SEGMEN 7 PERKARA YANG SAYA AKAN BUAT SEBELUM MATI


Telah di tag oleh CibOlat-bOlat dan akan disula oleh beliau jika tidak join segmen ini yang dibuat oleh Secret Admire beliau Encik Speaker Sekolah. Tapi sebenarnya segmen ini bagus untuk menyedarkan diri kita yang selalu alpha tentang kematian ini, konon anggap diri muda umur panjang padahal kematian itu datang tidak kira umur dan masa, yang penting kematian tidak menunggu kita untuk selesaikan sesuatu perkara itu jadi sebelum menyesal baik kita lakukan apa yang perlu. InsyaAllah.


Antara syarat-syarat penyertaan Segmen ini adalah :

1. Buat satu entri khas bertajuk "Segmen : 7 Perkara Yang Saya Akan Buat Sebelum Mati". Korang cite la ape-ape pun korang nak buat dalam hidup yang tak kesampaian lagi.
2. Letak link entri yang korang dah buat dalam ruangan komen entri ini.
3. Kalau nak tag kengkawan pun boleh aje..kalau tak nak tag pun tak ape.

7 Perkara yang Aida akan buat sebelum mati 

 1. Teringin nak jadi wanita, isteri dan ibu Solehah.

Suka tengok Wardina Safiyyah 

2. Teringin nak jaga kedua orang tua macam mana mereka jaga aida time kecik-kecik dulu. 


3. Teringin nak menyertai badan sukarelawan.


4. Teringin nak bela kucing banyak-banyak, kalau boleh nak bukak satu kedai adopt pet untuk mereka (kerana mereka tersangat lah cute, nak bela katak tak dapat bela kucing pun jadi lah :P)

Incix Putih @ Puneh kesayangan Aida

5. Teringin nak melawat negara New Zealand 
(suka dengan suasana ladang ternakan disana, aman rasa).

Bestnye kalau dapat peluk kambing biri-biri atau berbaring atas rumput tu

6. Teringin nak anak yang comey macam Mia Sara 
(perasan diri cantik lah kunun nak dapat anak cantik gitu).

asal lah kau nie comey sangat ha Mia

7. Teringin nak ada suami yang sporting, berdada bidang (senang nak tidur, nangis gedik-gedik atas dadanya..haha.), suka buat lawak (ceria sentiasa) tapi tinggi ilmu agamanya 
(bukan apa sebab diri sendiri sangatlah lemah dalam ilmu agama boleh lah dia tegur dan ajarkan nanti).

Gambar contoh je lah, ustaz Azhar Idrus pun Aida suka ^^

Kalau dapat ketujuh-tujuh ini memang tak terkata lah Aida.. dapat satu antara tujuh ini pun dah bersyukur. 

Ok dah selesai join.. siapa rasa tertarik nak join Segmen nie korang boleh tengok dekat sini :


p/s : ada satu dua lagi contest nak join ^^


39 comments:

Azhafizah[フィザ] said...

moga moga impian kak aida semua tercapai..aminnn

C i k P i p i T e m b a m said...

hahaha yang last sekali tu best. kahkah... hrap2 trcapai la impian tu :p

AYIE ABAS said...

aida....ayie rasa tak laa susah sgt impian aida tu..insya Allah akan tercapai.

Super Gemuk ♥ said...

AMIN SYS AIDA :)

fierul said...

tak dpt baca pon ..

MeeRole said...

tq cik aida join segmen ni..moga impian tersebut tercapai..errr..dada bidang??jap nak cek dade..heheheh..

Miss. Tina said...

All the best Aida...semoga ke 7² impian akan tercapai.

Cik Azizah said...

mesti boleh tercapai tu aida..jijah doakan :))

najihah sahami said...

insyaAllaj tercapai aida..sebab semua tu bukan yang tak terjangkau dek akal..kan? chaiyokk!

steffany daph said...

waaa. ada juga segmen ni (: bagus2. singgah. done follow u.

♪ cik katak ♪ said...

waib bidang ke weh..
ahahahaha


aminnn semoga tercapai impian lu syg :)

O CIKTEDDY said...

menarik impian kak aida..insyaAllah trcapai =D

caliph shuriken said...

smoga tercapai semua impian ^^

ZORA said...

semoga termakbul..:P

naiemah_ramli said...

waaa..berdada bidang ^_^


smoga tercapai impian aida..amin :)

Aida Omar said...

@Azhafizah[フィザ] amin..thankz fiza cute ^^

Aida Omar said...

@C i k P i p i T e m b a m best tang mana TU/ hahaha..gelak pulak dia eh.. amin.. moga2 :) thank mira..

Aida Omar said...

@AYIE ABAS InsyaAllah abg ayie.. Amin. Thankz abg ayie :)

Aida Omar said...

@Super Gemuk ♥ thankz dear aida :)

Aida Omar said...

@fierul ha tak dapat baca?

Aida Omar said...

@MeeRole welcome meerole.. amin. InsyaAllah.. ha dada bidang tak? nak isi borang nie. haha :P

Aida Omar said...

@Miss. Tina Amin.. thankz Sis tina.. i mis u lah.. lama tak borak :(

Aida Omar said...

@Cik Azizah amin jijah.. InsyaAllah.. hehe.. Thanzk Jijah sayam..

Aida Omar said...

@najihah sahami chaiyok2.. hehe.. thanz mish sayam :)

Aida Omar said...

@steffany daph thnzk Steffany.. nak join pun boleh :)

Aida Omar said...

@♪ cik katak ♪ ko keje nak gelak kan aku je kan? hahaha... terima kasih lalink.. kau lah yang selalu memahami diriku ini.. cewah!! :P

Aida Omar said...

@O CIKTEDDY hehe.. thank cik Teddy comey.. amin. :)

Aida Omar said...

@caliph shuriken amin.. thankz caliph :)

Aida Omar said...

@ZORA amin.. thankz Zora :)

Aida Omar said...

@naiemah_ramli hehe.. ada calon tak? :P amin.. thankz naiemah :)

agusbg said...

ssemoga semuanya tercapai^^,amin..

dwi said...

cakepppp.. tyerr

anNaqia said...

moga tercapai sumenye. :)

Bisnis Investasi diberi modal Gratis hasil terbukti dan lihat buktinya disini said...

bagusnya itu artikel

Aida Omar said...

@agusbg amin :) thanz agusbg

Aida Omar said...

@dwi :)thanz dear...

Aida Omar said...

@anNaqia amin..thankz anNaqia :)

Aida Omar said...

@Bisnis Investasi diberi modal Gratis hasil terbukti dan lihat buktinya disini :) thankz dear..

shida'R said...

hehe..nice aida..sume yg baik2 belake :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar