RABU YANG BISU #24



"10 jam kerja menghadap PC + on9 dirumah = Rabun/Pening"

Sambungan dari entry Rabu Yang Bisu #19
p/s : Buku biru yang berlambak tu adalah buku banci orang-orang asli

44 comments:

Nyue said...

ahahahahah...mghadap pc buat keje penat....tp buat keje sebaliknya..xpun..eheheh

Fatihah said...

10 jam mengadap pc? fuyohh :D

Phat said...

+ sakit bahu

leakedknowledge said...

girl ke dua dari kiri tu mcm emo jer..haha takut tgk renungan nyer ..haha

diera_nadiera ulalaaa~ said...

10 jam keje ngadap pc je?
ayookk..kalau diera, da juling mate :) hikhikhik

PariPariPutih said...

Aida: Kat office punya ngadap PC memang selalu PENING... tapi kat blog tak pulak keh keh keh ^^ (buat muka stok sengal :P)

Hartina Arssid said...

mau tersembol bijik mate 10 jam kalo akak mesti dah bantai membuta hehehe...


www.mylittlewing12.com

azizah :) said...

ayoyo..xleh mhadap saja.. kena exercise sikit..kalau tak mesti kepala tingtong!

eintan nurfuzie said...

KOJE SAMPAI CMTU KE?

yusuflaili(Goku) said...

salam;
Key-in data dan maklumat penduduk org asli..kerja ini memang membinarkan biji mata..

shida'R said...

entri paling xpenah mis tiap2 hari rabu,.....wakakak....

thomas said...

kalau 10 jam mengadap screen tu memang overlah.

Nurul Husna Mohd Hassan said...

tiap2 tahun kena tambah power spek mata :)

Ayie Abas said...

mengadap pc lama2 memang mata boleh rabun...ayie juga mengalaminya...mcm2 cara ayie lakukan nk atasinya...

pakai cermin mata hitam laa...last sekali yg paling mujarab....pakai celak di bawah mata...

mula2 hanya nk amalkn sunnah nabi saja...tapi x diduga berkesan atasi masalah yg ayie hadapi selama ini...al hamdulillah. ^__^

L said...

keluar la.. hik3..=D

KorN said...

semua orang ade 24 jam... so pandai2 la bhagikan.. jgn nak ngadap pc jer... x elok untuk mata

Boni JLL3 said...

tau takpe.. boleh pening kepala+mual2 macam orang mengandung tu rasanya

sop said...

itu yg sop lalui... kat opis ngadap komputer blk rumah layan laptop.. iks iks iks :)

Kazen said...

dalam gambar nie mana satu aida?

Cik Sweet Pea said...

pengsan hokeh kalau lama macam tuh

CekbOlat-bOlat said...

pehhh.. mau berkerak mata nii

tirahzairi said...

sape menjeling tue?

Aida Omar said...

@Nyue tau xpe nyue.. bila buat kerja apa pun seksa.. haha

Aida Omar said...

@Fatihah hik3.. selagi data tak siap key-in T_T

Aida Omar said...

@Phat ha betul tu abam phat.. tengkuk pun sakit jugak. hehe

Aida Omar said...

@leakedknowledge muka tension tu.. haha..

Aida Omar said...

@diera_nadiera ulalaaa~ hehe.. yup diera, tula hampir juling jugak nie. :P

Aida Omar said...

@PariPariPutih haha.. kat blog kita santai2 kalau kerja kita pulun habis habisan.. tu yang pening tu.. (padahal...)

Aida Omar said...

@Hartina Arssid haha.. aida pun waktu rehat selalu jugak membuta :P

Aida Omar said...

@azizah :) kadang2 ponteng jugak jijah.. sebab kepala sudah tingtong.. nasib baik pemandangan tempat kerja best.. bukit2.. :)

Aida Omar said...

@eintan nurfuzie seminggu tu 3 hari mesti menghadap pc :) tak la seminggu tu direct.. hehe

Aida Omar said...

@yusuflaili(Goku) ha.. kan yusuff.. sakit kepala dibuatnya. Kena pulak bil. anaknya banyak.. haiyaa!! :)

Aida Omar said...

@shida'R sebab.. entry macam nie ringkas dan padat. hehehe (sah pemalas)

Aida Omar said...

@thomas dalam 10 jam tu ada jugak curik2 pandang tempat lain. hehe

Aida Omar said...

@Ayie Abas sunnah nabi.. aida pun nak try jugak la.. thankz abg ayie bagi tips bermanfaat nie.. :)

Aida Omar said...

@L hehe.. yup aida pun kadang2 keluar juga :)

Aida Omar said...

@KorN apabila adik korn beri nasihat.. hehe.. akan dipatuhi :)

Aida Omar said...

@Boni JLL3 nie mesti pernah mengalaminya kan? tau xpe.. kalau dapat tidur memang best :P

Aida Omar said...

@sop hehe.. tak dapat hadap laptop hadap hp pulak. kalau tak pening tak pe abg sop.. on je eh. hehe

Aida Omar said...

@Kazen dalam gambar nie aida tak ada kazen.. hehe.. :)

Aida Omar said...

@Cik Sweet Pea pengsan jugak kadang2.. pengsan dalam surau :P

Aida Omar said...

@CekbOlat-bOlat tudia bolat sampai berkerak. haha

Aida Omar said...

@tirahzairi kawan aida tu.. hehe.. penat barangkali.. plus tension. :P

caliph shuriken said...

dh lama sy x wt en3 rabu yg bisu, hukk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar