"ROAD OF THE DEATH"


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Di Bolivia, North Yungas Road adalah jalan yang paling mengerikan di dunia. Kira-kira setiap dua minggu sekali akan terjadi satu kecelakaan di jalan tersebut dan setiap tahun sekitar 200-300 orang terkorban di jalan yang panjang nya sekitar 80 km tersebut. Pada tahun 1995, Inter-American Development Bank menamakan road ini sebagai jalan yang paling berbahaya di dunia. 









P/s : Cuba bayangkan kalau nak test drive kena ikut jalan nie? 
gile mencabar..




52 comments:

ShahzCudin said...

ni skill driving level 75 je bleh lalu jln ni..

Azhafizah[フィザ] said...

homaiii..tak sanggup lalu sini apatah lagi nak test drive..seraamm

cik ziqa said...

peehhhh pehhhh TERbaikkk jalan depa ni. serah nyawa je laa lalu situ. hahah

Izzie said...

wohohoho..
scary...mao kecut perut jalan kt situ..

miss Anna said...

meremang bulu roma kalau lalu malam2 ni.

katak comel said...

miera lebih rela jln beratus ratus kilometer dr lalu jalan ni..x sanggup woo

ZORA said...

gler bahaya jalan dy....

::♥~naiemah_ramli~♥:: said...

woit..bahayanya..tak sanggup mak nak !!!
hee..

ASSOYFINGER67 said...

kalau hari raya tak taulah macamana sesak..jawab raya kat KL jerlah kalau jalan balik kg macam nie..selisih!

Cikgu Jaja™ said...

wowww...mmg seram...jaja rasa..jaja xboleh nk melangkah pon kalau kt ats jalan kematian tu..gegel2...huhu

harrazdani said...

kalau dah terpaksa...nyawa jadi pertaruhan..;)

CekbOlat-bOlat said...

hurghhh.. menakutkan.. silap2 sikit jtuh!

fadh leyanie said...

mmg kena hati2 bawak kenderaan melalui jalan gitu..bahaya2

nia marlissa said...

kena btul2 terer ahh cemginih :P

Cik Azizah said...

org yg pakar je boleh lalu tempat camni..jijah tak berani...gayat pon ada..silap2 terhumban kat gaung tu!!

thomas said...

seram tenguk jln ni,
langsung tak ada penghadang.

thomas said...

seram tenguk jln ni,
langsung tak ada penghadang.

AYIE ABAS said...

aida...ayie tengok jln tu bahaya sebab sempit sangat kalau dilebarkan jalan tu dan ditambah tembok di sepanjang jurang mungkin akan mengurangkan risiko kemalangan atau kenderaan jatuh kedlm gaung.

zureen said...

tak mahu! tengok gambar pun takut! huu~

Saddila said...

wooo gayat . gayat !! tak nak lalu situ .
tak dapat nak bajet tayar kat mana nnt , mcm mana ??? huarghhhh :(

fyna said...

waaaaaa...jln ape nih..klu ai la, da menggigil kepale lutut..mau pengsan 5 saat..hahahaha..

zareliqa afiqa said...

uhuhu~ cuak nak lalu tempat mcm tu =.=

Cik Rose Cute said...

tak sanggup nak lalu jalan nie...memang bahaya giler...tak ada jalan lain ke?..

shameel Iskandar said...

jalan raya timur barat( grik -jeli) pun sudah mengundang gementar apatah lagi jalan ni. tak sanggup...

syahirooAhmad said...

gila ar.. menakutkan.. tapi rasanak try gak pi sini.. cabaran itu indah!

Selendang Merah said...

giler punya jalan..haha..silap2 leh mati oo.

EZAD AMIR said...

erkk....sgt menakutkan...

Aida Omar said...

@ShahzCudin haha..antara yang pro2 je boleh lalu jalan nie.

Aida Omar said...

@Azhafizah[フィザ] hehe..kalau test drive kat sini gerenti kena kita sorang je yang test takut nak berselisih. ngeee..

Aida Omar said...

@Izzie eh izzie ada la..hehe. :P kecut perut kan..

Aida Omar said...

@miss Anna malam lagi la cuak kot..tak de lampu. huh!

Aida Omar said...

@katak comel haha..miera, yang penting selamat eh..tapi malangnye nie memang satu2 je jalan yg ada.

Aida Omar said...

@ZORA hehe..memang bahaya zora.

Aida Omar said...

@::♥~naiemah_ramli~♥:: tak sanggup memang tak sanggup.. haha

Aida Omar said...

@ASSOYFINGER67 kah3..melawak kan betullah komen kamu nie..

Aida Omar said...

@Cikgu Jaja™ terketar2 lutut ea jaja..silap2 pengsan kat situ.

Aida Omar said...

@harrazdani yeap! itu la sebenarnya kan..dah terpaksa dan terpaksa juga pertaruhkan nyawa.

Aida Omar said...

@CekbOlat-bOlat betul cikbolat..nampaknye kat jalan ne tak ada istilah tersilap kalau nak selamat.

Aida Omar said...

@fadh leyanie always kena hati2..silap sikit tamat lah riwayat.

Aida Omar said...

@nia marlissa kan? memang tabik spring pada yang lalu jalan nie..

Aida Omar said...

@Cik Azizah haha..jijah2. betul..tang berselisih kita puak dok tepi gaung tu memang gerun la.

Aida Omar said...

@AYIE ABAS betul tu ayie depa tak naik tarafkan pun jalan tu mungkin tak cukup peruntukan agknye. hehe..

Aida Omar said...

@zureen alamak.. meh le tgk gambar nie, menghayati sama. hik4

Aida Omar said...

@Saddila nampaknye tak sempat nak budjet tayar..dah masuk dalam gaung tu dah. hehe

Aida Omar said...

@fyna hahaha..nasib 5 saat je, kalau tak sesak nanti jalan.

Aida Omar said...

@zareliqa afiqa cuak tahap paling atas kot..

Aida Omar said...

@Cik Rose Cute tak ada rose.. ini lah satu2 nye jalan utk depa ulang alik.

Aida Omar said...

@shameel Iskandar a'ah kan grik dengan jeli tu jalan lebih kurang je.. tapi tak sehebat jalan nie la. memang bahaya.

Aida Omar said...

@syahirooAhmad indah? jangan syahiroo tak puas lagi borak dengan kamu. haha..

Aida Omar said...

@Selendang Merah tak boleh silap2 lah gamaknye nie SM. hehe

Aida Omar said...

@EZAD AMIR erkk komen kamu padan dengan gambar kamu.. cewahhh! hehe

Cik Nurul said...

perghhh! memang tak la Nurul nak drive kalaw jalan macam tu... neves2! -.-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar