau wahai anakku??

alamak...kan..kan ha soalan MAUT dah kuar, mana aku nak lari nie..emmm...erkkk!! tadi sekolah terbakar mak..ramai yang dok lari lintang pukang selamatkan diri...result pun agaknya mesti dah terbakar sama...wawawa!!! oh..poyonye aku nie. 

Sekolah Terbakar!!!!!!!!! ke kau yang terbakar nie...kau jangan banyak alasan..lekas bagi mak tengok result kau.  

mak..mak tadi kan masa saya balik sekolah tetiba angin puting beliung melanda mak...kertas result saya pun disedut oleh puting beliung tu..

puting beliung tu binatang ape??

mak nie puting beliung pun tak tahu..angin yang pusing-pusing tu la mak..

ooo...TORNADO ea. cakap lah TORNADO baru mak paham..heyyy!! kau pandai ea nak lari tajuk. mana result kau? maaaanaaaaaaaaaa resullllllttttttt kaauuuuu??

yelah..yelah mak nie bising aje..ha amek nie!!

MasyaAllah!!!


AMARAN!!!

kepada student next year yang mengambil SPM...korang-korang suma jangan tiru aksi ini tau...rugi..rugi..

yang dah amik result hari ini CONGRAT!! kalau mencapai target la..bagi yang tak mencapai target ANDA MEMANG TERBAIK!! eh tak lah...yang kurang berjaya tu diharapkan jangan berputus asa ea...tak ada rezeki nak buat macam mana. 

Dengar kata, bukan setakat dengar kata je memang dah kenyataan result SPM utk 2010 meningkat beb...dari tahun lepas..BAGUS!! BAGUS!! anak muda kita..

Hope kejayaan ini seimbang dengan dunia dan akhirat  la ye yop!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar