Silence Day Of Wednesday #6 - Golongan Yang Berbahaya


Salah satu tanda-tanda kiamat kecil

"selagi akan ada di akhir zaman ahli ibadat yang jahil dan ulama yang fasiq"

Silence Day Of The Wednesday by Potia Casadelarossa

Hotel Tinggal - Misteri Hotel San Zhi Taiwan


Dah lama tak buat kisah-kisah misteri nie kan? so kali nie Aida dengan gagahnya mengupdate entry mengenai kisah atau sejarah hotel tinggal San Zhi di Taiwan. Aida baru je balik dari Taiwan (versi google) tak sempat nak rehat terus update entry.. nampak tak semangatnya diri ku ini :P 


San Zhi terletak di Taipei, Taiwan yang pada asalnya pemilik kawasan ini mencadangkan satu resort dibina untuk golongan kaya berjimba. Resort ini bertemakan UFO dengan design hotelnya seakan-akan kapal UFO. Resort ini mula dibina pada tahun 1978, dimana keunikan resort ini adalah terletak di utara bersebelahan Tamsui (pusat peranginan terkenal) dan berhadapan dengan laluan tentera AS. 



tetapi malangnya sepanjang pembinaan resort ini berlangsung banyak kematian berlaku. Antaranya kemalangan kereta yang ngeri dikatakan berpunca dari patung naga berhampiran pintu masuk resort tersebut, kemalangan yang melibatkan pekerja dan ada yang mengatakan tapak resort ini bekas tapak tanah perkuburan tentera Belanda.

Click Entry Penuh Click Sini untuk melihat lebih banyak kisah dan gambar San Zhi

Fenomena Halo Moon 22 Januari 2013


SubhanaAllah pada 22 Januari 2013 pukul 9.30 malam, Aida sendiri dapat menyaksikan satu kejadian unik yang berlaku pada bulan. Kebetulan masa tu Aida makan di luar bersama keluarga dan kebetulan juga kami duduk dibahagian luar jadi mudah untuk lihat bulan tersebut. 

Biasanya kita dapat lihat bulan yang macam nie kan?


tapi malam tu aida lihat bulan yang macam nie


Fenomena ini dikenali sebagai HALO MOON ianya terjadi apabila cuaca terlalu sejuk cahaya yang terbentuk disekeliling bulan ini disebabkan pembiasan cahaya bulan yang melalui kristal ais pada awan jenis sirus yang terletak kira-kira 5-10 kilometer dari bumi.

kejadian ini juga berlaku 2 hari sebelum kita meraikan Maulidur Rasul pada tahun ini, Salam Maulidur Rasul :) dan juga musim hujan yang berlaku di Malaysia sekarang ini.

Nak tengok gambar Halo Moon 22 Januari 2013 dengan lebih jelas boleh click


Kredit :

P/s : Segala yang diciptakan olehNYA mempunyai 1001 hikmah 




10 Gambar Unik Dari Lukisan Pensil

Tadi dapat je line internet terus cepat-cepat bukak blog sambil mata dok tengok cerita korea :P, terus otak ligat berputar cari idea nak update apa. Akhirnya setelah merayap-rayap di Google terjumpalah beberapa gambar lukisan pensil yang menarik. 





Click Entry Penuh Click Sini untuk melihat lebih banyak gambar unik dari lukisan pensil

Silence Day Of Wednesday #2 : Terima Kasih Blogger



Pemberian dari Shida, Fiza dan Tirah


Pemberian dari Uzu, hadiah paling jauh pernah aida terima. hehe.

Tiada kata yang dapat diucapkan selain TERIMA KASIH.. TERIMA KASIH..

Dunia Sebenar Shida.com
Azhafizah.com
Tirahmaganda.blogspot.com
Kisah Emas Putih.com

Aida tak dapat lagi nak beri apa-apa pada korang semua.. sobs..sobs.. 

p/s : Lama dah tak update blog nie, T_T ada sedikit masalah untuk online. Nanti bila masalah tu dah selesai aida akan blogwalking ea kawan-kawan. Terima kasih yang sudi datang walaupun tak update yang sudi tanya kemana aida menghilang.. woah! sayang korang semua <3




Happy Birthday Owner Dunia Sebenar Shida



"Semoga Shida panjang umur, murah rezeki, sihat tubuh badan, bahagia bersama yang tersayang dan tercinta, menjadi seorang muslimah solehah yang berjaya di dunia dan akhirat"

Semoga persahabatan kita akan kekal hingga akhir hayat.. 

-LOVE U SHIDA-

p/s : Aida juga yang kekal MUDA ^^





6 Tempat Paling Romantis


Bloglist Januari 2013 dah update dan dah DITUTUP.. Alhamdulillah cukup 20 blogger yang join, terima kasih u all. :)

Penghujung tahun 2012 ramai yang telah menamatkan zaman bujang masing-masing kan? 

berpusu-pusu orang buat majlis, kita pulak jenuh memenuhi undangan majlis perkahwinan boleh dikatakan setiap hujung minggu sabtu ahad ada jemputan. Tudia. Makan free lah kita.

Aida bukan nak cerita pasal majlis perkahwinan mahupun tips untuk berkahwin cuma nie ha tergerak pulak nak share 5 tempat romantis didunia. Memang romantis habislah. 

1. Paris



2. Hawaii



Click Entry Penuh Click Sini untuk lihat tempat menarik yang lain

Jom Join Bloglist Januari 2013 : Diari Si Froggie

Entry ini dijadikan entry sticky post sehingga selesai 20 blogger yang join.
BLOGLIST JANUARI 2013 SUDAH DITUTUP
Untuk entry baru scroll ke bawah

Selamat Tahun Baru 2013 rakan-rakan blogger Diari Si Froggie.. Alhamdulillah masih lagi diberi izin olehNYA untuk bernafas dan menghayati kehidupan dibumi milikNYA ini. Semoga tahun 2013 ini dapat menjadikan kehidupan kita lebih baik dari tahun 2012 dan sentiasa menjadi hambaNYA yang berjaya didunia dan akhirat. InsyaAllah.


Header pun aida dah tukar baru.. nak nampak sedikit matang pulak tahun 2013 nie. :P


Oh ea.. Sempena Bulan Januari 2013 ini aida nak buat satu Bloglist Januari 2013 untuk 20 blogger terawal sahaja, pada blogger yang aida dah masukkan blog mereka dalam bloglist sedia ada tak perlu join aida akan maintainkan korang dalam bloglist tu. Jangan risau. Hehe.. nie terbuka pada blogger yang tak ada lagi dalam bloglist aida. 

Syarat :

1. Tinggalkan link blog korang dalam ruangan kotak komen
2. Kalau korang baik hati boleh follow blog aida sekali pada yang tak follow.. hehe. 
3. LIKE Page ini (tak paksa tau ^^) :

Ok itu je syarat-syarat dia.. simple je. Bloglist ini akan tamat bila dah cukup 20 blogger yang join. 
hope ada lah yang join :)
P/s : Xcited dah nie nak buka buku baru.. hik hik.. nanti aida blogwalking ke blog korang ea. ^^


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar