"MY CONTEST : MY PETS"


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

mood minggu ini menyertai jemputan Contest, GA, Segmen dan sebagainya


SYARAT-SYARAT
1. Follow blog ini. (Done)
2. Buat satu entry yang bertajuk 'MY CONTEST : MY PET' (Done)
3. Letak banner diatas. Dan linkkan ke banner tersebut. (Done)
4. Tag seorang je. (Done)

CIRI-CIRI PENILAIAN
1. Sesuai dengan tema,fyna nak gambar yang korang tangkap bertemakan haiwan peliharaan korang sendiri.
tak kisah la kucing ke,arnab ke,burung atau sebagainya.

2. Tak kisah guna kamera apa.samada DSLR atau kamera biasa.kalau guna kamera handphone pun,fyna terima.

3. Editing yang biasa-biasa.jangan terlampau sangat.sayang pada keaslian gambar.

4. Paling maksimum,boleh hantar 2 keping gambar.


Gambar yang Aida pertaruhkan mesti lah haiwan yang paling Aida sayang

"SEGMEN TEMPEK DAN JELAJAH BLOG''


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Setelah beberapa hari menyepikan diri untuk seketika, Aida muncul semula dengan entry segmen atas jemputan cik Shida sayang nie.. hehe.. 


tu dia banner tuan segmen nie, comey kan doodle dia? 

TEMOYO?? cumey je sebutan dia kan? mesti ada sweet moment dengan nama tu..

antara syarat-syarat yang Cik Tomoyo tetapkan :


1) mesti follow blog temoyo & fanpage temoyo SINI supaya senang nak tau update terkini :) (Siap)
2) tempek banner yg temoyo bagi tu dlm entri korang..(Siap)
3) nyatakan tujuan korang join segmen ni....5 patah perkataan pon jadi laa..(Siap)
4) siap ??korang tempek link korang kat komen kat bwh ni k..korang nak tag @ tak ikut suka korang la k..kalau rmai join lagi bagus (Siap)

Tujuan utama menyertai segmen ini adalah kerana....

1. Jemputan Sahabat Aida iaitu Shida
2. Tertarik pada banner dia yang comey tu
3. Nak berkenalan dengan tuan blog tersebut dengan lebih mesra gitu
4. Paling penting dapat memberi sedikit semangat pada tuan blog 

nak tag juga teman baik Aida



SANTAPAN BUAT MATA

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Semalam bosan-bosan google macam-macam gambar, ada lah jumpa beberapa gambar yang Aida rasa unik dan ada maksud yang mendalam je, tak pasti la pulak dekat negara mana. Serius aida suka dengan
gambar-gambar nie rasa macam sayu je tengok.

saja nak kongsi dengan korang-korang semua. Jom lihat!!


RABU YANG BISU #4


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera


F&N susu krimer pekat manis sesuai untuk seisi keluarga dan juga haiwan peliharaan

LEMAK & BERKRIM

yang penting 



SPECIAL ENTRY UNTUK MEREKA


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Entri kali ini satu je tujuan, nak menyampaikan ribuan terima kasih tidak terhingga kepada beberapa orang sahabat yang telah membuat kan Aida rasa tersangatlah gembira dan terharu. Mereka-mereka ini banyak membantu dan memenuhi permintaan Aida..Maaf jika ianya menyusahkan..


yang ini header Aida sempena Ramadhan dan Syawal, smart kan? Paling suka tengok frog dengan songkok dia tu, nampak macam muka poyo je..kan? kan? lepas tu ayat pertanyaan Froggie boleh raya ke?? korang jawab la sendiri ok..hehe. Header ini dibuat khas oleh SHIDA untuk Aida. 

TERIMA KASIH SHIDA!!

 

yang dua banner  cumey nie, semalam Aida paksa LISA buatkan..jahatnya kan? Aida confused nak pilih yang mana satu..kalau ikut Aida, Aida suka yang pertama tu. Kalau korang nak tempah header boleh la pergi ke blog LISA nie..dia ada bukak tempahan header, kalau banner or yang lain-lain tu korang kena tanya LISA sendiri lah. Header dia pun comey-comey..tak percaya korang boleh klik kat banner bawah nie..


TERIMA KASIH LISA!!

Alhamdulillah setelah hampir 7 bulan berblogger nie akhirnya Pemberi Semangat Aida mencecah 1000. Berkat sokongan dari kalian juga. Untuk itu Aida nak review follower bertuah Aida yang ke 999, 1000, dan 1001. Terima Kasih buat mereka kerana sudi menjadi follower blog yang masih newbie nie..dan terima kasih berbakul-bakul juga buat semua Pemberi semangat Aida.. Sayang u all lah



flying kiss smiley for orkut, myspace, facebook


muah!! muah!!



follower ke 999

DUET GA BY MOMMYYEN & IBU SHIELA LATIF


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Mood di petang hari, nak join GA yang di tag oleh


blog yang Aida suka singgah setiap kali
terima kasih qamarguyz


GA kali ini hadiah dia menawan selera, kek lapis dari sarawak. Korang pun tahu kan kek lapis Sarawak memang sedap.. Asal bulan puasa je semua sedap.. hehe.

Ok jom tengok syarat-syarat penyertaan nya

TERIMA KASIH BUAT KAMU


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Aida tak ada benda nak kongsi kan, cuma saja nak tunjuk barang yang istimewa yang Aida dapat sempena Hari jadi pada 28 Julai hari itu dengan hadiah untuk GiveAway. Sangat teruja juga dapat hadiah ini, alah!! tipu lah kalau korang tak teruja dapat hadiah kan? kan?

HADIAH HARI JADI

Cupcake


Puding karamel


dua menu ini di buat khas oleh kakak kesayangan saya, pehh!! memang sedap dua-duanya.
Yang paling tak tahan nya basah lenjun Aida dengan tepung dan air yang mereka simbah sempena hari jadi hari tu.

Pakcik Domok


hadiah yang unik..sebab kebanyakkan koleksi dari katak, tiba-tiba timbul pula domo nie..
terima kasih pada tuan badan yang hadiahkan patung ini
Wink..wink..

HADIAH GIVEAWAY

Dari Shida Radzuan


comey kan? kini lappy sudah berwajah baru..terima kasih Shida. Baru saja tadi terima laptop skin ini, lepas berbuka je terus lekatkan..teruja lah katakan..yang lawak nya tak perasan ada sampul duit hari raya dalam bungkusan, nasib baik anak buah perasan, apa lagi bising la konon nya makusu dapat duit raya..buka-buka je tengok ada kertas dunia sebenar shida macam kat tepi lappy Aida tu. InsyaAllah Aida akan join lagi Giveaway Shida.


RABU YANG BISU #3


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera




SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA BUAT SEMUA


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Sekejap je kan masa berlalu..tup! tup! esok dah masuk bulan Ramadhan. Pejam celik pejam celik dah raya pula. Alhamdulillah aida bersyukur sangat sebab masih di beri peluang sekali lagi menjalani ibadah puasa ini.

Esok hari pertama buat seluruh umat muslim berpuasa, teringat masa zaman sekolah dulu, asal sahur saja liat nak bangun, makan pun tak ada selera..tapi masa berbuka laju bukan kemain. Dulu aida sekolah sesi pagi, lepas sahur je terus tidur. Teruk betul perangai kan? kan? pergi sekolah muka layu je..mata bengkak, belajar pun tak masuk dalam otak. haha..

korang masih ingat niat puasa pada bulan ramadhan tak?


نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ عَنْ أَدَاءِ فَرْضِ رَمَضَانَ هَذِهِ السَّنَةِ لِلَّهِ تَعَالَى

Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala
nawaitu souma godhin ‘an adaa i, fardhi syahri ramadhaana haadzihis sanati lillahi ta’aalaa
atau niat untuk sebulan


نَوَيْتُ صَوْمَ شَهْرِ رَمَضَانَ كِلِّهِ لِلَّهِ تَعَالَى

Niatnya: Sahaja aku berpuasa sebulan Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala.

aida mula berpuasa darjah satu lagi itu pun puasa ronggak dua tiga juga lah, orang niat puasa malam nya kan..aida pulak niat masa makan sahur. Haha..lepas itu puasa sekerat penat nya mengalahkan orang yang puasa penuh.

niat untuk berbuka pula



Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang.
allahumma laka somtu wa bika aamantu wa ‘alaa rizqika afthartu birahmatika ya arhamarrohimin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar