MAAF ENTRI KALI INI BERSIFAT TIDAK PUAS HATI

Assalammualaikum & Selamat sejahtera


Serius sangat tak puas hati..

POSISI TIDUR DAN MAKSUD DISEBALIKNYA

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

Kali ini aida nak kongsikan posisi dan maksud disebaliknya yang selalu manusia lakukan semasa mereka tidak sedarkan diri atau kata lain iaitu TIDUR. Mungkin ramai yang dah tahu maksud-maksudnya kan?  Peduli apa aida..masih ramai lagi yang mungkin tak tahu di luar sana...( ayat ganas ) haha..

tanpa membuang masa jom kita sama-sama lihat posisi tidur dan maksud disebaliknya

CONTEST BLOG SAYA COMEL

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

contest lagi...hehe. gila contest betul cik froggie nie ya. Bukan apa memenuhi undangan dari rakan-rakan dan memberi sedikit semangat pada tuan yang menaja contest nie kan..kita kan sekawan. Harus lah kan? kan?

biar lah kan kalau ada orang kata blog aida tak comel...aida tetap nak join juga. sebab aida rasa blog aida memang comel..muahaha..
banner pun comel kan..

antara syarat-syarat yang harus ditepati oleh peserta ialah :

CONTEST : BANNER/HEADER SAYA CANTIK

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

join contest lagi..hehe. kali ini contest ini diajak oleh wancikgumuzik


hui..lihat banner dia cantik kan? tang orang biru tu cantik
sungguh kreatif

tapi korang jangan terkejut walaupun title di banner ini 
'BANNER SAYA CANTIK'
tuan penaja juga bagi can pada yang tiada banner tapi ada header 
pertaruhkan lah header korang tu
masih boleh join kan? kan?

so apa lagi mari lah join

MAAF JIKA MENYENTUH TANGKAI HATI SESIAPA..

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

'MAAF JIKA ENTRI SAYA KALI INI MENYENTUH HUJUNG TANGKAI HATI SESIAPA, SAYA TAK BERNIAT NAK BERKASAR CUMA SEKADAR BERKONGSI KERENAH MANUSIA'

Setiap kali berblogwalking pasti berjumpa berbagai-bagai kerenah penulisan, gaya penyampaian, jalan cerita, bahasa, dalam sesuatu blog tersebut. Blogwalking ini seronok sebenarnya bagi aida lah, sebab dalam waktu itu lah kita dapat mengeratkan silaturrahim sesama ahli dan mengenali sahabat baru dari pelbagai perangai.  

kalau dari segi gaya penulisan itu kadang-kadang buat aida baca 2-3 kali sebelum nak tinggalkan comment..takut gak kang tersalah comment ke kan..tak pasal-pasal. 

BAHAYA TAU TAK??

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

korang mesti suka makan junk food kan? kan? korang tahu tak betapa buruknya kalau mengamalkan pemakanan junk food ini? jangan pura-pura tak tahu memang nak kena la tu, siapa boleh tahan junk food nie kan sedap di makan begitu sahaja
( pinjam ayat iklan komersial ). 

bukan cakap korang, aida sendiri suka junk food nie..semua sedap-sedap belaka, kalau dapat memang tak ingat dunia lah, dari sebungkus ke dua bungkus, seguni pun mampu habiskan. 


SEGMEN | SELAMAT HARI BAPA

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

tau-tau je cikguwanmuzik nie, aida baru nak buat entri khas untuk Hari Bapa
lagi-lagi cikguwanmuzik bagi banner free untuk Hari Bapa ini
terima kasih cikguwanmuzik
kalau nak join segmen ini korang boleh klik 
pilih 10 banner yang korang rasa cun dan sesuai 

banner oleh WANCIKGUMUZIK

SELAMAT HARI BAPA

Abah
dikau lah ibu kepada ku dan kau jua memerangkap bapa kepada ku
jasamu terlalu besar untuk ku balas
dengan tulang empat keringat mu
kau membesarkan kami berempat

THE LUCKIEST KRONI LEBAH COMEL

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

yeayyy!! mood masih memenuhi permintaan sahabat untuk menyertai giveaway, bloglist, contest atau sewaktu dengannya

kali ini tuan blog tetiba baik hati nak buat giveaway untuk lucky follower beliau..( curi ayat tuan blog ) so tuan blog ajak semua follower dan bakal menjadi follower beliau menyertainya. Dengan senang hati aida menyertainya dan mematuhi syarat-syarat nya.

syarat-syarat yang tuan blog tetapkan adalah :

1st ANNIVERSARY GIVEAWAY DUNIA SEBENAR SHIDA

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

kali ini aida nak join satu giveaway dari sahabat baik aida iaitu shida..oh shida yang cumel maaf aida lambat join. bodek nampak ea. hehe..

antara syarat-syarat untuk join mudah sahaja

  1. seperti biasa buat entri dengan title "1st Anniversary giveaway Dunia sebenar Shida" dan copy banner dalam entri link kan ke blog shida. (Siap)
  2. 'LIKE' fanpage shida untuk tahu perkembangan terkini GA ini. follow? terpulang ok! (Siap)
  3. perlu jawab soalan ini didalam entri : pendapat anda tentang shida dan blog shida (tolong! jangan buat karangan ok! hehee^^) (Siap)
  4. tag sekurang-kurangnya 3 kawan blogger. dia mesti tahu. (Siap)
  5. sudah siap komen link entri anda ke entri ini. itu saja! (Siap)



banner untuk give away kali ini 

PENDAPAT AIDA TENTANG BLOG SHIDA??

TUTORIAL : BUTTON FOLLOW & DASHBOARD TUMBLR

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

tutorial kali ini di minta oleh anakmuda dan si kembar stacy iaitu pijahalim muka memang nak iras stacy bah!!
hehe..

contoh gambar 


ok cara nya simple sahaja korang boleh ikut punya

Anonymous SUDAH MULA MENYERANG BLOGGER

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

H4cK3D By Anonymous

Thanks too D3nY Cr3wZ
 email: myanonymous.my@gmail.com
contact us if you want back this blog.-Anonymous-


tajuk boleh tahan gempak..tapi ini memang kenyataannya si Anonymous sudah mula menyerang blogger-blogger kita..antara blog-blog yang telah di hacked oleh Anonymous ini

MALAYSIA DIMANAKAH DIKAU?

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

aku disini bukan untuk mencaci warga dunia, tapi aku disini ingin sekali berkongsi tentang negara yang tercinta
ya negara yang aman, damai, dan sentosa..negara mana yang mampu menampung bangsa, agama, dan budaya yang berbeza dalam satu negara? aku bertuah di lahirkan di negara ini, berbanding di negara-negara yang di perangi, di tindas, di kecam atau di agung-agungkan seluruh negara di dunia yang sementara ini.

orang-orang tua yang umurnya masih panjang sehingga ke hari ini mula bercerita tentang perasaan mereka sewaktu negara ini di jajah, di tentang, dan di hina oleh bangsa asing, cara mereka bercerita tak sama perasaannya ketika membaca buku sejarah mahupun belajar sejarah negara ini. 

1st GIVEAWAY LANA!

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

minggu ini saya nak memenuhi kesemua undangan atau jemputan yang telah di tag untuk saya
so minggu ini mungkin tak ada entri selain contest, GA, bloglist or whatever lah yang sewaktu dengan nya..
hehe

( Dinamakan minggu gila contest, GA bloglist )

GA kali ini di tag oleh rakan saya Teaqarh dan dijemput sendiri oleh owner GA ini iaitu Tyntha Lana

terima kasih kerana sudi menjemput saya ^_^


Untuk melihat syarat-syarat yang lebih jelas boleh click di banner ini

Tarikh tutup nya esok : Rabu ( 15 Jun 2011 / 6 Petang )

Hadiahnya sila lihat sendiri.. ( sesuai untuk si penjaga kulit )
dan boleh menempatkan diri di bloglist


Tag 



SEGMEN BUJANG DAN SAKURA : KAMI TAK LUPA DIRI

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

segmen ini di tag oleh sahabat baik saya incix APIT. Tapi kan segmen ini memang lain dari yang lain lah, yela selalunya segmen banyak yang tanya pasal blog kan..kali ini Met Bujang dan Miss Sakura menampilkan Rukun Islam dan Rukun Iman sebagai salah satu syarat melengkapkan segmen ini.

mana yang dah lupa tentang rukun-rukun ini, so bila korang join segmen ini, korang akan mengingati semula rukun-rukun ini..sepatutnya jangan lupa kan? kan?
hish..hish..apa nak jadi la tu

TARIKH TUTUP : 16 JUN 2011

syarat-syaratnya :

PELIK BETUL BANGUNAN-BANGUNAN INI

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

Bangunan pelik, memang pelik..cuma tak misteri sahaja..
pelik sampai tak pernah terpikir oleh akal ada bangunan macam ini di dunia
memang dasyat la orang yang membinanya 
tabik spring!!

cuba buat satu dekat Malaysia mana nak tahu boleh tarik pelancong ke kan?
buat bangunan bentuk ketupat, lemang, atau kartun boboboi yang cute itu
tak pun ipin dan upin
haha..orang tua tak sedar diri betul dah tahu tua mahu juga layan kartun..

jom..jom kita lihat bangunan yang sungguh pelik ini

TUTORIAL : BACKGROUND UNTUK BLOCKQUOTE

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

ok tutorial kali ini di request oleh sahabat saya juga dalam formspring, malangnya dia tidak letakkan nama nya..so saya tak pasti lah siapa..

tapi itu tak menjadi masalah utama..harap-harap dia baca lah tutorial saya ini dan seterusnya tutorial ini dapat membantu dia 

ok first sekali korang kena pergi cari background apa yang korang nak letak untuk quote ini
korang boleh juga ambil dari sini

contoh :

JOM SERTAI BLOGLIST LUQAZ!

Sila click pada banner untuk korang-korang yang berminat nak menyertainya
saya berminat nak menyertainya maka saya ikut segala syarat-syarat mudah yang telah ditetapkan oleh Luqaz sendiri..

of coz la saya memilih untuk di masukkan ke dalam bloglist blogger girl sebab saya sememangnya girl..hehe

saya kenal Luqaz nie pon dalam sagmen mereka yang bertapak di bloglist dinky winky myravea
dulu blog dia lain sekarang lain dah..

apa-apa pun jom la semua pakat join bloglist Luqaz ini untuk mengenali Luqaz dengan lebih rapat 

saya TAG SEMUA PEMBERI SEMANGAT saya untuk join 




SAYA BUDAK BARU BELAJAR KALAU SALAH TOLONG TUNJUKKAN

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

mengikut pemerhatian saya lah kan, saya lihat ramai diantara ahli blogger gemar menggunakan shoutmix jenis AJAX FLOAT SHOUTBOX. Saya sendiri pun menggunakannya, bagi saya bila menggunakan AJAX FLOAT SHOUTBOX ini kita sendiri boleh design button dan background nya mengikut kreativiti sendiri. Menarik bukan?

kat sini saya ada beberapa button untuk AJAX FLOUT SHOUTBOX 

SIAPA NAK IKUT SAYA PERGI KE 10 TAMAN TERCANTIK DI DUNIA??

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

cepat..cepat..siapa nak ikut saya pergi ke 10 taman tercantik di dunia??

tak perlu join contest atau pun kuiz, dan tak perlu juga bayar yuran.
Korang just bawak diri je dah cukup

tapi satu je syaratnya korang kena buka mata luas-luas sikit
untuk menikmati pemandangan indah ini.

jom!!

BLOG DIARI SI FROGGIE BERSIH DENGAN VIRUS

Assalammualaikum & Salam sejahtera

Dulu blog Diari si froggie pernah di serang oleh virus malware mommypinky85
saya sendiri pun tak sedar blog saya telah di serang virus ini
seorang sahabat saya iaitu encik APIT yang menyedarkan saya tentang hal ini
first time dapat tahu tu agak tak tentu arah jugak la saya
try tanya encik APIT macam mana nak padam virus ini, malang nya encik APIT kurang tahu tapi dia tetap maintain cuba menolong dengan memberi idea cari link virus tu dekat Edit HTML dan deleted
so dengan hati yang bulat tanpa bersegi-segi saya cuba cari kod mommypinky85 dan akhirnya berjumpa so apa lagi

TUTORIAL : EFFECT ROUND HOVER PADA IMAGES

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

hari ini pagi-pagi lagi terasa macam nak buat tutorial tentang ini
rasanya ada yang request dahulu, tapi dah tak ingat siapa,
maaf ya pada yang request tu
Almaklum lah dah tua..


SUAIKENAL 2 - SAHABAT FROGGIE


Rakan ke 3 - Cik Ernee

comey kan gadis nie? sweet betul wajahnya. Blognya pun berwarna pink polkadot.
loading blognya pun mesra dengan pengguna broadband. Blog yang kemas, tersusun dan tak banyak penggunaan widget. Entry terbaru dari tuan blog ini BERCUTI bersama-sama kawan-kawannya.
Bilangan followers seramai 520 orang


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar