RUMAH POKOK


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Dah puas buat entry membebel kita kembali ke pangkal jalan
paparkan gambar untuk tontonan korang semua
kali ini gambar RUMAH POKOK 
jom layan




ADA APA DENGAN BUKU?


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera


Hidup ini umpama buku, kulit dihadapan adalah waktu kita dilahirkan dan kulit belakang adalah waktu kematian kita. Setiap helaiannya mewakili hari-hari yang kita telah lakukan. 


Ada buku yang tebal ada juga buku yang nipis, Ada buku yang menarik untuk dibaca dan ada juga buku yang langsung tidak menarik untuk dibaca. Sekali ditulis tidak boleh diubah semula. 

RABU YANG BISU #9


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera


"Harta didunia pasti akan ku tinggalkan kelak"






10 MENARA TERTINGGI DIDUNIA


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Jom layan gambar 10 Menara tertinggi di dunia


1. Menara Burj Khalifa

 

Lokasi : Dubai, UAE
Tinggi : 828 m
Aras : 163 
Tahun Siap : 2010
Rujukan : SINI

2. Menara Abraj Al Bait

SEGMEN : ADORE YOUR ARTS PART 1


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Segmen ini di taja oleh Cik Fiza Pink 


Segmen kali ini lain dari yang lain, pasal apa? pasal segmen ini melibatkan semua masta-masta dalam group WeLoveArts, hasil tangan mereka memang awesome.

Masta-mastanya :


Antara Syarat-syarat nya :

RABU YANG BISU #8


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera


"Alhamdulillah rezeki dari Allah"

* Jawapan blogger yang menarik bagi aida di entri RABU YANG BISU #7 
model-model dalam gambar tu anak buah Aida :)

KITA KASIH KITA SAYANG DIA


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Kita kasih kita sayang dia
Allah sahaja yang tahu kasih kita pada dia
tiada pengganti tiada yang mampu menyerupainya

Kita kasih kita sayang dia
hari-hari kita selalu doakan semoga dia sihat sejahtera
murah rezeki, permudahkan segala urusan, dan sentiasa Allah pelihara
kita selalu berharap moga dia selalu berada dengan kita


6 CINCIN PERKAHWINAN PALING MAHAL DIDUNIA

Assalammualikum & Selamat Sejahtera

Bagi korang membazir tak kalau beli? membazir kot. Kalau ada yang baik hati nak bagi apa salahnya
kan? kan?
rezeki jangan ditolak, tapi takut pulak nak pakai buatnya kena rompak ke ragut ke, tak ke naya.

6. Yellow Diamond


Cincin yang berliannya berwarna kuning ini merupakan koleksi yang sangat melankolis. Bintang terkenal baseball Johnny Damon, aktor Charlie Sheen dan Eddie Murphy memakai cincin ini di hari pertunangan mereka. Cincin ini dilengkapi dengan berlian 5, 11 karat berharga RM400,000.

5. Assher Cut Diamond

BLOGLIST BLOGFYNA 2012


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

"BLOGLIST BLOGFYNA 2012"
itu tajuk entri Aida hari ini

Dijemput oleh tuan punya blog di Group Blogger Sengal sendiri
tanda sokongan, Aida join bloglist ini
dapat duduk di bahagian bloglist Fyna kan? kan?

Syarat-syaratnya korang boleh tengok sendiri di blog Fyna
tak susah pun syarat-syarat dia senang je.
pada newbie korang memang digalakan menyertainya.


Nama : Aida Omar
Nama blog : Diari Si Froggie
URL blog : http://diarisifroggie.blogspot.com

Kategori yang Aida pilih 

Follower lebih 300

P/S : Jom lah join ramai-ramai bloglist ini, sambil-sambil mengeratkan silaturrahim dapat juga kita meningkatkan follower blog kita :) 







RABU YANG BISU #7

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera



"Satu gambar mampu memberikan 1001 makna"
pada korang apa makna gambar ini?




PETUA MAK NENEK


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Kali nie Aida nak kongsikan beberapa petua.
Semua petua dibawah yang Aida senaraikan nie semuanya Aida sendiri pernah cuba, setakat nie Alhamdulillah semuanya menjadi. Korang nak cuba pun boleh. 

1. Kuku cantik dan berkilat


Bawang Putih

a. Ambil seulas lepas itu kupas buang kulitnya
b. Tumbuk dan sapu pada kuku
c. Lakukan 3 kali seminggu

Ubat Gigi Colgate

a. Picit ubat gigi Colgate ke atas sehelai kain
b. Gosok pada kuku
c. Lakukan seminggu sekali

2. Segarkan Mata yang letih


a. Sapukan minyak zaitun disekeliling mata sebelum masuk tidur

"ROAD OF THE DEATH"


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Di Bolivia, North Yungas Road adalah jalan yang paling mengerikan di dunia. Kira-kira setiap dua minggu sekali akan terjadi satu kecelakaan di jalan tersebut dan setiap tahun sekitar 200-300 orang terkorban di jalan yang panjang nya sekitar 80 km tersebut. Pada tahun 1995, Inter-American Development Bank menamakan road ini sebagai jalan yang paling berbahaya di dunia. 



RABU YANG BISU #6


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera


"Pemandangan alam yang sangat menenangkan"
Bersyukur dengan ketenangan dan keindahan sementara yang diberikan olehNya






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar