SELAMAT TAHUN BARU 2012


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera 



"Semoga Tahun 2012 ini membawa 1001 kebaikan..InsyaAllah"
umur pun sudah semakin meningkat T_T
amalan tak naik-naik
Ya Allah peliharalah hambamu ini, tunjukkan lah hamba jalan yang lurus
jalan orang-orang yang beriman

P/s : tak sangka dah nak masuk tahun baru lagi, terasa sedih pula hendak tinggalkan tahun 2011 yang terlalu banyak kenangan manis dan pahit






MAKANAN PELIK DAN MELOYAKAN

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera


Siapa tak makan lagi? jom try makan makanan ini!
mana tahu sedap ke kan?
Kalau suruh Aida yang makan, memang tak la kan.
tak sanggup!

1. Makan telur itik yang hampir menetas ( Filipina )


2. Wain anak tikus ( China )


3. Otak monyet ( China )

RABU YANG BISU #5


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera



Sekali sekala main permainan ini dapat menenangkan minda
serius aida dah lupa apa nama permainan ini?



10 WANITA PALING KEJAM DIDUNIA


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera


10 WANITA PALING KEJAM DIDUNIA
dengar je tajuk entry nie rasa macam tak percaya
kejam ianya memang kejam
seperti menghiris keju dengan gergaji  
seperti mencincang lunyai daun saderi

siapa kata lelaki je kejam?
perempuan pun kejam tau..lagi kejam dari lelaki
jaga-jaga kaum adam, perempuan sekarang makin kejam
silap-silap hilang nyawa nanti

P/s : Aida tak kejam pun jangan takut
:)

10. Queen Mary I(1516-1558)


- Mary (anak sulung kepada Henry VIII) naik taktha mengantikan Jane Grey dan telah menjadi monarki keempat dinasti Tudor sebelum Elizabeth I. Semasa pemerintahannya, Mary mejadikan Britain sebagai negara katolik Roma.
- Demi menjadikan negara british sebagai negara katolik roma, Mary telah menjatuhkan hukuman mati terhadap sesiapa sahaja yang membangkang ideanya. Disebabkan kekejamannya yang menyebabkan ramai penganut katolik mati, dia kemudian digelar Bloody Marya.

MY FIRST GIVEWAY BY -AIMI-


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Aida telah di tag oleh sahabat Aida CheQpPjoY
terima kasih atas tag itu :)
Aida join


Syarat-syarat : 

1. Wajib follow blog Aimi untuk memudahkan anda . (done)
2. Tag kepada 3 orang rakan dan pastikan diorang tahu . (done)
3.Pemilihan pemenang berdasarkan Random.org 
4.Ini paling mudah : Letakkan setiap banner sponsor sehingga tamat giveaway di sidebar , jika tidak penyertaan anda terbatal (done)
5.Tinggalkan link anda di comment . (done)

Hadiah memang menarik dabomb!

RUPA ANAK KELAWAR


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera


Kesian betul sebab Aida sendiri tak pernah tengok rupa anak kelawar, tadi masa jalan-jalan sambil melayan Geng Blogger Sengal terjumpa satu laman sembang, ada post gambar-gambar anak kelawar, disebabkan jakun sikit terus nak kongsi dengan korang semua. 
tak silap blog sahabat saya Mai Dari Bendang pun pernah post gambar nie :)
Yang dah tengok harap maaf ya? hehe..
jom layan ianya sangat cute ^^




FAKTA MENARIK TENTANG TEKNOLOGI MAKLUMAT


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Hari ini kita belajar sejarah okay?


PEMBUAT KOMPUTER PERTAMA DIDUNIA

'The Electronic Colossus' sedang digunakan untuk D-Day, 6 Jun 1944

Sir Harold Thomas Flower. Beliau adalah pembuat komputer elektronik pertama di dunia pada tahun 1941 yang bernama Colossus dan digunakan oleh Unit Pemecah Sandi Tentera Rahsia Inggeris untuk memecahkan kod pemancar radio NAZI.

NAMA KOMPUTER KOMERSIL PERTAMA DIDUNIA

ENIAC Sedang Digunakan

ENIAC (Electronic Numerator Intregrator Analyzer and Komputer) adalah komputer komersil pertama didunia. Dengan beratnya 60,000 paun dan besarnya meliputi satu bilik yang besar. ENIAC selesai dibina pada tahun 1945. ENIAC awalnya dibuat untuk keperluan tentera. Komputer ini tidak boleh menyimpan data.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar