RABU YANG BISU #12



"Anda sendiri yang menentukan arah hidup anda :)''

Signboard yang selalu Aida pandang time belajar dulu

Jawapan untuk entry Rabu Yang Bisu #11


Bunga apakah ini?

dalam banyak-banyak komen tu ada satu komen je yang paling tepat 
nie ha komen dari Putri Atiqah
Terima kasih Putri anda memang bijak (ambil bidang botani mungkin :))


Pokok Hoya nie dari family Apocynaceae pokok paling popular di Eropah pada tahun 1800 an dan spesis paling awal ditanam sebagai tumbuhan hiasan. Kalau korang nak tahu Hoya Carnossa nie paling tinggi nilai dia sebab rupa bunganya yang sangat lawa. Mengikut kajian di Malaysia sahaja ada lebih kurang 100 lebih jenis pokok nie yang telah di Hybridkan. Kalau korang nak tengok jenis spesis Hoya ni boleh tekan 

18 comments:

CekbOlat-bOlat said...

heheh.. signboard -_-..

C i k P i p i T e m b a m said...

dlu asyik pndang signboard carik jalan je. tp utk kehidupan ,smpai skang tak jumpa jalan... :'(

Syamira Yahya said...

owh tu ke nmenye. .
x pena tau pon. .hehe

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, pandaiah Putri Afiqah tu.. mesti kat rumah dia ada banyak pokok tu.. HAHA

zareliqa afiqa said...

Pening bila tgk signboard bebanyak kat tepi jalan time naik kete.hahaha :P

Ayie Abas said...

yess...kita sendiri menentukan arah tuju hidup kita di dunia ini...selagi hayat dikandung badan.

xila riston said...

weeee nk tnm bunga byk2 nnti...hehe

Diana Azis said...

betul tu aida, kita penentu jalan kehidupan kita..so, choose wisely :)

Azhafizah[フィザ] said...

cantik nama bunga tu secantik rupa bunganya..

kadang kadang ade signboard pun boleh sesat..yg penting confident ikut jalan yg betul ^^

Selendang Merah said...

betul kta sendiri yg menentu kan haluan dan hidup kita..^^

misyamissyou said...

betul! hurm..xnak la komen same ngan org..nnt awak bosan pulak..hehe

kdg2 pening ngan signboard..tunjuk kanan/kiri tp xde jalan situ pn..haha :P

shida'R said...

tanpa signboard kite sesat tau ..hehhe..

ZORA said...

kiri atau kanan..pilih mne yg btul...

Aien Not Alien said...

tengok signboard...pilih jalan yang betul....



simbolik jalan kehidupan....jangan sesat pilih jalan hidup sudah, kalau tak jumpa U-Turn lagi susah....hehehe

LAici KAng Ais said...

selalu lah pndang signboard.haa

thomas said...

Kerjaya yg mencabar bersama alam semulajadi.

♪ cik katak ♪ said...

yeeee takde signboard konpem sesat..
ada signboard pon sesat jugak :P

naiemah_ramli said...

ooo...bunga tu..dpt 1 info baru...hihihi :)


*yeah..hidup tanpa arah..sesat la jwbnya :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar