SELAMAT HARI BAPA ABAH!!

Abah
setiap kali dikau tidur pasti akan ku jenguk
melihat kearah anggota badanmu 
aku sangat bersyukur apabila nafasmu itu masih 
turun dan naik

Abah
tiada insan lain yang dapat menggantikanmu
kasih sayang yang dikau berikan
cukup buatku menghargai kehidupan ini
dan masih teguh berdiri segagah ini

Abah
dalam kau tidak sedar kau lah ratu hatiku
wira bagi seluruh hidupku
insan paling bermakna bagi ku
dan kau jua segalanya bagiku

Abah
masa ini sangat singkat
dari sehari ke sehari aku takut akan masa itu
tapi aku pasti satu hari nanti ianya pasti terjadi
kerana kita hanya hidup dan kembali kepadaNYA

Abah
hari ini hari bapa buat abah yang ke 71 tahun
moga abah sihat sentiasa
moga abah diizinkanNYA panjang umur
 dan murah rezeki

Ketahuilah abah yang anak-anakmu terlalu menyayangimu


Selamat Hari Bapa buat bapa-bapa seluruh dunia kerana tanpamu siapalah kami :)
P/s : Imam Muda Asyraf pernah menceritakan suatu cerita dimana ada seorang sahabat datang berjumpa dengan Nabi SAW, beliau menyampaikan hajat dihatinya iaitu mahu berhijrah keluar kota, sesudah sahabat itu menyampaikan hajatnya Nabi SAW bertanya kemana kedua orang tuamu sekarang? Sahabat itu pun menjawab mereka ada dirumahku. Setelah mendengar jawapan sahabat itu, Nabi SAW menyuruh sahabat itu pulang ke rumah dan tidak perlu berhijrah kata Nabi, Pulanglah kerumahmu wahai saudara, janganlah kamu berhijrah selagi kedua orang tuamu masih ada, berbaktilah pada keduanya, hiburkanlah hati mereka nescaya Allah SWT melimpahkan barakah dan syurga buatmu jika kamu berkorban pada kedua orang tuamu itu seperti mereka telah mengkorbankan nyawa dan harta buatmu

*Entry ini cap Auto Publish (tuan blog sedang menghabiskan masanya bersama ayahanda tersayang sempena hari bapa ini)

52 comments:

sop said...

slmt hari bapa kpd semua bapa.. Sop pun bapa.. hehehe
pengorbanan bapa sama seperti ibu, mungkin kita kurang nampak.. :)

Sally Yatiey said...

Selamat Hari Bapa :D

putryteya said...

Selaamat Hari Bapa utk abah akak dan abbi teya jugak . hehehe .

btw , boleh pulak kan sembunyi muka :D

Kazen said...

Selamat hari bapa :) sajak buat sendiri ke?

Kotak Mancis said...

selamat hari bapa... pandai karang sajak... nice :)

azizah :) said...

71tahun? nampak muda ayah aida..

selamat hari bapa juga pakcik!

KorN said...

terkedu sekejap baca ni...
btw slamat hari bpa untuk semua insan yg bergelar bapa

Siti Nurul Hidayah... said...

kirim salam kat pak cik hehhe

twinscraftlife said...

Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
purely handmade products such as pouch,
earrings, cards, hp strap, cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com
http://thesoaplicious.blogspot.com

cik mun said...

selamat hari abah..hehehe

Koding said...

Raikan bapa setiap hari dgn berbakti sebaik-baiknya kepada mereka...

tirahzairi said...

rindu abah saya...huhu....

shida'R said...

ayah.....huhuhu...selamat hari bapa :)

Shawn Razaleigh said...

rangkap pertama :'(

shameel Iskandar said...

Tahun ni sy tak dpt lagi ucapkan selamat hari bapa sbb sudah hampir 3 bulan sy kehilangan ayah buat selama-lamanya

eintan nurfuzie said...

selamat hari bapa...!

yusuflaili(Goku) said...

salam;
tanpa mereka siapalah kita didunia ni..kasih sayangnya hingga ke mati.

fadh leyanie said...

tersentuh,.abah,engkaulah raja hatiku,selamat hari abah :P

PariPariPutih said...

alo lo lo ... nampe le wajah yg ayu tu .. di tempek dengan smiley kunen tu?? he he he ^^ i love my dad so much...

Goodbye le kenangan lalu.. ^^ http://paripariputih.blogspot.com/2012/06/good-bye-le-kenangan-lalu.html

.: iEyLa :. said...

selamat hari bapa uncle... :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

hari2 adalah hari bapa. sayangi ayah kita :)

Adylia Qarissa said...

selamat hari bapa

Adylia Qarissa said...

selamat hari bapa

Azhafizah Md Nor said...

selamat hari bapa..kasihmu bapa tiada tandingan.

^ FA NORIZAN ^ said...

Selamat hari ayahanda :)

C'Jai said...

berkenan tengok yang dok sebelah abah tu... 'selamat hari bapa' untuk sekalian bapa..

Aida Omar said...

@sop Selamat Hari Bapa sop.. benar2.. selalu org nampak jasa ibu sahaja.. sebenarnya jasa bapa juga sama beratnya seperti si ibu. :)

Aida Omar said...

@Sally Yatiey selamat hari bapa Sally :)

Aida Omar said...

@putryteya Selamat Hari Bapa untuk abbi teya moga panjang umur hendaknya :) thankz teya..

*boleh je.. haha.. :P

Aida Omar said...

@Kazen selamat hari bapa kazen :) yup buat sendiri.. hehe..

Aida Omar said...

@Kotak Mancis selamat hari bapa kotak mancis :) hehe.. sajak biasa2 saja tu.. ^^

Aida Omar said...

@azizah :) yup jijah dah 71 tahun.. awek muda gitu. haha.. thankz jijah.. :)

Aida Omar said...

@KorN waaa korn kenapakah anda terkedu? hehe.. yup selamat hari bapa buat semua termasuk bapa korn :)

Aida Omar said...

@Siti Nurul Hidayah... akan disampaikan salam siti :)thankz siti.. hehe

Aida Omar said...

@twinscraftlife thankz dear.. nanti aida terjah sana :)

Aida Omar said...

@cik mun selamat hari abah cik mun :) hehe..

Aida Omar said...

@Koding setuju dengan koding :) berbakti dengan seikhlas2nya..

Aida Omar said...

@tirahzairi alolo.. abah yang hensem tu. hehe..

Aida Omar said...

@shida'R selamat hari ayah buat ayah shida.. hehe :)

Aida Omar said...

@Shawn Razaleigh sobs..sobs.. huhu.. nak tisu :P

Aida Omar said...

@shameel Iskandar Takziah shameel.. aida ngerti perasaan shameel.. tak boleh wish kita sama2 sedekahkan yassin dan Al-Fatihah buat ayah shameel :) moga rohnya ayahanda tenang disana.

Aida Omar said...

@eintan nurfuzie selamat hari bapa cik ein :)

Aida Omar said...

@yusuflaili(Goku) wasalam, betul tu yusuf tanpa mereka belum tentu kita ada didunia nie.. kasih yg tak dpt dibalas. :)

Aida Omar said...

@fadh leyanie dah macam lagu pulak fadh.. haha.. selamat hari bapa buat bapa fadh :)

Aida Omar said...

@PariPariPutih haha.. saja tak dipertontonkan kang pengsan pulak depa :P i love u too my sis.. eh sis wish kat ur dad rupanya ingat kat aida. :P hik3

Aida Omar said...

@.: iEyLa :. selamat hari bapa ieyla :)

Aida Omar said...

@Nurul Husna Mohd Hassan dah boleh jadi trademark dah tu husna.. hehe.. betul sayangilah ayah kita :)

Aida Omar said...

@Adylia Qarissa selamat hari bapa buat bapa adylia :)

Aida Omar said...

@Azhafizah Md Nor selamat hari bapa fiza :) betul memang tiada tandingan ^^

Aida Omar said...

@^ FA NORIZAN ^ :) selamat hari ayahanda juga buat hajar

Aida Omar said...

@C'Jai ah sudah berkenan pulak dah.. hehe.. nyakat eh jai :P selamat hari bapa juga jai.. <3

Kazen said...

bestkan ade family yg ckup kasih syang :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar