PONDOK TELEFON AWAM YANG UNIK


Lama dah tak update entry berbaur pelik, menarik dan tertarik. Setelah menjelajah keserata google
akhirnya jumpa juga bahan nak buat entry, so macam biasa aida akan share dengan korang semua, tapi tak pastilah kot korang dah pernah lihat or terbaca dimana-mana blog ke kan.

Ingat tak pondok telefon awam? macam mana bentuk pondok telefon awam kat negara kita?

huduhnya lahai :P

paling cantik kot kat malaysia


Tu gambar-gambar public phone dekat Malaysia, biasalah orang Malaysia nie memang tangan gatai sikit atau nama sainstifiknya 'vandalisme' sebab tu jadi lagu tu.

Dekat bawah nie ada beberapa gambar public phone negara lain, memang cun dan menarik. 
Jom kita lihat sama-sama
Sila tekan Read More :)


Alaska

Brazil

London
China
Japan

Russia

Toronto

Uganda (telefon bergerak barangkali :P)

Soa Paulo

Brazil
Brazil

Korea
Brazil


smart kan? dekat Uganda tu paling tak tahan :P tapi untung juga la ada public phone bergerak lagi. 
aida suka Hello Kitty tu comey je rasa.. ce bayangkan kaum adam yang guna, lagi nampak 'jambu' hik3. Korang pulak suka yang mana?


p/s : kalau dekat Malaysia buat macam nie pun ok jugak kan?


75 comments:

azizah :) said...

wahhh cool! kreatif org yg mencipta ni kan.. kalau kat malaysia ni habis dah..tak selamat..huhu

Boni JLL3 said...

kat Malaysia ni, orang tak berani nak buat design cantik2 sebab dah tau dahm kompem akan jahanam lepas tu

cik mun said...

cantik..tp skrang org dah jarang gune public phone..

Trah Zain said...

klau kat m'sia wt cmni jgk, botak la kepala kerajaan main dgn geng2 vandelisme ni..haha

noornazuha said...

nape la kat Malaysia kat tak kreatif mcm tu ek...:)

.: iEyLa :. said...

style laaa...kat m'sia dh nak pupus kot public phone kan yunk.. :)

amranaiman said...

cool sgt menarik :)

deno said...

alahai.... mmg sgt unik!!! :)

mumui said...

yg kat russia tu cam kena makan je.. hehe

Azhafizah Md Nor said...

ohsem!kalau kat malaysia macam ni..dah rupe tong sampah kot

thomas said...

Nice post,mcm2 jenis pun ada.

Amirul Verdasco Nadzri said...

kalo aku,aku pakai yg hello kitty tu.. nak nampak jambu punya pasal wlpn diri sendiri tak jambu langsung..hahaha

Sop said...

wah, menarik
kalau kat malaysia agak2 tahan lama tak? hehehe

shida'R said...

lawak lah tgk heheee ^_^

Kazen said...

yg japan tu menarik sbb designnya begitu kreatif. kalu dari jauh mmg xtahu itu adalah public phone

caliph shuriken said...

klau ada kt sini diorg wt tampal2 iklan jaa, huh...

leakedknowledge said...

wow terbaik la..tp klu nk compare dgn pondok tel malaysia punya, maluuu la pula:P

Cik Rongoks said...

yg kat china tu comel ^^

eintan nurfuzie said...

ORG LUAR MMG KRETIP.. NPE KITA X SKRETIP DEPA KAN?

✰ BbyzyЯaRoxx ✰ said...

suka yg braaazil, mueheheh!
bila di tenung2 dan ditengok2, rasa malu pulak, public fong kiita dah macam kehapa =.=

aswadz said...

kalo buat kat Malaysia, confirm x sampai seminggu dah kena conteng. x pun jahanam terus.

yusuflaili(Goku) said...

salam;
Betu kata setengah pengomen..buat cantik2 tak guna juga..nanti pasti ada tangan2 kreatif akan mengubahnya.

dhiashahida said...

kita datang sini follow awak...
sengsara tgk public phone kat negara ni..:) org kita kreatif sgt..hehehe

Encik Zaharin said...

tangan gatal org malaysia ni..sedih tgk public phone sini hahaha

Kathy Rbain said...

wah..baru akak tau? hehehehe..

aisya said...

wahhhh.. mcm2 ada..

entah apa la yg orang malaysia ni dengki sgt tgk pondok telefon ni kan sis? huhu

tirahzairi said...

kt malaysia smua xguna public phone dh...semua kt finger tip...hihi

EmyAyaNurisya said...

"cantik" sangat lah pondok telefon tu . ish2 .
sama sama lah kita menjaga harta benda awam yea :))
( peringatan untuk saya juga) hee

Hartina Arssid said...

Sis tetap pilih buatan Malaysia tp bukan yg 1st pic tu. 2nd pic tu cool and simple just nice problem nye ada sesetengah rakyat Malaysia tak tahu nak menghargai kemudahan yang telah disediakan at least kalau kredit top up habis bole guna public phone kan...renung2kan bersama.

Peace
www.mylittlewing12.com

Ayie Abas said...

kat malaysia dah canggih ...aida..
budak2 sekolah pun dah pakai hand phone...dah tak pakai public phone sgt...hehe3

p/s: slmt menyambut ramadhan..aida ^__^

~~oOpEt~~ said...

sgt menarik la :D

GBM said...

msyrkt mlysia xpandai nak hargai kemudahan yang kerajaan sdiakan. bila nak guna barulah tercari2.. btw.. yang otak tu nampak mcm owsome! scary pun ad. haha

Outbound di malang said...

salam kenal ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya!

Cikgu Hairul said...

Nak buat di Malaysia 1500 tahun lagi pun belum tentu mampu terbuat. Orang Malaysia kan kreatif menjahanamkan harta orang.

Aida Omar said...

@azizah :) haha.. mmg cool kan jijah. tu la habis punah.

Aida Omar said...

@Boni JLL3 kan boni? rugi duit negara je. haha..

Aida Omar said...

@cik mun kat Malaysia memang dah jarang org guna.. tapi masih ada yg guna. :)

Aida Omar said...

@Trah Zain haha.. lepas tu ada la segelintir yg marah nanti kerajaan naikkan tax ke ape. :P

Aida Omar said...

@noornazuha Malaysia kreatif cuma rakyatnya lagi kreatif, tu yg susah nak buat tu :P

Aida Omar said...

@.: iEyLa :. a'ah ada yg tinggal tiang je ieyla. hehe

Aida Omar said...

@amranaiman terimas amra :)

Aida Omar said...

@deno hehe.. unik dan cool :)

Aida Omar said...

@mumui kene makan dek jerung. hehe..

Aida Omar said...

@Azhafizah Md Nor haha.. fiza, gelak akak baca komen fiza.. itu tidak mustahil kan fiza.

Aida Omar said...

@thomas trimas thomas.. tula mcm2 jenis ada. :)

Aida Omar said...

@Amirul Verdasco Nadzri pasal tak nampak jambu tu yg pakai hello kitty eh amirul? baru terserlah jambunya. haha.. gila lah :P

Aida Omar said...

@Sop paling lama mungkin setahun kot.. haha.. tu pun mesti dah jadi ala2 papan iklan :P

Aida Omar said...

@shida'R lwk pulak eh shida.. hehe

Aida Omar said...

@Kazen tula kan tradisional sungguh design dia.

Aida Omar said...

@caliph shuriken tula pasal.. iklan bersepah2 sekarang.. bukan kat public phone je kat sign board jalan pun penuh. huh!

Aida Omar said...

@leakedknowledge kikiki.. tercompare lah pulak :P

Aida Omar said...

@Cik Rongoks hello kitty ^^

Aida Omar said...

@eintan nurfuzie org kita kreatif sebenarnya tapi tak pernah nak tunjuk.. hehe.. lagi pun org kita byk bazirkan waktu buat benda tak berfaedah. :P

Aida Omar said...

@✰ BbyzyЯaRoxx ✰ mmg citarasa zyraroxx gitu kan? :P tula.. sian je tgk tapi ada jugak la lawa nampak moden.

Aida Omar said...

@aswadz tula.. membazir je buat. Rakyat tak reti jaga. huhu

Aida Omar said...

@yusuflaili(Goku) masalah tersangat kreatif T_T hehe

Aida Omar said...

@dhiashahida thnzk dhia.. nanti aida pi blog kamu. Hihi.. sengsara tgk eh. :P

Aida Omar said...

@Encik Zaharin gatal sampai susah nak garu.. memang sedih en. zaharin. hehe

Aida Omar said...

@Kathy Rbain hehe.. akak nie ^^

Aida Omar said...

@aisya itu la pantang tgk public phone baru mesti jeles pastu dah jeles pi lukis sana sini, roboh sana sini.. huhu

Aida Omar said...

@tirahzairi ada juga tapi tak ramai yg guna.. guna time kecemasan gitu.

Aida Omar said...

@EmyAyaNurisya pesanan yg sangat berguna.. peringatan utk aida juga :)

Aida Omar said...

@Hartina Arssid betul tu sis.. ada juga public phone yg cantik dekat Malaysia nie, tapi tu la rakyat tak bertanggungjawab yg malang tu.

Aida Omar said...

@Ayie Abas betul tu abg ayie tak macam zaman kita dulu. hehe. Salam Ramadhan abg ayie ^^

Aida Omar said...

@~~oOpEt~~ :) tq oopet..

Aida Omar said...

@GBM yg tu aida setuju, bila susah sibuk cari.. scary tapi awesome kan.

Aida Omar said...

@Outbound di malang salam kenal juga.. setuju. Baik nanti aida terjah sana.. :) trimas outbound.

Aida Omar said...

@Cikgu Hairul haha.. betul2 baru bina separuh dah jahanam kot.

O CIKTEDDY said...

tgn terlebih kreatif -,-

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kat m'sia orang2 awam yang buat public tu jadik unik :)

SunnyFunny said...

uniknya . okaay gaxx kalau buat kat mlysia . mesti ohsem ! :)

Aida Omar said...

@O CIKTEDDY hehe.. standard warga malaysia :)

Aida Omar said...

@Nurul Husna Mohd Hassan kan? haha.. sampai hilang ganggang :P

Aida Omar said...

@SunnyFunny memang ohsem tapi tula ramai perosak..hik3

kemey said...

y malaysia xbuat mcm ni,anybody wan 2 propose?kn janji ditepati hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar