6 CINCIN PERKAHWINAN PALING MAHAL DIDUNIA

Assalammualikum & Selamat Sejahtera

Bagi korang membazir tak kalau beli? membazir kot. Kalau ada yang baik hati nak bagi apa salahnya
kan? kan?
rezeki jangan ditolak, tapi takut pulak nak pakai buatnya kena rompak ke ragut ke, tak ke naya.

6. Yellow Diamond


Cincin yang berliannya berwarna kuning ini merupakan koleksi yang sangat melankolis. Bintang terkenal baseball Johnny Damon, aktor Charlie Sheen dan Eddie Murphy memakai cincin ini di hari pertunangan mereka. Cincin ini dilengkapi dengan berlian 5, 11 karat berharga RM400,000.

5. Assher Cut Diamond



Cincin ini dikeluarkan di pasaran pada tahun 1902 tetapi ketika itu rekaannya tidak begitu sempurna. Pemenang Oscar Reese Witherspoon memakai cincin ini ketika menikah dengan aktor Ryan Philipe. Cincin ini dilengkapi dengan berlian 10, 19 karat yang bernilai hampir RM 520,000.

4. Secret Kiss of the Rose


Bintang bola sepak terkenal David Beckham memakaikan cincin ini kepada pasangannya Victoria Beckham pada majlis pernikahannya. Berlian merah jambu dibahagian tengah dilengkapi dengan berlian 0.8 karat, dengan berlian putih 4, 15 karat. Cincin ini bernilai RM 525,000.

3. Internally Flawless


Cincin jenis berlian platinum ini adalah koleksi dari rumah perhiasan Elizabeth Taylor, Los Angeles. Di bahagian tengah cincin ini terdapat berlian oval 5, 98 karat dan dikelilingi berlian 3, 96 karat sebanyak sepuluh buah sehingga terbentuk seperti bunga. Cincin ini bernilai RM 1.3 Million.

2. Tiffany Oval Diamond


Cincin ini sangat sesuai kepada golongan yang sukakan glamour. Cincin yang disebelah kiri ini terpasang sebuah berlian oval 14, 79 karat dengan harga RM 1.46 Million dan cincin kanan pula dengan berlian 12, 3 karat bernilai RM800.000.

1. De Beers Platinum


Nampak simple tetapi mempunyai kilauan berlian yang sangat sempurna dan mewah, Sebuah berlian 9 karat menjadikan cincin ini paling mahal didunia dengan harga hampir RM 1.83 Million.

P/S : Pada pasangan yang bakal bertunang, berkahwin seperti Puan Jijah, cuba-cubalah mintak cincin ini pada bakal tunang dan bakal suami anda ea, confirm depa akan sayang lebih pada anda. 

Ong Gedek Gedek : Nuffnang yang baru join 3 hari lepas dah bertukar status jadi Gliterati. Alhamdulillah..



40 comments:

Azhafizah[フィザ] said...

macam takut je nak miliki barang berharga camni.nyawa jadi taruhan nanti..tengok je la termampu ^__^

D'Nur Suffi Shopalista said...

kepingin jela nampaknyer.. hoho.. :P
berbillion2 rege .. x mampu lorhhh ..

hehe...

belogkiter said...

best nya... yang last tu saya ada.. tapi palsu e lah

Lynn Damya said...

wah, nk yg secret kiss of the rose tu, rse mcm sgt misteri bile pkai, tgh2 dia ade warne pink ! haha suke2

harrazdani said...

mahalnyerrr.................

cik mun said...

fuyooo..sapelah yang nak kasi mun cincin2 kat atas tu..hehe

tiaLAURENN said...

ala . baru nak beli untuk kawen nnti . haha poyo . cepat sape yang sanggup beli untuk tia ley dibuat husbnd . hahahahaha

aRa ❤ aFiq™ said...

mmg best lau pat kai cincin2 ni t kawen,.. huhu

C i k P i p i T e m b a m said...

kita penah dpt cincin emas je. haha... kalau cincin cmnie tggu anak sultan johor pinang la. :p

nia marlissa said...

mahalnya , 6t perompak potong jri bru thu pkai cincin yg mhl2

wan_cikgumuzik said...

balas kunjungan kat sini lahh sbb dh dekat seminggu cuba nk guna shoutbox busuk tuu tak boleh2 pon lagi.. kakkakakkakaa

Selendang Merah said...

perghhh..mahalnya..kalau macam nie x beli lah kat bini nnt..takut tak pasal2 jari bini kena potong..hehe

muchukz said...

wah .. untung kalau saya dapat !!

Cik Azizah said...

peh tak mampu laki den nak beli cincin semahal ni..hahahaha

Cik Nurul said...

last pic is de best !! wuwuwuwu~

Saddila said...

dila tak suka barang2 yang mahal . dila suka kalau orang bagi hadiah walaupun murah :))

Woofer Storm said...

tak mampu nak beli..

#nak tengok pun rsa segan je..hehee

ShahzCudin said...

mahai...!

Dakara said...

mahalnye... tp nasib baik tak minat jewelleries, senang bakal suami nanti,tak payah nak cari yang mahal mahal, hehe XD

SEO | Computer said...

It look amazing.. Nice blog, keep in touch!

ZORA said...

nnti nak kwin beli yg murah2 je la..jnji ikhlas nak bg..hehehehe

shida'R said...

tak mampu rsanya aida huhuh ^_^

AYIE ABAS said...

pakai mahal2 mcm ni aida...rasa takut jer kan? rasa mcm ada org perhatikan jer...ermmm

Azmi Khan said...

wah nnt sy bli yg no 1 tu (pirate sudah).....

♪ cik katak ♪ said...

umangghaihhhh mahalnya..
wa layak cicin tikam yang telur kat kedai tu je aida kehkehkeh :P

ICAH BAJARMASIN said...

Alamakkkkk..cantik nian tu.

Firdaus® said...

tak mampu nak beli cincin tu..isk33/// btw just follow ur blog..ddo follow me back =0

emeliena said...

Assalamualaikum. fuhh, mahalnya ! Bayar down payment kereta pun lepas sebuah. Ahahahaks <3
By the way, following you tooo . Salam sahabat (:

**::CIKNUURUL::** said...

huii,mampu tengok dr jauh je kot,.huhu tp cantikkkk!! bling bling @___@

ChaCha said...

sukanya nombor 3333333333333333!!!!

Nafisah Ruslan said...

mak uih! sekali kena rompak.. habesss~~~~

KizZ said...

kalu dapat free tu yang tak boleh nak ditolak tu..haha

zareliqa afiqa said...

wow! nak 1 diamond tu!! heee :D

Terbelog said...

giler mahal

Original CikTeddy said...

cik nk no 3 tuh..huhu

My SweetPea said...

erm...nak kena kawin ngan raja la baru dapat nieh...

yusuflaili(Goku) said...

salam;
kalau dah kaya..tak membazir beli cincin yang mahal2 ni...jadi seronok pulak.

eintan nurfuzie said...

agak2 cik en leh ke dpt?ehhehe

aiNa yaZiD said...

kalau mahal sgt rasa insecure la pulak.. karang ada kene kerat jari. hehehe. =P no 3 tu cantik!

naiemah_ramli said...

waaaa...agak2 kalau mnta kat bakal suami dpt ke tak ek...huhuhu..brangan je lah T__T


semua cantik :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar