Blog Review : 5 Blog Bertuah Giveaway Dot My


Seperti yang telah dijanjikan kepada semua peserta Giveaway Dot My aida akan review 5 blog bertuah yang telah dipilih oleh Kazen, Shida dan juga Uzu, makanya dengan kata sepakat itu telah meletakkan 5 blog bertuah ini untuk direview :

1. Cik Fie
2. Nisa Shahrien
3. Shasha Yacob
4. Nurhanim
5. Hazirah Muslim

Tahniah buat mereka berlima dan tahniah juga buat 3 blog yang berjaya mendapatkan 3 Domain Dot My serta blog yang direview oleh Shida dan juga Uzu.

1. Cik Fie


Aida suka header simple blog Cik Fie nie dengan mutiara kata berunsurkan Islamik tu, lagi-lagi ada tulisan khat Bismillah :) Sebenarnya Cik Fie nie lagi retis dari Aida follower dia je 3K rasa macam tak layak je nak review dia kan? hehe.. Tak silap Aida lah Cik Fie nie mula berblogging pada 29 Februari 2011 kiranya Cik Fie sudah setahun 9 bulan bertapak dalam dunia blogging. Majoriti entry Cik Fie juga berunsurkan Islamik i loike. :) Dan Cik Fie nie juga baru sahaja berdomain dot com. Tahniah dear. So apa lagi mai pakat terjah Cik Fie :)

2. Nisa Shahrien


Aiyoo chocolate telan air liur sat.. Blog nie first time aida pi aida terus terpikat dengan background warna peach putih ala-ala pink, cantik pulak warna tu. Blog milik Nisa Shahrien nie mempunyai 126 follower dan start berblogging pada 1 December 2011 genap setahun usia blog dia. Tahniah dear :) Majoriti entry Nisa Shahrien mengenai kisah peribadi, dan pengalaman beliau sendiri, bagi aida blog Nisa Shahrien sangat-sangat simple, santai, tiada unsur yang berat paling syok entry dia ala-ala pantun gitu. Teruskan berblogging dear. So apa lagi mai pakat terjah Nisa Shahrien :)



opss.. ok ok i dont touch ur Superman :P haha.. happy pulak masuk blog Shasha nie, dengan warna background yang soft menenangkan hati je rasa :) Blog biru laut ini mempunyai 470 Follower dan mula berblogging pada 1 Februari 2012.. Newbie lagi tapi dah punya follower yang ramai. Good Jobs dear. :) Entry juga berkisarkan peribadi dan pengalaman sendiri. Mengikut maklumat yang ditulis Shasha dia baru berumur 16 tahun comel pulak. Tak percaya? meh rami-ramai pakat terjah Shasha Yacob :)



Kemain ekslusif header dia kan? masuk-masuk je blog Nurhanim nie terus rasa nak goyang kepala pasal ada lagu best :P kalau bukak blog Nurhanim saja tak pe lagi lah. hehe. Blog Nurhanim mempunyai 233 Follower dan mula berblogging pada 1 December 2012, pun newbie juga tapi dah ada blog yang cantik. Entry Nurhanim pun berkisahkan peribadi, pengalaman sendiri dan Nurhanim juga seorang yang rajin menyertai GA, Segmen, Contest memang terbaik :) Nurhanim baru berumur 14 tahun bakal menghadapi PMR untuk tahun depan. So apa lagi mai pakat terjah blog Nurhanim :)



Sedap nama pemilik dia Hazirah Muslim, mempunyai 423 Follower dan mula berblogging pada 23 November 2011 setahun dah beliau berblogging. Hazirah Muslim juga rajin join GA, Segmen dan Contest tabik spring :) Rasa aida lah Hazirah Muslim nie pandai edit blogskin, tengok pada blog dia saja dah tahu.. so kalau korang nak mintak tutorial/edit mengenai blogskin mungkin boleh tanya beliau. Blog beliau memang comel, paling aida suka dekat blog beliau tang dashboard tu cute pulak tengok. Tak caya meh pakat terjah blog Hazirah Muslim :)

Kesimpulannya depa berlima memang awesome dan terbaik, Aida doakan mereka akan menjadi blogger yang bagus satu hari nanti. 
In Shaa Allah. 

P/S : Aida memohon jasa baik korang semua yang memang dah baik sejak azali lagi terjah mereka berlima kalau boleh follow mereka sama :) Thankz u all. Pada blog yang direview kalau ada maklumat yang salah inform ea? main pakai skodeng je tu. hehe.. 


53 comments:

Cik Fie said...

Fie nie mula berblogging pada 29 Mei 2011 ? Bukan 29 Mei 2011 la tapi 28 Februari 2011 . Haha . Kiranya blog saya dah 1 setahun 9 bulan lebih kurang camtu . Ape2pon Thanx Sis ! :)

ayut said...

:) tahniah bt 5 blogger tu...dpt review dr Aida dh.

Pena Menari said...

Wah, tahniah...hehhe

cik mun said...

nnti mun terjah ye..

Nur hanim said...

Hehe sebenarnya hanim dah lama ada blog cuma tak active je. Btw thanks sebab puji :)

azizah :) said...

wahh tahniah...dapat review dr retis aida :)

Cik Syida said...

Bestnye blog kne review.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

jom lah serbu...

NIA SI DRUMSTICK said...

dah folo semua aida..:)

boni kacak said...

wah..tahniah buat blogger2 tersebut..hehehehe

lynn kamarul said...

tahniah semuanya telah selamat di riview oleh aida.. nak terjah jugak la

PORUMAN said...

rajinnya awk review blog org lain... nak terjah kelima-lima blog hebat ni skrg..

Ayie Abas said...

ayie dah terjah beberapa blog tu..aida :)

puteri kasih said...

tahniah kepada pemenang :)

shasha yacob said...

sebenarnya dah lama ada blog. tapi baru tahun nih aktif. hihi

shasha yacob said...

btw, nak letak kak aoida dalm bloglist i hihi

tirahzairi said...

tahniah buat mereka yg direview

caliph shuriken said...

congratz semua..

hepi blogging ^^

potia casadelarossa said...

wah2 dot my lagi tu... best la sape dapat

siti fatima Arifin said...

tahniah untk 5 blog nie. cepat2 p terjah.hehe...

Hazirah Muslim said...

huhu tq for the review dan jangan lah puji lelebih malu ni hohoh :D
Hazirah berblog tak sampai setahun pun sebab mula aktif pada oktober ni...

shidaR said...

shida je lg lom review tahniah yg mng :)

Azhafizah Md Nor said...

Tahniah kepada blogger yang menang..ade mase fiza terjah blog nanti ye.

LaLa mhdnor said...

Lala xde pon :P haha

zila manaf said...

dah terjah hehe

zila manaf said...

dah terjahhh hehe

Aida Omar said...

@Cik Fie oh ea ke? aida pun tengok dari koleksi entry Cik Fie je.. hehe. Maaf ea tersalah info pula. :) Lama dah kan berblogging.

Aida Omar said...

@ayut Review biasa2 je tu ayut.. itu je yang aida mampu buat. hehe :)

Aida Omar said...

@Pena Menari Hehe.. mereka antara yang bertuah aida review pun biasa2 je tu itu je yang mampu :)

Aida Omar said...

@cik mun ok Cik Mun.. sila2 buat tambah sahabat :)

Aida Omar said...

@Nur hanim Ea? sekarang dah aktif semula kan? Happy Blogging dear :)

Aida Omar said...

@azizah :) ah jijah mana ada retis lah.. pandai je jijah eh. hehe

Aida Omar said...

@Cik Syida Nanti untung2 Syida pulak kena review :) hehe

Aida Omar said...

@Leeza dayasari [santai leeza] Ha mari2 sama2 serbu :)

Aida Omar said...

@NIA SI DRUMSTICK Terima kasih Nia sudi terjah dan follow mereka.. moga persahabatan sebagai blogger makin rapat :)

Aida Omar said...

@boni kacak :) Terima kasih boni..

Aida Omar said...

@lynn kamarul ye sis selamat dah semuanya direview.. hehe.. sila2 sis kita tambah kenalan :)

Aida Omar said...

@PORUMAN review untuk GA tu Poruman.. :) sila2.. dialu2kan nie. hehe

Aida Omar said...

@Ayie Abas Ye Ayie.. terima kasih tau. :)

Aida Omar said...

@puteri kasih Tahniah jugak :) hehe

Aida Omar said...

@shasha yacob Tak pe nanti aktif kan diri tau Shasha :)

Aida Omar said...

@shasha yacob oh my dear.. terima kasih2 sangat2 sudi letak blog aida dalam bloglist kamu :)

Aida Omar said...

@tirahzairi Tahniah juga :) hehe

Aida Omar said...

@caliph shuriken Yeah!! Happy blogging buat semua :)

Aida Omar said...

@potia casadelarossa tahu tak pe potia memang bertuah sape yang dapat tu.. hehe

Aida Omar said...

@siti fatima Arifin ha betul tu mari2 cepat terjah. hehe

Aida Omar said...

@Hazirah Muslim haha.. sungguh blog kamu memang cantik nama kamu pun cantik :) baru lagi lah eh.. tapi dah buat blog lama dah kan. :)

Aida Omar said...

@shidaR Sebelum aida lupa kang shida tu yang aida buat cecepat tu.. hehe. :)

Aida Omar said...

@Azhafizah Md Nor Tak pe Fiza slow2.. ada masa free baru terjah buat tambah kenalan :) hehe

Aida Omar said...

@LaLa mhdnor lala akan datang mungkin.. hehe :)

Aida Omar said...

@zila manaf saited sampai 2x post nie weh.. haha. Terima kasih tau sudi terjah depa :)

shidaR said...

jom2 terhjah :)

Aida Omar said...

@shidaR haha.. jom shida jom :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar