Hari Kemerdekaan ke 55 Tahun & Follower ke 2000


Tanggal 31 bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka! Merdeka!
tetaplah Merdeka
ia pasti menjadi sejarah

Ha tu dia siap nyanyi lagi tau.. lagi 3 hari kita semua akan menyambut hari kemerdekaan yang ke berapa? pandai! yang ke 55 tahun. Sedar tak sedar dah banyak perubahan yang berlaku dalam negara kita ini, bersyukur sangat-sangat sebab dilahirkan di negara aman dan damai, berbilang bangsa dan agama. 

Sempena bulan kemerdekaan ini aida pun hape lagi pakat jugak la tukar header.. lagi-lagi tengok 
Wan Hazel dan Apit dok tukar header merdeka, jangan nak bandingkan header aida dengan depa la.. depa otai dalam edit mengedit nie, memang failed la header aida. hehe..

kat header nie je dah nampak kurang daya kreativiti =,='
Selamat menyambut Hari Merdeka buat semua rakyat Malaysia. Jangan lupa KIBARKAN Jalur Gemilang tak kira dimana-mana pun anda berada =)
Untuk topik kedua, hari tu aida ada janji nak promote blog follower aida yang ke 2000, Alhamdulillah berkat kesabaran, usaha, walaupun malas =P dengan bantuan sokongan sahabat-sahabat aida dapat juga blog yang biasa-biasa nie merasa ada follower 2K (Eleh! baru 2K dah kecoh blog lain sampai 100K tak kecoh pun.. ah! suka hati lah)


Follower yang bertuah nie bernama Adnan, Adnan nie banyak blog kot aida pun tak tahu nak click dan follow yang mana satu, so aida click link yang first jela. Adnan nie adalah seorang blogger dari Indonesia.


Kepada Adnan.. terima kasih banyak-banyak sudi follow blog aida, moga persahabatan kita ini berkekalan dan berjaya dunia akhirat hendaknya. 

Pada yang lain sudi-sudikanlah diri pi terjah blog Adnan, korang boleh 
Klik SINI

*Aida baru je create satu acc twitter kira newbie la nie.. siapa-siapa yang nak borak santai-santai dengan aida boleh follow aida di SINI
p/s : Aktiviti blogwalking akan dimulakan pada awal bulan 9 nanti.. sekarang mata asyik ngantuk je =P 
jangan risau aida pasti akan balas jejak korang semua.. Terima Kasih.


(Gambar) Ustaz Don & Husna - Selamat Pengantin Baru


Aida dapat tahu perkhabaran nie dari kawan GBS aida si Nabiel Faan kat twitter dia

melepas  =,='

Kad perkahwinan 

Serius kad kawen Ustaz Don sempoi je, nampak ceria gitu.. Majlis persandingan akan diadakan di Pinang pada 25 Ogos (hari ini) dan 1 September di Kajang, Selangor.

Gambar ketika mereka bertunang

Isteri Ustaz Don, iaitu Husna Zahry Rafie mengikut maklumat adalah seorang pelajar perubatan di Kaherah, Mesir. Orangnya manis pandai pula ^^ beruntung sama-sama padan. 



Gambar setelah selesai acara akad nikah

Alhamdulillah.. moga majlis persandingan Ustaz Don akan berjalan lancar, dan moga ikatan ini akan kekal hingga ke akhir hayat, dikurniakan dengan anak-anak yang soleh dan solehah. Selamat Pengantin Baru

p/s :  Baru dapat tahu yang bini Ustaz Don nie kawan rapat kepada kawan sekolah aida, beliau rakan sama jurusan di Kaherah. Sekali pandang bini ustaz nie macam mizz nina pun ada. hehe.. btw sama cantik sama padan :)
Kredit :
1. Google Images
2. Google Search


RABU YANG BISU #28



Abang aida pesan : jangan makan banyak-banyak awak tu dah gemuk, kang bertambah lagi gemuknya. Abang tak apa banyak makan, boleh kurus semula lagipun buat apa mak masak 
banyak-banyak kalau bukan abang yang habiskan. Erkk!! baiklah abangku. :P

sekali lagi entry rabu yang tak berapa nak BISU

p/s : Macam biasa tak dapat nak blogwalking quota limit.. teng! teng! teng! ada perasan something tak? follower aida dah jadi 2K la :) Alhamdulillah.. nanti aida review siapa yang ke 2000 tu next entry ^^



Selamat Hari Raya Aidilfitri 1433H



Rindu hampa semua!!

p/s : Berhati-hati dijalan raya ya ^^


RABU YANG BISU #27



Kad raya yang pertama sampai dari blogger Abg Eqbal Zack 
blogger hebat tau abg Eq nie.. trimas Abg Eq ^^


Kad raya dari Shida Radzuan kawan rapat blogger aida nie, hehe.. thankz sayam Shida :)


Kad raya dari adik Korn, tulisan ang korn memang cantik, jarang kot orang lelaki tulisan cantik nie.. terimas adik korn ^^

setakat nie baru ada 3, mungkin ada lagi kad yang akan menyusul. 

Salam Aidilfitri buat semua rakan-rakan blogger aida, maaf zahir dan batin na kalau aida ada buat salah, silap hope korang maafkan :)

p/s : rasa macam entry tak berapa nak BISU lah pulak :P

Segmen di mana anda beraya bersama phat corner



Segmen nie dijemput sendiri oleh abg phat dekat GBS, tak silap aida segmen ini kali kedua abg phat buat dan aida pula telah ditag oleh Shida

Kalau hampa nak tengok syarat-syaratnya boleh pi blog abg phat click je banner atas tu tau?

 Soalan utamanya : Dimanakah anda beraya tahun ini?
Macam tahun-tahun, kurun, dekad yang lepas aida maintain beraya di Gombak, sikit pun tak berganjak. Haha.. sebabnya memang kampung aida di Gombak, Mak abah aida memang asal Gombak, kira macam menetap di kampung dah la. So selalunya raya pertama kami pi beraya rumah saudara mara area KL nie saja, raya kedua baru kami pi jauh sikit ke Labu Negeri Sembilan melawat besan (kampung abg ipar) itu pun sebab dekat, abg ipar dengan kak ipar lain jauh sangat kampungnya ada jugak pergi tapi tahun nie tak kot. 

Lepas ke Labu kami mesti singgah area Bangi dan Serdang, ramai saudara mara disana. Raya ke tiga selalunya aida yang hilang, hehe.. hilang pi beraya rumah kawan-kawan. Jenuh menadah perut makan kuih raya kalau dapat duit raya tak pela jugak :P hehe.. bagi yang beraya di bandar macam nie la rutinnya, tak sehebat di kampung hampa semua. Jeles tahu! 

Kalau dapat "calon" orang kampung berasalah beraya dikampung, kalau dapat "calon" orang bandar, beraya di bandar la lagi gamaknya. haha. tudia kemain.. haish.

-sekian-

Nak tahu jugak depa bertiga nie beraya dimana tahun ini?

p/s : KL sunyi masa raya? mana ada oih.. kat giant, Jaya Jusco, Sogo, Jalan TAR ramai je semua pakat shopping. Apa daa orang beraya dia sibuk shopping. 

mungkin ini segmen, contest, GA terakhir aida join. Nak update entry seperti biasa :)


Geng Skodeng Blog | Blues Seorang Aku



Apahal pulak bulan-bulan puasa nie dok skodeng-skodeng nie? haish..nak tahu apa blogger-blogger tu tengah skodeng? bila kemuncak skodengnya? apa syarat-syarat skodengnya? 
sila click banner diatas. Lagi ramai join lagi best, oh syoknya skodeng :P


p/s : Jangan pikir kebiruan sangat :P



Pandelela Rinong PAMG | Penyumbang pingat GANGSA Malaysia


Sebelum



Dato Lee Chong Wei penyumbang pingat PERAK untuk Malaysia

Akhirnya 



Pandelela Rinong PAMG juga berjaya menambah pingat GANGSA untuk Malaysia

Hasilnya


2 Pingat untuk Malaysia ^^

Bina yakin diri 
Mampu kita lakukan
Tiada yang mustahil
Segalanya boleh!

Bangga tak? bangga tak? tengok bendera Malaysia berkibar kat situ ^^

Note : Peserta negara kita Bryan Nickson Lomas akan beraksi pada 10 Ogos jam 2.00 Pagi waktu Malaysia dalam acara Men's 10m Platform


p/s : Happy sangat sampai entry nie dah macam Rabu yang bisu :P 

Segmen : Aku Nak Join Lam Video Raya PPP...Ko Hader?

Segmen ini bagi orang-orang yang ingin menjadi artis ala-ala you tube.. :P 
aida baca tajuk segmen je dah nak tergelak dah, macam ganas pun ada gak. ko hader? haha


Syarat penyertaan simple je :
1. Macam biasa buat satu entry bertajuk 'Segmen : Aku Nak Join Lam Video Raya PPP..Ko Hader?  tempek sekali banner PPP tu. 
2. Dalam entry tu korang letak satu keping (nak letak 10 keping? yang tu kena tanya PPP :P) 'Gambar paling cun korang ada' lagi bagus kalau gambar tu korang pakai baju kurung/melayu.
3. Dah siap entry just tinggalkan link entry korang kat entry segmen diblog PPP. 
4. Akhir sekali korang kena like page Masih Cinta dan page BLOG PariPariPutih Memang Layan
Gambar macam nie boleh tak sis PPP?

Blog Review di blog sop.name.my



Selepas menjadi mangsa tag Shida, bertambah yakin dan semangat aida nak join Blog Review oleh Abg Sop nie :) sebelum kena tag lagi aida memang nak sangat join blog review nie sebab nak tahu jugak pandangan/kritikan otai blog tentang blog aida yang baru menapak nie kan.. so kali nie sebelum Abg Sop tutup Reviewnye baik aida join cecepat. hehe.. melepas karang :) 

Siapa-siapa nak join boleh click SINI untuk tahu apa 
syarat-syaratnya 

p/s : banyak lagi segmen nak join nie.. :P sekadar memeriahkan dan support mereka :)

Dato' Lee Chong Wei - Welcome Back Our Malaysian Hero


Pagi-pagi nie nak kasi korang cuci mata tengok gambar je :) sebab lepas nie aida nak hias entry dengan join segmen.. hik3

Status twitter DCLW sebelum beliau selamat sampai di KLIA pagi tadi


Kepulangan Dato' Lee Chong Wei disambut dengan penuh kemeriahan, tudia dah kata hero kan? haruslah disambut meriah. Barulah nampak perpaduan kat situ. DLCW sampai di KLIA tepat pukul 
7.31 minit pagi tadi. 
[tekan Entry Penuh Click Sini untuk melihat banyak lagi gambar]

Salam Nuzul Al-Quran 1433H

Dato' Lee Chong Wei dah selamat naik flight tadi kot, moga beliau selamat tiba di Malaysia. 
(eh sempat lagi  :P)


Sapa tahu maksud Nuzul Al-Quran? 


''Dan tiada seekor pun binatang yang melata di bumi, dan tidak seekor pun burung yang terbang dengan kedua sayapnya, melainkan mereka umat-umat seperti kamu. Tiada kami tinggalkan sesuatu pun didalam kitab Al-Quran ini, kemudian mereka semua akan dihimpunkan kepada Tuhan mereka (untuk dihisab dan menerima balasan)''
(Al-An'am : 38)


Dalam sejarah kehidupan Nabi Muhammad SAW ayat Al-Quran yang mula-mula diturunkan Allah SWT adalah melalui  perantaraan malaikat Jibrail iaitu surah Al-'Alaq

''Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang menciptakan (sekalian makhluk), ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku, bacalah dengan Tuhanmu yang Maha Pemurah yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan, ia mengajar manusia apa yang tidak diketahuinya''
(Al-'Alaq : 15)

p/s : Bacalah walaupun satu ayat, walaupun untuk seketika ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar