Tidurlah (Sleep Now) A Tribute to the Fallen Heroes of Lahad Datu


Aida jumpa video nie dekat page Kelab Penyokong Polis Diraja Malaysia, first dengar dah meleleh air mata.. kisah pejuang kita di Lahad Datu. Biar lah apa orang nak kata, bagi aida mereka semua tetap HERO :) saya bangga ada perwira seperti mereka.. kan Jijah kan? :P (saja mention jijah sebab jijah lebih tahu kisah pergorbanan perwira kita nie.. yelah hubby jijahkan perwira negara :))

Tidurlah
Perajurit Muda
Lepaskan bebanmu dalam buaian indah
Tidurlah
Lelapkan mata
Musim luruh kan berlepas
Malam-mu jadi cahaya
Mengapa kamu
Harus pergi dulu
Mengapa kamu
Rebah...sebelum waktu
Bunga-bunga kan kukalungimu
Bersama seribu kasih
Jasamu padaku
Disanjungi
Air mata ku kirim bersama
Doa bagimu, Perwira
Usah lagi duka
Oh...
Tidurlah..



Jumpa je lagu nie terus buat lagu background untuk blog.. hehe. jangan marah eh kalau lagu nie menganggu korang semua, boleh stop kan kalau tak suka. hehe.. 

P/s : Alhamdulillah.. demam dah kebah, tinggal selsema je dok laju meleleh macam air terjun. Nanti dah sihat sikit nak blogwalking pulak.. maaf ea lama betul aida tak blogwalking mood asyik jatuh ke laut je sekarang nie. T_T





32 comments:

♥ Nana BamBam ♥ said...

Assalamualaikum,

semoga para prajurit kita tetap semangat dan melawan musuh2 negara...Aminn

azizah :) said...

huhuhu jijah xleh dengar lagu2 patriotik cam ni..sure air mata meleleh jer..betapa besarnya pergorbanan wira negara kita..

seribupilihan said...

boleh buat naik semangat nie..:-)

MyFreeMinded said...

Al Fatihah buat yang telah berjuang dan terkorban. :)

Sop said...

harap malaysia kembali aman..

Kathy Rbain said...

al fatihah buat mereka yang telah pergi...

Khairul Zamri said...

lama tak dtg cini, jom berkawan :p

NIA SI DRUMSTICK said...

sedehnye lagu ni..huhu..al-fatihah...

zulhilmi tempoyak said...

kita semua tau.. mereka yg tengh bejuang skrg. sgt kuat.. :)

tirahzairi said...

smga pejuang kita tabah n selmt..

Eca Dwinky Asha said...

semoga mereka tenang disana...makin risau dgn keadaan d LD..sangat risau....

Mime MF said...

kalau takde mereka ni..xtau lah mcm mana nasib kita...sy salute mereka yg snggup jg keamanan tnh air kita..:)

Mime MF said...

kalau takde mereka ni..xtau lah mcm mana nasib kita...sy salute mereka yg snggup jg keamanan tnh air kita..:)

Shida Radzuan said...

demam ke? mam ubat k :)

afzalsukasuki said...

sedih lagu ni, tak semua orang boleh faham dan hanya tau bagi arahan je.ce try buat!!

Huh kan dah teremosi.mahap ye :)

deno said...

aida pun tak sihat rupanya.. deno rasa mcm tu jugak, perubahan cuaca..

Diari Si Froggie said...

@♥ Nana BamBam ♥ Wasalam Nana.. :) amin.. moga2 mari kita doakan sesama.

Diari Si Froggie said...

@azizah :) betul2.. meremang bulu roma kadang2 dengar lagu2 patriotik nie..

Diari Si Froggie said...

@seribupilihan semangat cintakan negara ea? hehe :)

Diari Si Froggie said...

@MyFreeMinded Al-Fatihah.. moga roh mereka ditempat bersama gol.beriman.

Diari Si Froggie said...

@Sop InsyaAllah itu yang kita mahukan.. kan abg sop? :)

Diari Si Froggie said...

@Kathy Rbain Al-Fatihah..

Diari Si Froggie said...

@Khairul Zamri kaka.. mari berkawan.. :P

Diari Si Froggie said...

@NIA SI DRUMSTICK hehe.. nah tisu :P Al-Fatihah.

Diari Si Froggie said...

@zulhilmi tempoyak betul2.. kuat dari segala segi. moga mereka sentiasa dilindungi Allah. :)

Diari Si Froggie said...

@tirahzairi Amin.. InsyaAllah..

Diari Si Froggie said...

@tirahzairi Amin.. InsyaAllah..

Diari Si Froggie said...

@Eca Dwinky Asha InsyaAllah.. harapnya begitu lah kan.. itu lah sampai sekarang belum lagi reda. :(

Diari Si Froggie said...

@Mime MF tak leh nak bayangkan Mime.. negara tanpa mereka.. mereka yg sanggup berkorban nyawa.. :( tabik pada mereka.. semoga mereka dan Malaysia sentiasa dilindungi Allah..

Diari Si Froggie said...

@Shida Radzuan A'ah shida.. tapi sekarang dah sihat.. Alhamdulillah :)

Diari Si Froggie said...

@afzalsukasuki betul2.. tahu nak kondem saja.. cuba dia pulak turun padang kan tok. erkk.. tak pe emo benda elok. haha.. :)

Diari Si Froggie said...

@deno a'ah aida pun demam macam deno.. tapi skrg Alhamdulillah dah sihat. A'ah aida pun rasa macam tu perubahan cuaca kot. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar