SPECIAL ENTRY : SAYANG CIKGU KETAT-KETAT


Akhirnya setelah puas mencari baru tadi dapat beli Novel Sis Rafina Mimi iaitu Sayang Cikgu Ketat-Ketat. Puas pergi bookstore area Gombak, Wangsa Maju tetap tak jumpa novel nie. So tadi alang-alang pergi Jalan TAR singgah bookstore Minerva barulah jumpa. Sis Rafina kata try cari dekat KL, apa lagi cecepat pergi cari. Excited! 

Kalau malas nak mencari boleh beli secara online di KakiNovel.com

Inilah rupa penulisnya sis Rafina Mimi

Muka depan Novel


Muka belakang Novel

Sinopsis ringkasnya :
Novel ini berkisahkan tentang Nurul Anis yang hidup dalam keluarga susah, bercita-cita tinggi mahu mengubah nasib keluarganya, dalam waktu itu juga seorang cikgu disekolah meminatinya iaitu Cikgu Safarin, Cikgu Safarin nie dah cuba macam-macam cara luahkan perasaan tapi ada saja yang menghalang, akhirnya cinta bersahut juga. Mereka bahagia bersama dalam melayari bahtera perkahwinan, tiba-tiba dalam bahagia tu muncul pula bekas tunang Cikgu Safarin, Aida. Kedatangan Aida menyebabkan banyak benda buruk berlaku hingga Cikgu Safarin terlantar koma, dan Aida juga seringkali menyakiti hati Nurul Anis. Adakah Aida berjaya mencuri kembali hati Cikgu Safarin? dan masih sempatkah Nurul Anis mengucapkan 'Sayang Cikgu Ketat-Ketat' pada Cikgu Safarin?
nak tahu sila baca sendiri :P

Yang paling specialnya ruangan dedikasi dalam novel ini terselit nama rakan-rakan blogger yang rapat dengan Aida iaitu Azureen Amjah watak Nurul Anis, Abam Safarin watak Cikgu Safarin, AfzalSukaSuki, Sis Diana Azis, Kizmyself dan Mr. Curly serta beberapa blogger lain lagi. Popular hampa semua no..

Harga biasa Novel ini hanya RM 20.00 untuk semenanjung dan RM 23.00 untuk Sabah/Sarawak

Penanda Buku

Buat sis Rafina Mimi moga success selalu dalam bidang penulisan ini hingga ke peringkat negara mungkin, dan satu hari nanti dapat berdiri setanding dengan penulis-penulis hebat negara kelak. InsyaAllah.. Tak silap aida sis Rafina Mimi dah banyak menghasilkan karya lain selain Sayang Cikgu Ketat-Ketat nie cuma karyanya tidak dibukukan.. kalau korang nak baca karya yang lain boleh pergi blog sis Rafina Mimi.

Teruja makcik dapat beli buku nie.. hiks!
P/s : Hendak seribu daya tak hendak seribu dalih :P

59 comments:

Mrs.Yie said...

terima kasih ketat2 pada aida sebab ikhlas buat entri mengenai akak dan juga sckk..akak harap aida enjoy bila baca sckk dan temeui sesuatu di dalamnya.. :)

Mrs.Yie said...

ops lupa nak bagitahu..akak copy entri ni dan letak dalam blog ok?

Kazen said...

tjuk sempoi je...menarik buku nie kulit luar pun agak menarik perhatian kalu dpt baucer buku ag nk g borong byk2 buku :)

Boni JLL3 said...

tajuk n sinopsis dia nampak macam menarik je ni

Nurul Iman said...

xtahu pulak tjuk entry nie merupakan tjuk novel...huhu

babycomel said...

esok nk singgah cari novel ni la. tak pernah baca lg ni.. menarik

Natasha said...

bookstore Minerva area Sogo tu ke? tempat tu mmg complete.. if my siblings nk beli ape2 jenis buku xlain x bukan kt kdai ni kitorg pegi.. kdg2 lain negeri lain textbook kn. pyh nk jumpe.

caliph shuriken said...

oic, dh beli novel kak mimi rupanya ^^

leakedknowledge said...

jangan la sayang cikgu tu ketat2 nnt lemas lak cikgu tu.haha...ehem2 nama ms froggie ada juga tp sbgai watak penjahat..kekeke

c u m u h a m a said...

Assalamualaikum :)

Maaf mengganggu . Nak minta tolong sikit boleh ?

Minta tolong LIKE page n gambar nih . Kalo sudi share & promot skali la naa . Mohon kerjasama awak & rakan blogger sekalian. 1 LIKE mampu membuat ibu & anaknya tersenyum bahagia. Terima kasih ,Jasa anda amat dihargai :)

1. LIKE this page , https://www.facebook.com/Mumnbabycom


2. LIKE this photo , https://www.facebook.com/photo.php?fbid=344849685583802&set=a.332350763500361.70545.111646315570808&type=1&theater&notif_t=photo_comment_tagged


TARIKH TUTUP : 31 JULAI 2012

Shawn Razaleigh said...

aritu aku jumpa sckk kat popular, tiba2 rasa kagum kat rafinamimi

shida'R said...

wahhh best jer jd cam kak mimi ^_^ idea byk~

Trah Zain said...

best ke novel ni aida? nak g cari gak la satu..hehe

azizah :) said...

wah..bangga dapat kenal kak mrs yie tau..yelah penulis novel..hehe

paripariputih said...

Sayang Aida ketat-ketat jugak, sebab dia selalu sayang aku jugek ^.^

NURULHANIF said...

owh kat jln ada ek.. Nak suh en suami tlg bli kn.. Huhu

piraaa said...

setiap kali gua nampak sckk kat book store gua senyum sorg2 tauk, dalam hati bangga, walaupun bukan seniri punya. haha

aisya said...

nak carik la camni! hehe

nia marlissa said...

kite dapat free.. hikhik

Mohd Firdaus said...

best x novel ni??

tirahzairi said...

malangnya...tirah xminat novel...xpe2...nt belikan utk adik..hehe

Azhafizah Md Nor said...

wah..sudah dibukukan novelnye ye..femeslah blogger semua..all the untuk penulis sis Rafina Mimi.

mumui said...

best x? hehe.. lau best nk beli juga... ehehe

Aida Omar said...

@Mrs.Yie sama2 sis.. teruja sebenarnya dapat beli novel nie. hehe.. baru baca awal dah rasa enjoy :)

Aida Omar said...

@Mrs.Yie ok bereh sis.. yehaaa! :)

Aida Omar said...

@Kazen mmg best kazen.. kulit dia je dah aida terpikat sebab ada hijau. keke..

Aida Omar said...

@Boni JLL3 meh beli.. hehe.

Aida Omar said...

@Nurul Iman hehe.. ingatkan apa la tadi eh :)

Aida Omar said...

@babycomel sila2 babycomel kita khatam sama2. hehe

Aida Omar said...

@Natasha yup2 kat situ la.. mmg gila kalau masuk kedai tu kan? dua tingkat pulak tu. hehe. betul2.

Aida Omar said...

@caliph shuriken a'ah caliph aida baru je beli. hehe

Aida Omar said...

@leakedknowledge haha.. lemas eh? tula watak jahat pulak. aiseyman betul :P

Aida Omar said...

@c u m u h a m a ok dear nanti aida like. Chaiyok2.. :)

Aida Omar said...

@Shawn Razaleigh kan? memang kagum abeh le. ang pun boleh buat buku medic nanti :P

Aida Omar said...

@shida'R itu lah buku dia tebal pulak tu.. mmg idea banyak betul kak mimi nie. raspek habis.

Aida Omar said...

@Trah Zain setakat nie baca mmg best.. ayat ringkas dan mudah nak faham. beli lah trah meh kita baca sesama. :)

Aida Omar said...

@azizah :) tula pasal.. bangga gitu tahu. :P tompang rasa gembira.

Aida Omar said...

@paripariputih haha.. opkoz sis sayang sis ketat2 :P

Aida Omar said...

@NURULHANIF a'ah ada sis, boleh cari kat situ. hehe..

Aida Omar said...

@piraaa haha.. tahu xpe, disebabkan bangga tu aida terus je beli. :P

Aida Omar said...

@aisya cari2.. kita baca sesama.

Aida Omar said...

@nia marlissa itu lagi untung.. hehe..

Aida Omar said...

@Mohd Firdaus best macam ala2 cikgu jugak :P

Aida Omar said...

@tirahzairi haha.. boleh saja tirah, suh adik baca kan. :) hehe

Aida Omar said...

@Azhafizah Md Nor tula sudah dibukukan.. pemes sekejap. :)

yusuflaili(Goku) said...

salam;
apa makna sayang cikgu ketat2..?

nana kamarul said...

Comel je tajuk die. Hehehe :D

KorN said...

SAYA bangkang kerana anda tutup muka anda... merajuk dengan aida omar.. huhu

eintan nurfuzie said...

BEST KE CERITANYA? TGK TAJUK CAM BEST

Sop said...

wau! Mrs Yie penulis novel rupanya :)

O CIKTEDDY said...

pergh terbaek la blogger kite..huhu

Aida Omar said...

@yusuflaili(Goku) maknanya dia terlalu sayang.. hihi

Aida Omar said...

@nana kamarul cerita dia pun comey nana.. hehe

Aida Omar said...

@KorN alamak.. haha.. cukup lah korn sorang je yang tahu wajah akak :P

Aida Omar said...

@eintan nurfuzie cerita dia best cik ein.. best seperti tajuk dia jugak..

Aida Omar said...

@Sop hehe.. penulis novel berjaya satu hari nanti :)

Aida Omar said...

@O CIKTEDDY memang terbaik dan ohsem :P

Amirah Raduan said...

sayang katak ketat-ketat.sampai katak tu mati.hehehhehe

Phat said...

aida.. link tu ptt nya bukan blog abg tau..tp abg teror hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar