TUTORIAL : IMAGES MENJADI KABUR


Nampakkan perbezaan images diatas? 
kalau tak nampak jugak try halakan cursor anda pada images diatas
mari kita belajar bersama-sama

Dashboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript 


copy code dibawah ini dan pastekan kedalam ruangan HTML/JavaScript

<style>/* ----- Image opacity effect 2 ----- */.post a img {filter:alpha(opacity=100);-moz-opacity: 1.0;opacity: 1.0;}.post a:hover img {filter:alpha(opacity=70);-moz-opacity: 0.7;opacity: 0.7;}</style>


Dah siap tekan Save dan Preview 

Selesai :)

Lebih banyak tutorial ada DISINI
P/s : Sesuai untuk template denim, mahupun template lain



58 comments:

Azhafizah Md Nor said...

ramai blogger buat tuto ni kan..effect kabur pun nice kan.

C'Jai said...

pernah buat dulu...

Zamani said...

Nice. nak cuba lah.. hehe..

PariPariPutih said...

Teringi gak buat cenggini... tapi kena buat slow2 takut dari kabur terus ilang lak dari pandangan mata ku ini keh keh keh ^^


balas bw sambil balas cium pipi sis aida yg cumil muah muah muha 20x boleh??? he he he ^^

caliph shuriken said...

wahh, ada teknik kabus kt sini, hikk...

Cik tikah said...

kalau dri kabur nk jadi terang? hahaha

Boni JLL3 said...

hehehehe.. nak kaburkan pun ada coding dia ye?? best betul lah..hehehe

cik mun said...

nnti mun cube ye..thanks..

fyna said...

fyna kalau nak edit-edit setting nih memang tak rajin dear. ^^; tapi tutorial nih macam nice je kan. ^^;

Trah Zain said...

rasa cam nak buat, tp bila pikir tuan sendiri xnmpak benda2 kabur ni, xjadik la plak..haha

cik Lilis said...

lis dah buat dah, hihi :D

NAL said...

dah buat :)

Kazen said...

coding tu leh tukar gak kepada kabur kepda jelas :)

Hartina Arssid said...

Teruskan usaha untuk berkongsi info dan juga ilmu dengan blogger yang lain :-)

shida'R said...

shida pun dah pkai tuto ni hehe..nmpak efek sentimntal skit kan hehee ^_^

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wah menarik tutorial nii ;)

KorN said...

macam x best je kalo wat image jadi kabur ni

aswadz said...

kalo gmbr blur nak terangkan camne? ni ada org amek gmbr aku ni. blur jd nyer. kalo bole, nak bg la jd elok. ada idea?

azizah :) said...

menarik sungguh..

Ayie Abas said...

selalu gak ayie tgok blog yg pic entry yg kabur mcm tu..aida... :)

tapi ayie lebih suka yg terang mcm biasa....hehe

lynn kamarul said...

aida, rajin buat tutor kan. hehe menarik ni

Che Rosliza Che mat said...

nice tuto hihihi

afeb pilah said...

thx katak bagi ilmu..ong ong..haha

eintan nurfuzie said...

nicew tuto

lama cik en x terjah blog kawan2 cik en ni..nak tau sebab pe.. kena tengok entry ini
http://www.nurfuzie.com/2012/07/kovensyen-kecemerlangan-diri-dvs-2012.html

PariPariPutih said...

munink sis aida froggie he he he ^^ just to leave u a note


ur name were mentioned here ^^ http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/glow-draw-arts-by-ppp-ko-hade-he-he-he.html

LaLa mhdnor said...

kalau yg sentuh terus hilang ada ada x, hehe

amranaiman said...

oh tdk mataku kabur.. hehe nice tutorial

Aida Omar said...

@Azhafizah Md Nor a'ah akak suka pulak, ada la sikit perhiasan. hihi

Aida Omar said...

@C'Jai :)

Aida Omar said...

@Zamani sila2 zamani :)

Aida Omar said...

@PariPariPutih haha sis.. bahaya kalau gitu. :P macam mana pulak leyh hilang terus tu. 20x? mak aih.. banyak sangat tu sis.. basah pipi aida. hehe

Aida Omar said...

@caliph shuriken haha.. kabus ciptaan :P

Aida Omar said...

@Cik tikah boleh saja cik tikah.. ubah sikit code nya :)

Aida Omar said...

@Boni JLL3 haha.. ape leyh buat semua benda nak bercode2 ha boni oih..

Aida Omar said...

@cik mun ok mun.. silakan :)

Aida Omar said...

@fyna hehe.. tuto nie mudah je fyna kalau nak try :)

Aida Omar said...

@Trah Zain haha.. alahai. :P

Aida Omar said...

@cik Lilis yeah!! :)

Aida Omar said...

@NAL Good Job Nal :)

Aida Omar said...

@Kazen benar tu kazen.. hehe :)

Aida Omar said...

@Hartina Arssid :) Sama2 share untuk diri sendiri jugak nie.. takut lupa. hehe

Aida Omar said...

@shida'R ha kan shida? kita nie selalu je sama.. haha

Aida Omar said...

@ADZA IRDAWATI aka MAK DARA erkkk... mak dara datang komen.. cuweet lah.. terharu aida. thankz sis..

Aida Omar said...

@KorN haha.. mungkin jugak tu korn, ikut pandangan masing2 jugak. tapi kalau blog korn xpyh kot letak, blog korn dah best dan serasi dengan widget yg ada. :)

Aida Omar said...

@aswadz alamak.. yg tu aida tak reti. huk3

Aida Omar said...

@azizah :) menarik tertarik macam jijah.. hehe

Aida Omar said...

@Ayie Abas termasuk blog aida.. hehe. aida pun saje2 je letak tu.. kalau tak mau image tu kabur, cursor tu jgn bagi sentuh. hehe

Aida Omar said...

@lynn kamarul tak jugak sis.. kadang2 malas. haha.. nie tgh rajin je buat. :P

Aida Omar said...

@Che Rosliza Che mat trimas dear :)

Aida Omar said...

@afeb pilah welcome afeb.. :) ong2.. haha

Aida Omar said...

@eintan nurfuzie thankz cik ein.. :) terjah sana jugak..

Aida Omar said...

@PariPariPutih maaf sis lambat.. ok aida terjah sana :)

Aida Omar said...

@LaLa mhdnor ada je lala, dengan lala sekali hilang kang :P

Aida Omar said...

@amranaiman haha.. alamak mata dah kabur. thankz ayam penyek :)

PotiaCasaDelarossa said...

Ni lah.. entry macam ni buat blog Aida laris di pasaran... im Glad hav someOne like u.. keep it up..

~~oOpEt~~ said...

waa.. teknik terbaik ni :)

Aida Omar said...

@PotiaCasaDelarossa Laris ke potia? biasa2 je la.. blog potia lagi penuh widget kot.. chaiyok2.. <3

Aida Omar said...

@~~oOpEt~~ ehehe.. meh2 try ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar