Palestin Diiktiraf Sebagai Negara Oleh PBB : Welcome To Palestine


Tiada kata yang boleh diungkapkan melainkan SubhanaAllah, Alhamdulillah, Allahuakbar, apabila mengetahui bumi Palestin yang acap kali bergolak ini telah diiktiraf sebagai sebuah negara oleh PBB atas undian seluruh dunia yang kelihatan memihak kepada Palestin. 

29 November 2012 yang juga jatuh pada hari Jumaat penghulu segala hari pastinya mempunyai satu nilai sejarah yang paling bermakna buat seluruh Umat Islam didunia terutamanya warga Palestin dan bagi sekutu Zionis ini merupakan kekalahan diplomatik paling memalukan.


Palestin menang majoriti dengan sokongan 138 negara, 9 membangkang dan 41 negara lagi berkecuali. Sebenarnya kalau nak diikutkan Palestin sepatutnya sejak azali lagi adalah sebuah Negara yang diiktiraf tapi disebabkan zionis nie menganggu gugat dah dia pulak yang diiktirafkan (sejak bila ntah Israel ada negara) 


click Entry Penuh click sini untuk melihat senarai penuh negara-negara yang menyokong, membantah dan berkecuali





dan


Walaupun Palestin sudah diiktiraf sebagai sebuah Negara didunia perjuangan mereka masih perlu diperkukuhkan dan dipermantapkan lagi sehingga Palestin benar-benar berjaya menyingkir puak zionis jauh dari Palestin atau bahasa mudahnya halau keluar negara. Aida tertarik dengan satu komen dekat Facebook 

"kenapa Amerika tak tumpangkan negara dia je untuk Israel kan senang dia orangkan kamceng nie tak sibuk kacau negara orang lain"

haha tergelak baca komen dia, dah memang sejak azali lagi Israel nie macam tu bukan hari nie je. 

sebelum pengumuman

selepas pengumuman

sebelum pengumuman

selepas pengumuman (terima jelah ea bang seadanya)

dan akhirnya sebuah kerusi mewakili Negara Palestin dibawa masuk ke dalam dewan PBB
Alhamdulillah..


Panjang kemain entry Aida hari nie, xcited barangkali ke cemana? haha.. walaupun sampai sekarang Israel masih menembak sana sini tapi dengan peristiwa ini mungkin warga Palestin semakin gagah dan bersemangat untuk terus merampas kembali tanah air mereka dan Merdeka secara keseluruhannya. 

Bangga jadi rakyat Malaysia dan punya PM yang bagus, hari tu Mindanao sekarang Palestin, PM juga berjanji akan mewujudkan kedutaan pertama Malaysia di Palestin. Semoga dipermudahkan yang baik kita sampaikan yang buruk kita simpan baik-baik :)

Jangan lupa tengok bola malam nie :P


Kredit penuh :
P/s : Palestin anda kini tidak keseorangan lagi :) Welcome To Palestine yeahh!!




62 comments:

Arrien ::@man!:: said...

Alhamdulillah,akhirnye palestine sudah menjadi sebuah negara :)

deno said...

bersukur dilahirkan di malaysia... deno sentiasa berdoa agar rakyat palestine bebas seperti kita di malaysia :)

Nurfaezah Abdullah said...

Alhamdulillah.

baru tau psl news ne (kedapatan x watch news di TV hehe).

U.S x sokong? not a surprise *ktw sinis*

Anonymous said...

pozyczki pozabankowe forum
chwilówki szczecin
kredyty chwilówki lublin
kredyt bez bik
pożyczki bez bik
więcej na ten temat
kredyt bez bik

tirahzairi said...

anon ke spam tue aida?

Sop Nama Saya said...

sama2 kita doakan agar palestin akan kekal aman.. amin

cik mun said...

alhamdulillah..

Misz Fazie said...

malam tadi tengok dekat nightline pasal ni. alhamdulillah kemenangan berpihak kepada umat Islam. Subhannallah. Allahuakbar.

diera_nadiera ulalaaa~ said...

alhamdulillah. :') sgt bersyukur..saudara seislam dgn kita akhir mendpt kemerdekaan sebgaimana yg dah lma kita rsa. :') alhamdulillah..alhamdulillah..

azizah :) said...

Allahuakbar! Alhamdulilah3x... akhirnya Palestin mendapat kemerdekaan setelah bertahun2 lamanya...syukur..

shidaR said...

amin :)

Bee Haa said...

alhamdulillah.. allahuakbar..

Pink Tulip said...

alhamdulillah :)

KorN said...

teruja korn bace entry ni sampai abis. Alhamdulillah untuk Palestine

boni kacak said...

Alhamdulillah.. semoga palestin akan terus memperoleh kejayaan lepas ni..amin

Leeza dayasari [santai leeza] said...

yeah palestin .....
kita teruskan doa utk mereka.

Emas Putih said...

Alhamdulillah

-meeSUPERGIRL- said...

Alhamdulillah .. berkat umat islam seleruh dunia bersatu .. Allah mendengar doa kita semua ;)

kyo_9 said...

hmm..
sedih sket bila tengok ada negara Islam yg pilih ntk jadi negara berkecuali..

zulhilmi tempoyak said...

Alhamdulillah.. at least ad suara yg bleh diwakilkan dalam tu. huhuhu

ewan boyz said...

Alhamdulillah,palestin diiktiraf sebagai sebuah negara,harap palestin maju kehadapan...insyaallah

Phat said...

alhamdulillah..

Tinta Lana said...

Assalammualaikum aida.

Actually, lana lambat tahu pasal ni. Since keja, tak sempat tengok n baca berita..

Dari bloggers jugak baru lana tau,huhuhu.

Kejayaan pertama ni mudah2an membantu pendakian kejayaan yg strusnya..insyaAllah :)

Shasha Yacob said...

waa . go go pelestine, pelestinn pasti boleh,

Shasha Yacob said...

wh, hidup pelestin. eh eh singapore xsokong pelestin erk, jaga engko.

Aida Omar said...

@Arrien ::@man!:: Alhamdulillah berkat doa seluruh umat Islam dan atas keizinanNYA :)

Aida Omar said...

@deno sangat bersyukur :) Amin.. Hope begitu juga moga mereka dapat rasa macam mana kita rasa :)

Aida Omar said...

@Nurfaezah Abdullah hehe.. tak pe dunia maya pun boleh sampaikan berita terkini juga :) tahu xpe not a surprise lah malah kalau dia sokong itu satu kejutan besar :P hehe..

Aida Omar said...

@tirahzairi yang nie tak spam pulak tirah.. selalu masuk dalam spam. Dah lah tak faham. haha..

Aida Omar said...

@Sop Nama Saya In Shaa Allah abg sop.. mari sama2 doakan :)

Aida Omar said...

@cik mun syukran :)

Aida Omar said...

@Misz Fazie terharu plus rasa gembira kan bila tengok berita tu :) Alhamdulillah..

Aida Omar said...

@diera_nadiera ulalaaa~ :) Sangat2 bersyukur, kita pun rasa gembira apa ntah lagi mereka ^^ Syukran..

Aida Omar said...

@azizah :) hope kemerdekaan yang sempurna akan dapat Palestin kecapi satu hari nanti :)

Aida Omar said...

@shidaR :) amin jugak shida..

Aida Omar said...

@Bee Haa Allahuakbar :)

Aida Omar said...

@Pink Tulip :) Alhamdulillah..

Aida Omar said...

@KorN teruja eh korn.. hehe. Akak pun teruja nak share jugak :) Alhamdulillah..

Aida Omar said...

@boni kacak amin ya Rabb.. In Shaa Allah..

Aida Omar said...

@Leeza dayasari [santai leeza] betul kita kena selalu mendoakan kesejahteraan mereka dan juga umat Islam dinegara bergolak yg lain :)

Aida Omar said...

@Emas Putih :) teruja

Aida Omar said...

@-meeSUPERGIRL- bersatu padu itu lah yang akan membuatkan kita semakin berjaya :) setuju dengan mee.. Alhamdulillah..

Aida Omar said...

@kyo_9 apa boleh buat mungkin pemimpin dia punyai sebab2 tertentu.. its ok kemenangan tetap milik Palestin :)

Aida Omar said...

@zulhilmi tempoyak betul2 bertambah satu negara Islam lagi :)

Aida Omar said...

@ewan boyz Alhamdulillah.. InSyaaAllah moga2 itu yang kita mahu :)

Aida Omar said...

@Phat Alhamdulillah :)

Aida Omar said...

@Tinta Lana Waalaikummussalam lana.. Dunia Maya sekarang pun dah banyak update berita2 terkini kan lana. hehe.. mudah je sekarang. InsyaaAllah moga2 ini menjadi batu lompatan untuk Palestin terus maju :)

Aida Omar said...

@Shasha Yacob yeah!! InsyaaAllah doa banyak2 :)

Aida Omar said...

@Shasha Yacob haha.. jaga engko eh? bahaya nie.. :P

lynn kamarul said...

syukur.. atas kehendak Dia jugak

aLamS LegacY said...

alhamdulillah kemenangan semakin berpihak pada Islam...
alamS Legacy

shasha yacob said...

hidup pelestine. !

caliph shuriken said...

alhamdulillah.. akhirnya, kemenangan utk palestin ^^

*sori baru sempat singgah sini...

Azhafizah Md Nor said...

Alhamdulillah.

ahsfantasy24 said...

Subhanallah, allahuakbar..
mencari tentang palestine, jumpa blog ni,
salam kenal, salam ukhuwah :)

Aida Omar said...

@aLamS LegacY Alhamdulillah.. moga Islam terus gemilang dunia dan akhirat :)

Aida Omar said...

@shasha yacob Yeah!! Hidup Palestine :)

Aida Omar said...

@caliph shuriken kemenangan untuk semua umat Islam :) Eh tak pe lah caliph.. caliph bz kot.. hehe

Aida Omar said...

@Azhafizah Md Nor Alhamdulillah.. syukran :)

Aida Omar said...

@ahsfantasy24 Berjumpa kita dalam pencarian Palestine ea :) salam kenal dear.

ahsfantasy24 said...

alhamdulillah :)

Aida Omar said...

@ahsfantasy24 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar