“Contest Blogger Idol by Achie & Eyda”



Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Aida di tag oleh sahabat Aida iaitu Raifana


CONTEST WHO IS YOUR BLOGGER IDOL? 

Syarat-syarat penyertaan boleh dilihat di blog penganjur 

Tarikh tutup contest : 01/12/2011

Idola mula-mula buka blog :



Sebabnya masa tu cerita empunya blog ini dengan penjaga gol negara meletup-letup, kebetulan ada kawan yang shared kan blog beliau ini di facebook Aida, so boleh dikatakan setiap hari pasti baca kisah romantik si dia bersama penjaga gol negara itu. Dari itu, tiba-tiba satu perasaan minat nak buat blog pun muncul kerana blog si Elia ini tersangatlah cute. So automatik blog Elia ini jadi idola ketika mula-mula wujudkan blog ini. 

Idola bagi menghias blog :



Ha.. yang ini idola Aida bila menghias blog waktu mula-mula bina blog ini, so blog Myravea ini, Aida jadikan contoh ketika menghias blog. Kadang-kadang Aida suka tengok hasil header yang dibuat sendiri oleh Myravea semua cantik-cantik jadi Aida teringin nak buat juga. Kalau nak tahu dari blog Myravea ini lah, blog Aida makin ramai followers sebabnya Aida menyertai contest beliau ketika itu. Sampai sekarang blog Aida tersenarai dalam pari-pari blogger. Terima kasih Myravea 

Idola bagi tutorial photoshop :



Mula-mula Aida belajar guna photoshop dan downloads photoshop dari tutorial Wan ini lah, Wan ini sangat-sangat peramah, kalau tak tahu boleh tanya direct pada dia di facebook nya atau blognya pasti akan dijawab. Setakat ini tutorial yang disediakan oleh Wan semua menjadi. Blog Wan pun boleh tahan juga cantiknya. Teringin nak jadi macam Wan nie pandai renovate blog, cantik-cantik pula.

Idola bagi tutorial biasa :



Masa mula-mula nak hias blog, Aida selalu jenguk blog Azza ini sebab blog dia banyak tutorial. Idea nak buat tutorial pun datang dari blog Azza ini. Terima kasih Azza

Matlamat jangka masa terdekat

- Nak berkenalan dengan semua followers yang ada. InsyaAllah.

Matlamat akan datang

- Nak jadi seorang blogger yang mesra dan berjaya seperti idola-idola Aida diatas. InsyaAllah.

Tag 


Hadiah yang disediakan oleh tuan contest

5 Pemenang pertama akan dapat perfume
5 Pemenang saguhati akan dapat topap RM10 setiap seorang

Hadiah lain MUNGKIN bakal menyusul



27 comments:

FarHANa aZwA said...

woww gudluckk cambeshh jer cntest neh hehe

Azhafizah[フィザ] said...

mereka sangat hebat..goodluck ye kak Aida ^__^

shida'R said...

gudluck aida ^_^
tq tag shida..

Ummi_R❀salici❀us said...

menarik...gudluck! :DD

k.h.a.l.i.l.a said...

diorang memang sweet2 belaka. hehe... gdluck ^_^

Azza Firza said...

gydluck ye sis sayangg, hehe, sama-sama ^^

Izzie said...

Aida jua jadik tempat sy tgk bnyk tutorial..hehehe..
semuga aida dpt menang ini contest^_^

Aida Omar said...

@FarHANa aZwA marilah join sekali wahai adik Farhana :)

Aida Omar said...

@Azhafizah[フィザ] Terima kasih fizah.. InsyaAllah kalau ada rezeki :)

Aida Omar said...

@shida'R welcome Shida :) Terima kasih..

Aida Omar said...

@Ummi_R❀salici❀us Terima kasih ummi.. kalau nak join sekali boleh je. :)

Aida Omar said...

@k.h.a.l.i.l.a Betul2.. sweet dan popular :) terima kasih lila.

Aida Omar said...

@Azza Firza Auwww...Azza sudi komen lagi, Terima kasih Azza.. :)

Aida Omar said...

@Izzie haha.. Izzie nie lah.. Aida pun belajar dari Azza tu ha. InsyaAllah izzie ada rezeki ada lah tu :)

Kazen said...

good luck tuk contest ini... :)

Entri terkini | Apa itu dofollow blog?

Nonie said...

good luck dear...

aja aja fighting!! ^_^

yusuflaili said...

salam;
dengar tajuk contest ni dah gempak ni.

Aida Omar said...

@Kazen Tnkz Kazen :)

Aida Omar said...

@Nonietnkz nonie ku :)

Aida Omar said...

@yusuflailiwasalam.. hehe. kalau yusuflaili nak join pun boleh. meh lah. :)

EmpayarUtama said...

Menarik tajuknya hehe

Nurina Izzati said...

goodluck2..

ni ada contest juga.

http://www.nurinaizzati.co.cc/2011/11/contest-azam-smart-maal-hijrah-by-drc.html

Kazen said...

jrg update skrang... salam maal hijrah

Entri Terkini | Done With MMU Terus Balik!

KizZ said...

Wah...cambesh ni contest ni...nga carik idea ni..

Azmie said...

gud luck froggie... =)

BlogS of Hariyanto said...

nice blog, salam sukses selalu ya :)

pelangi sepi said...

nice blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar