RABU YANG BISU #17



"Apabila orang bandar pertama kali kena turun tanam padi"

p/s : Sentiasa ingat kenangan ini ^^ 


49 comments:

Search ilmu said...

Wah becocok tanam rupanya ehhe

Arol Mubin said...

Mesti seronokkan? Pengalaman baru dalam hidup. Bilalah Arol boleh dapat peluang cmnie. :)

CikPuan Azizah said...

best kan... tapi takut ada pacat..ee geli!

CikPuan Azizah said...
This comment has been removed by the author.
Saya mEmang suka Menuliz:D said...

best oo..rumah nenek reena betul-betul depan sawah..memang kalau org tuai padi..sawah kosong lepas tu selalu petang2 angin tiup apa lagi turun ke sawah main layang2..x ingat pacat dah waktu tu...hehehe..=)

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

best oo..rumah nenek reena betul-betul depan sawah..memang kalau org tuai padi..sawah kosong lepas tu selalu petang2 angin tiup apa lagi turun ke sawah main layang2..x ingat pacat dah waktu tu...hehehe..=)

ZORA said...

woo...ini baru namenye keharmonian...

shida'R said...

hohooo..habislah lmpur.... :D

♥ Nana BamBam ♥ said...

mesti best kan ? huhu

Azhafizah[フィザ] said...

teringin gak nak turun kat sawah..tak pernah lagi buat keje camni..nak jumpe sawah pun payah..sapelah adekg dekat sawah kan..so fun la kalau dapat turun ke bendang

aisya said...

wah, untungla.. dapat jugak merasa pengalaman mcm ni.. hehe

-SUPERGIRL- said...

mandi lumpurr lah skalii . bagus utk kulit . haha

steffany daph said...

hehhee.. takut lintah pula pi kawasan paya ini. XD

CekbOlat-bOlat said...

kat mana ni ? wakakak.. syok kan :)

C i k P i p i T e m b a m said...

wahh untunglaa.. kita lagi taktahu apa. haha. tak penah rasa mcm mana tnam padi. org KL lah katakan. HAHHAHA. *nyampah

mommyYen said...

ooo..ikut menanam padi ye?seronok kan..?

mommyYen said...

ooo..ikut menanam padi ye?seronok kan..?

Cik Sweet Pea said...

walau umah kite kat sawah padi...kite x penah pun turun g kat bendang....huhuhu.....(truk kan kite nie)

Teesaz said...

eheh..erk..ade pacat tak? lintah?..hehe

ShahzCudin said...

pengalaman best ni..xpernah rasa lagi..

yusuflaili(Goku) said...

apabila org bandar turun tanam padi alamat abislah anak padi tu....

Arra Ahmad said...

turun bendang eh??:)

aiNa yaZiD said...

turun bendang... wah seronoknya.. aina tak de peluang nak rasa g bendang lagi. huhu.. insyaallah one day nak cuba! :)

caliph shuriken said...

kecik2 dulu dh puas main bendang, hukk...

Aida Omar said...

@Search ilmu hehe.. bercucuk tanam padi :)

Aida Omar said...

@Arol Mubin memang seronok habis pun arol.. mula2 tak mau last2 best. hehe.. tak pe nanti carik bini rumah dekat sawah erk :P

Aida Omar said...

@CikPuan Azizah nie tak de pacat pun jijah.. petak sawah moden nie. haha

Aida Omar said...

@Saya mEmang suka Menuliz:D bestnye.. mesti tenang je kan.. dengan suasana hijau nya.. waaa jeles dengan reena..

Aida Omar said...

@ZORA keharmonian antara manusia dengan tumbuhan.. :)

Aida Omar said...

@shida'R hehe.. penat time nie.. kejang kaki :P

Aida Omar said...

@♥ Nana BamBam ♥ sangat2 best :)

Aida Omar said...

@Azhafizah[フィザ] aida pun sekali je turun nie.. tapi nie pun bukan dekat kampung dekat mardi upm serdang je.. haha. time nie sedang stdy. :)

Aida Omar said...

@aisya memang bertuah dapat merasa pengalaman macam nie..hehe

Aida Omar said...

@-SUPERGIRL- haha.. lumpur nie tak bagus untuk kulit.. (padahal taknak)

Aida Omar said...

@steffany daph yang nie memang konpem tak de lintah steffany.. sebab ini petak sawah moden mardi punya. hehe

Aida Omar said...

@CekbOlat-bOlat dekat mardi serdang bolat.. memang syok habis. hahaha.. jakun le katakan.

Aida Omar said...

@C i k P i p i T e m b a m haha.. nie sawah dekat KL le nie? jangan tak percaya pulak. hahaha

Aida Omar said...

@mommyYen a'ah mommyyen turun padang sekali.. sangat seronok. hehe

Aida Omar said...

@Cik Sweet Pea haha.. tu namanya tak heran dah.. hari2 tgk. :P

Aida Omar said...

@Teesaz dua2 tak de teesaz.. pasal nie petak sawah moden..haha. kalau tak berkira2 nak turun jugak..

Aida Omar said...

@ShahzCudin pengalaman untuk orang bandar yang tak pernah turun tanam padi shahz..haha

Aida Omar said...

@yusuflaili(Goku) hahaha.. kan? memang tak menjadi lah gamaknya..

Aida Omar said...

@Arra Ahmad nie tempat mardi jalankan penyelidikkan sebenarnya.. tak la bendang sangat pun.. :)

Aida Omar said...

@aiNa yaZiD haha.. nie tempat tanam padi milik mardi je aina.. aida stdy time tu kena join program tanam padi :)

Aida Omar said...

@caliph shuriken ala..caliph memang lah.. aida kalau jumpa padi macam jumpa aiskrim magnum..haha.. jakun punya.

gnesop poseng said...

lamanya tak cedong (bahasa ganu bajak sawah) last sekali Sop bajak sawah masa tingkatan 2 or 3.. susah nak rasa skrg nih.. kat kg pun dah x ada bajak sawah.. huhuhu

BlueiceButterfly said...

~bestnya..pengalaman baru tue..hehe :)

Aida Omar said...

@gnesop poseng bahasa ganu cedong erk.. baru tahu, hehe.. best nye ada kampung ada sawah. hehe.. betul2 skrg semua dah moden.

Aida Omar said...

@BlueiceButterfly sangat2 baru dan best.. hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar