SUASANA RAMADHAN SELURUH DUNIA


Sudah sehari berlalu, hari ini masuk hari ke dua umat Islam di Malaysia berpuasa, syukur Alhamdulillah kerana Allah masih mengizinkan kita berpuasa pada tahun ini (1433H). 

SELAMAT BERPUASA BUAT SEMUA RAKAN BLOGGER
DIARI SI FROGGIE
SEMOGA KALIAN SEMUA DILINDUNGI ALLAH
Lepas sahur tadi saja tengok-tengok google images, nak tengok suasana Ramadhan seluruh dunia. Bila search macam-macam gambar keluar, tiba-tiba rasa sayu je hati, alangkah bagusnya jika umat Islam satu dunia berkumpul bersatu padu seperti sekarang dimana umat Islam seluruh dunia sedang menyambut bulan Ramadhan. 

Jom sama-sama lihat suasana bulan Ramadhan dibeberapa buah negara, nak dapatkan feel lebih mohon letakkan/bayangkan diri korang dalam suasana tu :)

Tekan 'Entry Penuh Click Sini' untuk melihat gambar-gambar Ramadhan seluruh dunia

1. Afghanistan

2. Bangladesh

3. China

4. Jepun

5. India

6. Jordan

7.  Gaza

8. Palestin

9. Yemen

10. Pakistan

11. Turki

12. Mekah

13. Amerika Syarikat

14. Bosnia

15. Indonesia

16. Malaysia
p/s : meremang segala bulu lepas tengok gambar-gambar nie, apa masalahnya ntah =,='
Header dah bertukar, motor vespa katak dah dikunci sempena puasa nie :P

Kredit : 

48 comments:

^ FA NORIZAN ^ said...

comel header akak !! hehe :) Selamat berpuasa kak :)

shida'R said...

perghh katak tu comellll hehee..pkai sonhkok hehee ^_^

perbezaan antra mlysia dan negara lain..kite patut bsyukurr...

xila riston said...

alhamdulillah~

leakedknowledge said...

kekeke cumel tol header tu. tapi kn, knpa lidah beliau smpai mencecah lantai?? terlampau lapar nk mkn pizza ka? hehehe

Sop Nama Saya said...

syukur di negara kita boleh berpuasa dengan aman

header baru best lah.. :)

O CIKTEDDY said...

cik sahur ngn Vico je..huhu Alhamdulillah ^^

Jajas said...

selamat berpuasa...

Sya Isya said...

sedih tengok Palestin dan Bosnia :(

azizah :) said...

emm sedih pulak tengok negara lain tu...sesungguhnya kita di Malaysia ni patut bersyukur di kurniakan makanan yg lazat,aman damai..huhu


header baru aida awesome giler!

Mohd Firdaus said...

selamat berpuasa..

aisya said...

syukur lah di Malaysia kita serba-serbi ada.. harap2 lah dapat elakkan pembaziran bulan puasa ni.. huhu

caliph shuriken said...

smpat yer tukar header baru ^^

syukur dpt berpuasa & beramal dgn selesa di negara kita ni...

tirahzairi said...

oh...ptt la semalam tirah nak mai sini xleh...

hihi...

selamat berpuasa aida :)

Phat said...

selamat berpuasa

Boni Kacak said...

selamat berpuasa ye awak.. :)

yusuflaili(Goku) said...

salam;
betul kata awak..alangkan bestnya kalau seluruh umat islam di dunia dikumpulkan sekali.. bayangkanlah!!

PotiaCasaDelarossa said...

Comel tempat komen ni...comel jg header Ramadhan Aida... Secomel Aida ....

KorN said...

eh. header baru lah.. comel je katak tu

-SUPERGIRL- said...

salam ramadhan :)

amranaiman said...

selamat berpuasa :D

Kazen said...

Islam itu berada di mana-mana saja. Selamat berpuasa...cantik header buat guna ape yea?

Nurul Husna Mohd Hassan said...

header comel! :)

alhamdulillah, kita still boleh berbuka dalam keadaan aman. meremang jugak tengok gambar ni.

Sally Yatiey said...

Salam Ramadhan. Header comel ^_^

Anonymous said...

Nice post. I went through the post I found it very informative and useful. Thanks for sharing.

Aida Omar said...

@^ FA NORIZAN ^ hehe.. thnkz dear :) selamat berpuasa yang dah setengah bulan ha.. hehe :)

Aida Omar said...

@shida'R edit dari katak pemberian shida.. hik3.. kan? memang harus dan wajib bersyukur :)

Aida Omar said...

@xila riston :) Alhamdulillah..

Aida Omar said...

@leakedknowledge haha.. lebih kurang jugak la mengidam nak makan pizza. kekeke :P

Aida Omar said...

@Sop Nama Saya aman dan tenang tanpa gangguan :) hehe.. thankz abg sop puji header aida.. hik3 (kembang)

Aida Omar said...

@O CIKTEDDY VICO?? lama dah tak minum air tu.. janji sahur kan cik teddy? :)

Aida Omar said...

@Jajas Selamat berpuasa juga buat jajas :)

Aida Omar said...

@Sya Isya kita yang melihatnya pun sedih.. mereka apa ntah lagi.. agaknya bila tiba bulan Ramadhan mereka yang paling seronok kot. Bersyukur lah kita..

Aida Omar said...

@azizah :) betul tu jijah.. tapi apakan daya manusia kan selalu lupa selalu tak bersyukur. :) awesome eh jijah? hehe.. thankz jijah sayam..

Aida Omar said...

@Mohd Firdaus selamat berpuasa cikgu :)

Aida Omar said...

@aisya bagus aisya ada niat nak berjimat bulan puasa nie.. :) teruskan usaha..

Aida Omar said...

@caliph shuriken haha.. sempat je caliph.. kekeke.. betul tu sangat selesa berbanding negara lain.

Aida Omar said...

@tirahzairi hehe.. aida test and error semalam tu.. sory tirah. :) selamat berpuasa tirah sayam.

Aida Omar said...

@Phat selamat berpuasa abg phat. :)

Aida Omar said...

@Boni Kacak selamat berpuasa juga buat boni yang kacak :)

Aida Omar said...

@yusuflaili(Goku) wasalam.. :) kan yusuf.. mesti masa tu Islam adalah agama paling cemerlang sampai musuh pun takut nak ganggu.. InsyaAllah satu masa nanti.

Aida Omar said...

@PotiaCasaDelarossa SubhanAllah segala pujian bagi Allah.. terima kasih atas pujiannya potia.. header tu simple2 je potia. hehe

Aida Omar said...

@KorN ehehe.. comel eh pakai songkok tau. :P

Aida Omar said...

@-SUPERGIRL- salam ramadhan juga buat supergirl :)

Aida Omar said...

@amranaiman selamat berpuasa ayam penyek :)

Aida Omar said...

@Kazen seluruh dunia.. :) guna photoshop kazen.. men edit je tu. hehe

Aida Omar said...

@Nurul Husna Mohd Hassan thankz husna.. :) betul tu.. aman dan damai. sama dengan aida la meremang tengok gambar2 nie.

Aida Omar said...

@Sally Yatiey salam ramadhan sally :) thnkz sally..

Aida Omar said...

@Anonymous thankz anon.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar